• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Yüzyirmi yıldır iyiliğe açılan kapı

17 Şubat 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İyilere, iyiliklere ve iyi insanlara çok ihtiyacımız var.

Kötülüklerin ve kötülerin sel gibi aktığı, iyilerin ve iyiliklerin ise sesinin dar bir alanda kaldığı günler yaşıyoruz.

İyiliği yayıp, kötülüğü men etmekle yükümlü olan insanoğlu, asli vazifesini böylesine tersine nasıl çevirebiliyor anlamak mümkün değil.

Vicdanların sustuğu, insafların pes ettiği, maddenin manayı erittiği, sözün özden değil, yüzden söylendiği, söylenenlerin kişiye göre değiştiği, şeytanın bile insandan kaçtığı bir dönemdeyiz.

Bunları söylerken niyetim iyi insanları ve iyilikleri umutsuzluğa sevk etmek değil. Aksine iyilerin ve iyiliklerin sayısı ve yaptıkları işler, kötülüklerden ve kötülerden çok fazla.

Lakin gelin görün ki, kötüler ve kötülükler, sıradan ve olması gereken şeylermiş gibi her türlü yolla insanlara ulaştırılmaktadır.

Bu da yetmezmiş gibi kötülere ve kötülüklere dair alınması gereken insanı önlemler yerine, olup bitenler garip ve anlaşılmaz bir şekilde yayılabildiği kadar yayılmaktadır.

Bu da insanların vicdanlarının, insaflarının, gözlerinin, kulaklarının, zihinlerinin, ne kadar kirlendiğini ve küf tuttuğunu göstermektedir.

Niyetim iyiliklerden ve iyilerden söz etmekti ama laf uzadı.

Geçen hafta içinde Cennet mekân II. Abdülhamid Han’ın, 120 yıl önce; “din, dil, ırk ve cins” ayırımı yapılmadan insanlığın hizmetine sunduğu “Darülaceze’nin” kuruluş yıldönümü vardı.

Kurumun başkanı Dr. Aylin Çiftçi’nin ev sahipliğinde yapılan yıldönümü programına, Darülaceze sakinleriyle; “iyiler, iyilik yapanlar ve iyiliğe destek verenler” katılmıştı.

Allah’ın rahmeti onun üzerine olsun, bu iyilerin ve iyiliklerin başında elbet Cennet mekân II. Abdülhamid Han gelmekteydi.

Rabbim insan şeytanların ve diğer şeytanların şerrinden korusun, ikinci sıradaki iyi ve iyilik yapan isim ise Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’dı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eli zaten Darülaceze’nin üzerinde olmakla birlikte, şimdi de birisi Anadolu, diğeri Avrupa yakasında olmak üzere iki Darülaceze daha açılacakmış.

Yüzyirminci yıl kutlamasına İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik de katılmıştı.

Vali Vasip Şahin ve Nesrin Çelik, iyilere ve iyiliklere dair bir konuşma yaptılar. İnsan bu iyileri görünce öyle umutlu oluyor ve heyecan doluyor ki, “işte bu” diyorsunuz.

Bir de hiç kimsenin görmediği iyilerden söz edeyim.

Darülaceze’ye tam 13 yıldır Abdülhamid’in tabiriyle ‘muhterem acezelerin’ tırnaklarını kesmeye gelen bir hanım varmış ve bu hizmeti gönüllü yapmaktaymış.

Bir başka iyilik yapan hanım ise 8 yıldır ‘muhterem acezelere’ banyolarında yardımcı olmak için gelmekteymiş.

Sadece şu iki iyilik bile insanı insan etmek için yetmez mi? Kötülükleri yayan hangi televizyon, gazete veya sosyal medyada bu haberleri duyabilmekteyiz.

İyilerden ve iyiliklerden yana olmak dileğiyle...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23