• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

“İsrail neresi, BM ne işe yarar?”

28 Eylül 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Birleşmiş Milletler (BM)Genel Kurul Toplantılarında şimdiye kadar Güvenli Konseyi üyesi 5 daimi üye devletlerinin liderleri dünya siyasetine yön veren talimatlar niteliğindeki konuşmaları gündem olurdu.

Diğer üye ülkelerin liderleri ise onları teslimiyetçi bir ruh içinde dikkatle dinler, söylediklerini emir telakki eder ve alkışlarlardı.

Ayrıca, 5 daimi üye ülke dışındaki ülkelerin temsilcileri sırasıyla kürsüye çıkar, o 5 daimi üye ülkelerin liderlerini rahatsız edecek bir cümle olmamasına dikkat ettikleri, özel hazırlanmış konuşmalarını okurlardı.

Çünkü onların tamamına yakını o beş daimi üye ülkelerin atadığı diktatörler veya seçtirilen kuklalardı.

Yani, BM Genel Kurulu 5 baron ve piyonlarından oluşurdu.

Ancak, Başkan Erdoğan, bu geleneği bozan ilk lider oldu. 

Son 10 yıldır katıldığı BM Genel kurul Toplantılarında Başkan Erdoğan, alışılmışın dışına çıkarak yaptığı konuşmalarıyla dikkat çekti, çekiyor. 

74. BM Genel Kurulunda da tartışılan, konuşulan ve gündem olan yine o oldu.

Çünkü BM tarihinde şimdiye kadar, bölgesel ve küresel konular üzerinden farklı söylemleriyle dünyaya mesajlar veren, uyaran ve çağrılarda bulunan bir başka lider çıkmadı. 

O kürsüye, BM üyesi olan her ülkenin temsilcisi sırası geldiğinde çıkar ve konuşur.

Ancak, Güvenlik Konseyi üyesi olmadığı halde İslam dünyasının ve dünyadaki mazlum halklarının temsilcisi gibi davranıp, büyük bir özgüvenle dünyayı fesada boğan, işgal ve savaşlara sebep olan kısacası, insanlığa karşı suç işleyen zalimleri yüzlerine karşı, sorgulayıp, eleştiren ve kınama cesareti gösterebilen sadece o oldu.

Herkes için özgürlük…

Herkes için barış…

Herkes için refah… 

Herkes için adalet…

Herkes için huzurlu ve güvenli bir gelecek…

Dileyen o, insanlığın vicdanına sesleniyor ve zalimlere karşı, güçsüz ve mağdur toplumları sahipleniyor.

Her platformda olduğu gibi BM Genel Kurulunda da onların sorunlarını dile getirerek, dünyanın barış, huzur ve güveni için çözüm önerileri ortaya koyuyor.

BİR FOTOĞRAF, İKİ HARİTA ÜZERİNDEN DÜNYAYA MESAJ

74. BM Genel Kuruluna hitap eden Başkan Sn. Erdoğan, bir fotoğraf iki hatıra üzerinden dünyaya insanlık dersi içeren mesajlar verdi.

İşgalci İsrail’in Filistin toprakları üzerinde devam eden işgali ve Filistin halkına yönelik yok etme saldırıları, Yukarı Karabağ, Afganistan, Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlar ve Keşmir sorunu, emperyalist güç odaklarının Suriye üzerindeki kirli hesapları ve devam eden vekâlet savaşlarının sebep olduğu göç sorunu ile bölgede teröre verilen silahlar ve destek. 

Ayrıca ‘güvenli bölge’ ile İdlib’de sağlanamayan kalıcı çözüm gibi önemli konulara işaret eden Başkan Erdoğan, bu sorunların aşılması için Uluslararası Topluma uyarılarını tekrarlayarak harekete geçilmesi için çağrıda bulundu.

…Ve yine, Türkiye’de misafir edilen Suriyeli sığınmacılara yardım sözünü tutmayan Avrupa Birliği (AB)’yi sert bir dille eleştirdi.

Denizde boğulan ve dalgaların cesedini sahile sürüklediği Aylan adlıbebeğin fotoğrafını gösteren Başkan Erdoğan,  “Aylan bebeği çok çabuk unuttunuz. Bir gün bu manzara sizin de başınıza gelir” şeklindeki sözleri aslında, ‘Emperyalist Batı’nın vicdan ve ahlak ile insani değerlerini sorgular mahiyetteydi. 

Başkan Erdoğan; 

“Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? İsrail’in toprakları nereleri kapsıyor, 1947’de İsrail neresiydi, bunun ardından acaba 1949, 1967’de İsrail neresiydi ve şu anda İsrail neresi?” soruları üzerinden elinde İsrail’in Filistin topraklarını 1947’den bugüne nasıl işgal ettiğini gösteren haritayı göstererek adeta haykırdı.

 “Filistin topraklarının tamamına yakınını işgal ve gaspeden İsrail, doymuyor. Şimdi de kalan Filistin topraklarını almanın derdinde” şeklinde İsrail’i hedef alan sert eleştirileri ise BM Genel Kurulunda alkışlarla karşılandı.

Başta İsrail temsilcisi ve heyeti ile 5 daimi üye devletlerin liderler ile heyetleri şaşkınlıklarını gizleyemediler. 

Reis, konuşmalarıyla onların kimyasını bozdu.

Çünkü Başkan Sn. Erdoğan, sadece İsrail’e değil onu destekleyen ve şımartan emperyalist devletleri ve onlara uşaklık yapan Arap işbirlikçilerini de eleştirmekten geri kalmadı.

Bütün bunların yanında BM Genel Kurulunda ve BM Kürsüsünden “BM’nin İsrail konusunda aldığı kararları uygulatamıyorsa, o zaman BM ne işe yarıyor?” şeklindeki eleştirmesi gerçekten çok anlamlıydı. 

O her fırsatta “Dünya beşten büyüktür” diyerek BM’nin eşitsizlik ve adaletsiz yapısına eleştirilerini bu seferde tekrarlamış oldu.

Başkan Erdoğan, eleştirilerinin ardından “Adalet, ahlak ve vicdan temelinde yeniden yapılandırılacak bir Birleşmiş Milletler, insanlığa yeniden umut verecektir” diyerek BM’nin geleceğiyle alakalı önerisini takdim etmiş oldu.

Kısacası, Başkan Sn. R. Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda BM-Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkeler ile işgalci İsrail’e ayar üstüne ayar verdi.

Tek kelime ile tarihe geçen muhteşem bir konuşma..

Sn. Erdoğan’ın fevkaladenin de fevkindeki o konuşması dünya başkentlerindeki siyasi kulislerde tartışılmaya devam ediyor. 

Ayrıca, dünya basınında manşetlere taşınan haberlerin konusu oldu.

Anadolu’nun yiğit evladı, cesaret abidesi Başkan Sn. Erdoğan’a onur verici ve gönüllerimizi fetheden o veciz konuşmalarından dolayı ben de takdir ve teşekkürlerimi bildiriyorum. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli

Sayın memet bey dilinize yüreğinize sağlık.Ben diyorum islam aleminindiledirsiz bu hâle düştü.İnşaallah bundan sonra müslümanlar uyanıp ve liderin arkasına birleşirler.Bu emperyalist güçlerden kurtulacak Allah cc reise uzun omurler versin iç ve dış hayinlerin şerrinden muhafaza etsin dış politika tamam iç ise eksiklik var.Bana göre etrafı olanlar yol gösterici değil korktirlar istediğini yapamıyor.Eli kolu bağlıdır sebeb iç hayinlerdir hayırlı sabahlar hayırlı günler selam ve dua ile

Ünal

Israil in neresi olduğunu bilmek isteyen 1947 1967 1973 savaşlarına bakarsa görür merkezi amerika daki yahudi lobisi HANI şu meşhur yahu diye üstün hizmet madalyası verenler israil in yeri belli de müslümanların yeri neresi en son mazlum filistin türkiye karşıtı olarak israil le aynı masada tokalaştı mısır israil le suudi arabistan bae israil le Irak ve suriyeye savaş açanlar libyaya savaş açanlar israil le sayın hocam israil in yeri belli de islam ülkeleri nerede bm ne ise yarar israil in belirlediği ülkelerin bombalanması kararını almaya yarar yani bm ısrail in emir kuludur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23