• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Küstahlaşan ‘Sarı Şeytan’ın zırvaları

16 Ocak 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

ABD Başkanı (Sarı Şeytan) Trump’ın ani bir kararla Suriye’den çekileceği ilan edilmiş ve ardından PKK’nın Suriye kolu olan YPG ile ortaklığa son verildiği, YPG’nin ele geçirdiği topraklardan ABD askerinin üç ay içinde çıkmasıyla Türkiye, YPG’yi bulunduğu yerden atmak için harekete geçeceği yorumları yapılmıştı.

Ancak gecen kısa zaman içinde ABD’nin Suriye’den askerlerinin geri çekilme ilanının tuzaklarla dolu bir yeni oyun olduğu ortaya çıktı.

Çekilme kararına karşı çıkan, ABD’deki Türkiye karşıtı cephenin baskıları karşısında Trump, kararları ve verdiği sözleri daha sonra şartlara bağladı ve baskılar karşısında çekilme kararını 4 ay daha uzattığını açıkladı. 

Devamında ise tehditler ve şantajlar başladı.

Terör örgütleriyle işbirliği yapabilecek kadar seviyesini kaybeden ‘Sarı Şeytan’ Trump, “Kürtleri vurmaları halinde Türkiye’yi ekonomik açıdan yıkıma uğratacağız. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız” şeklindeki açıklamasıyla Türkiye’yi küstahça bir tavırla hem tehdit etmiş hem de aşağılamıştır. 

Terör örgütleri yerine ‘Kürtler’ diyerek, Türkiye’yi Kürtlerin düşmanı gibi göstermeye çalışmasıyla Trump, alçakça bir davranış sergilemiş oldu.

İKİ İLERİ BİR GERİ

‘Sarı Şeytan’ Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdidi, başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olmak üzere Türk yetkililerin tepkisine neden olmuştu. “Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz” diyen Çavuşoğlu, “Dış politika konusundaki kararlarımızı ABD›de değil, Türkiye verir. Hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmedik eğmeyiz” şeklindeki hatırlatması önemli bir uyarı oldu.

Türkiye’yi düşmanca bir tavırla tehdit etmesinin üzerinden 24 saat geçmeden, aynı Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD ve Türkiye arasında ekonomik gelişmenin artırılması için “büyük potansiyel” gördüğünü söyledi.

Trump, bu tutarsızlığıyla önce iki ileri sonra bir adım geri atmış olsa da bir adım ileriye doğru mesafe almış oldu. 

Bir kere daha görülmüştür ki; ‘Sarı Şeytan’ Donald Trump’ın kararları tepkilere göre değişebiliyor. 

Ayrıca Başkan Trump (Sarı Şeytan), beynelmilel hukuka, Viyana devletlerarası sözleşmelerine göre bu pervasız açıklamalar ve terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suç işlemektedir.

Ayrıca bu tehdit ve şantaj tavır, diploması ile müttefiklik hukuku ve diplomasi ahlakına aykırıdır.

Kısacası, şirazesi kayan Trump’ın hezeyanları Ankara ile Washington arasında var olan gerginliği yeni bir boyuta taşımış oldu. 

MİLLİ ONURUMUZ

Seviyesini kaybetmiş, şirazesi kaymış, Batılı emperyalist güç odaklarının Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden kuşatmaya kalkışmaları, ekonomimizi hedef alan operasyonları ile sürdürdükleri asimetrik savaşın kabul edilmediği ve edilmeyeceği unutulmamalıdır. 

…Ve Başkan (haydut) Trump bilsin ki, aşağılayıcı ve baskıcı politikalarla tarihi şan ve şerefle dolu Türk milletinin onurunu zedelemeye, incitmeye hiç kimsenin hakkı yoktur, haddi de değildir. 

Milli çıkarlarımızdan dolayı şimdilik bu hezeyanların ve düşmanca tavırların hesabını sormuyorsak, sormayacağımız anlamına gelmeyeceği bilinmelidir.  

Türk milleti olarak, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğimiz gibi zamanı geldiğinde mutlaka düşülen notlar okunup hesabı sorarız. 

Tarihin sayfalarında bu gerçeğin pek çok örneği mevcuttur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23