• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

O, İstanbul’a, İstanbul da ona yakışıyor

13 Mart 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Farklı şehir ve ilçelere gidiyor ve seçimlerin nabzını tutmaya çalışıyorum. Ancak ağırlıklı olarak İstanbul’dayım ve seçmenlerin beklentilerini ve adayların çalışmalarını takip ediyorum.

Bu yazımda, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ı ve seçim kampanyasını mercek altına alıyorum.

Bunun iki önemli sebebi var. 

Birinci sebep; bir dünya şehri olan İstanbul’u önemsiyor olmamdır.

Bir diğer sebep ise Sayın Yıldırım’ın en güçlü aday olmasıdır.

O konuşmalarında projelerini tanıtırken, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” geçmişindeki başarı öyküsüne atıfta bulunarak bir gerçeği hatırlatıyor.

Bir gazeteci olarak bu gerçeği en iyi hatırlayanlardan bir de benim. 

Benim nazarımda Binali Yıldırım, duayen bir siyasetçi, birikimli ve tecrübeli olduğu kadar da vizyon ve misyon sahibi, dev projeleri yöneten ve yönlendiren kişi olarak, önce İstanbul’umuza sonrasında ise ülkemizin kalkınmasına katkılarıyla takdir ettiğim bir siyasetçi, bir kalkınma ve dev projelerin öncüsüdür ve mimarıdır.  

Sayın Binali Yıldırım, bu dünya şehrinin sorunlarını en iyi bilen olması hasebiyle de çözümler üretebilen olarak görüyorum. 

Onun ifadesiyle “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal hayatının lideri olmayı sürdürmüş küresel bir çekim merkezi olma vasfını taşıyan bu dünya şehri” İstanbul’u en güzel şekliyle temsil edeceği inancındayım. 

“KARARSIZLAR” BİNALİ 

YILDIRIM’A MEYLEDİYOR

Kararsızlığın yanlışlığı genelde “En kötü karar, kararsızlıktan iyidir!” sözüyle izah edilir. Ancak, “iyi düşünmek ve en doğru kararı vermek aladan ziyade aliyyülâlâ olur” sözü daha doğru bir izahtır.

Türkiye’de sosyal medya üzerinden çok çeşitlilik propagandaları halkın belli kesimlerinde kafa karışıklığına sebep olduğu, kararsız seçmen zümresi oluştuğu bir gerçektir. 

Ancak, seçim günü yaklaştıkça kararsızların oy tercihi şekillenmeye başladı. 

İstanbul’daki bu zümre üzerinde yapılan anket çalışmaları ve benim de araştırmalarıma göre büyük bir kararsız kitlenin büyük bir kesimi, ortak aklı oluşturup, İstanbulluların mutluluğunu ikame edebilecek nitelikte bir bilgi birikimine sahip olarak gördükleri Sayın Binali Yıldırım’a yönelmeye devam ettiği yönündedir.

Şehrin yeniden inşası ve İstanbulluların beklediği yerel hizmetleri karşılayacak plan ve projeleri ile bu güzel şehri ve halkını temsil kabiliyeti gibi özelliklere sahip olması nedeniyle çeşitli halk katmanlarında olduğu gibi son günlerde kararsızlar içinde de Sayın Binali Yıldırım Bey’in tercih gücünü artırmaktadır.

KENDİNE VE KADROSUNA 

GÜVENİYOR

Sayın Yıldırım, kendine olduğu kadar, İstanbul’u yönetecek kadrosuna güvenin tam olduğunu her fırsatta dile getiriyor. 

Çok haklıdır, çünkü Başkanın başarısı ekibine olan güveniyle başlar.

Elbette bu adayların belirlenmesinde liyakat esas alınmıştır. İstanbul’u başkanla birlikte yönetmeye aday olan kadroların yerel yönetimler konusundaki deneyimleri ve başarılarıyla tanınıyor olmaları seçmen tercihinde etkili oluyor. 

TOKİ’nin bir önceki Başkanı olan AK Parti Fatih İlçe Başkan adayı Ergün Turan, KİPTAŞ bir önceki Genel Müdürü, Ümraniye B. Başkan adayı İsmet Yıldırım, halen İstanbul Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Uysal, Arnavutköy Belediye Başkanı ve adayı A. Haşim Baltacı, Avcılar Belediye Başkanı Dr. A. İbrahim Ulusoy gibi isimler bu kadro içinde ilk aklıma gelenlerdir. 

“Gayretli, idealist, birlikte çalışma özelliği taşıyan ve maddi bir karşılık beklemeden topluma hizmet etmekten zevk alan bir kişiliğe sahip bir kadroya sahibiz. Biz, bize güvenenleri hiçbir zaman aldatmadık. Bize güven duyarak destek verenler mahcup olmadı Allah’ın izniyle bundan sonra da olmayacaklardır.” 

O ve kadrosunun sadece AK Partililerin değil, tüm İstanbulluların adayı olma vasfına sahip olduğunu bu sözleriyle ifade ediyor. 

“Ben hizmette siyasi ayırım yapmadım yapmam. Hizmette herkes benim için eşittir” diyerek hizmet anlayışını açık ve net olarak ortaya koyuyor. 

UZLAŞMACI, HOŞGÖRÜLÜ 

VE ESPRİLİ

Sayın Binali Yıldırım’ın hoşgörülü, uzlaşmacı olduğu kadar esprileriyle meramını en güzel ifade eden, etrafında sinerji oluşturmayı başaran bu tavırlarıyla da akıllarda kalan, sevilen ve sayılan bir siyasetçi.

“Adaylarımız tecrübeleriyle hizmete hazırdır. Onlara güvenmenizi ve desteklemenizi istiyorum. Bu arada beni de unutmayın ha” diyerek hem gülüyor hem de güldürüyor, hem de mesajını vermiş oluyor.

“Yollar, tüneller, metro, köprüler başta olmak üzere havalimanı ve hızlı tren bizim işimiz. Bunları yapmak ve milletimizin hizmetine sunmayı nasip eden Allah’a şükrediyorum. Heykeller yapmak CHP’nin işi. Onlar bu işi iyi yapıyor...”  diyerek esprili cümleler kurarken bir tarihi gerçeği de hatırlatıyor. 

Kısacası; tepeden tırnağa deneyim, tecrübe ve birikim olan Binali Yıldırım, İstanbul’a, İstanbul da Binali’ye yakışıyor doğrusu…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23