• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Seçimlerin nabzı ve Bakan Soylu’dan derin mesajlar

09 Mart 2019
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından halen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’ın seçim programları kapsamında düzenlenen ‘İş Adamları ile Kahvaltı Programı’na davet edildim. 

Fırsat buldukça seçim programları davetlerine katılıyor, meydan mitinglerini takip ederek seçimlerin nabzını tutmaya çalışıyorum.

Mevlüt Bey, 25 ayrı projesini tanıdan kısa bir özet sundu. Samimi ve dürüstlüğünün yanında Başakşehir Belediye Başkanlığı’ndan sonra hizmetleriyle İstanbul’umuza önemli katkılarıyla takdir ettiğim siyasilerden birdir.

Onun başkan seçilmesi sonrasında ekibiyle konuşmasında sıraladığı ‘25 mega proje’yi başlatmak suretiyle Büyükçekmece’nin kaderinin değişeceği inancındayım.

ŞER GÜÇLERİN KORKULU RÜYASI

Aslında o günkü programım başkaydı. Ancak, İşadamları ile Kahvaltı Programı’na İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılacağı haberi üzerine program değişikliği yaparak davete icabet ettim.

Bunun en önemli sebebi, onu yakından tanımış olmam veya uzun zamandır takip ediyor olmamdan ziyade, asıl sebep, dış mihraklı şer güçler ile onların içimizdeki uşakları tarafından onun ve mücadelesinin hedef alınıyor olmasıdır.

Kahvaltı programına gitmeden önce alışkanlık haline getirdiğim gibi yerli ve yabancı basını takip etme alışkanlığımı aksatmamak için erkenden bilgisayarımın başına geçtim.

Halkları bizden yana olan, fakat emperyalist güçlerin emrindeki diktatörler tarafından yönetilen bazı Orta Doğu ülkelerinin devlet televizyonlarında bir dizi Türkiye aleyhtarı yayınların arasında İçişleri Bakanımız Sayın Soylu’nun “Arap ülkelerinden gelecek turistlerden şüpheli görünenler gözaltına alınacak” şeklinde bir açıklama yaptığı iddiasına yer verilmiş ve devamında “Türkiye’ye gitmeyin, her an tutuklanabilirsiniz İçişleri Bakanı Soylu, bunu açıkladı” şeklinde ayrıca aynı yalan ve yanlış bilgiler üzerinden yorumlar yapıldı. 

Yalan diyorum, çünkü haberin aslını Almanya Haber Ajansından öğrendim.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, “Almanya’da PKK ve diğer terör örgütlerinin toplantılarına katılıp destek verenler, tatil amacıyla Türkiye’ye gelmeleri halinde havalimanlarında tutuklanacak” yönünde bir açıklamada bulunmuş. 

Alman Haber Ajansı bu haberi, “Türkiye’ye gitmeyin tutuklanabilirsiniz” başlığıyla açıklamayı çarpıtarak servis yapmış.

Anlaşılan Almanya’da bölücü ihanetin faaliyetlerine destek verenlerle alakalı olarak Sayın Bakanın sarf ettiği bu sözlere o ülkelerin resmi haber ajansları sazan gibi atlamış.

Hâlbuki Sayın Bakan, Almanya’da terör örgütünün faaliyetlerine destek verenleri kastetmiştir. 

“Türkiye düşmanlarını ülkemizde istemiyoruz” demek, o düşmanlarla mücadele eden bir bakanın en tabii hakkıdır. Ayrıca kişi veya ülkelerin kanlı eylemlerde bulunan teröristlere sahip çıkması veya desteklemesi beynelmilel hukuka göre de suçtur.

Ancak, Türkiye karşıtlığında oluşan cephede birleşen Batılı emperyalist devletler ile onların güdümündeki diktatör yönetimlerin hedefi aynı.  

Hedef; seçim süreci içindeki Türkiye’ye duyulan güveni itibarsızlaştırmak ve Türkiye karşıtlığı kampanyalarının devamı olarak dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye yönelen turist akınını engellemektir.

Sayın Soylu, sadece bunlarla hedef alınmıyor. 

Şer güç odakların maşası bölücü ihanet ve terör örgütleri ile uyuşturucu baronlarına yönelik başarılı operasyonlarından dolayı da eleştirildiğini biliyorum. 

Ayrıca onun başlattığı ve halen aralıksız devam ettirdiği dillere destan mücadelesiyle o şer güçlerin ve onların içimizdeki işbirlikçileri olan PKK/YPG, DHKP-C, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ile onları yönlendiren güç odaklarının korkulu rüyası olduğunu da çok iyi biliyorum. 

…. Başkan Erdoğan, ona “Ülkemizde insanımız huzur ve güven içinde akşam yatağına giremez ve uyuyamaz ise, şehir ve kasabalar ile köylerinde, güzel ülkemizin dağlarında özgürce dolaşamaz ise, ben bunun hesabını senden sorarım” şeklinde hem uyarmış hem de talimatını vermiş olduğunu Sayın Bakan, çekinmeden konuşmalarında dile getirmektedir.   

….Ve biliyorum ki, Sayın Soylu bu talimatı ve uyarıyı hem bir emir telakki etmiş, hem de talimatı, ‘vatan ve bu millete hizmet şerefi’ olarak kabul ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmenin azmi ve gayreti içindedir.

BAKAN SOYLU’YU DİNLERKEN

Onu dinlemek ve sonrasında kendisine bazı sorular sormayı düşünüyordum.

Ancak Sayın Bakan aslında konuşmasının özetinde bu seçimin neden bir ‘beka’ meselesi olduğunu ortaya koyan derin mesajlar verdi.

Bakan Soylu’nun konuşmalarından sadece ben değil, kahvaltıya katılan tüm işadamları ve teşkilat temsilcileri bu seçimlerin neden bir ‘beka’ meselesi olduğunun mesajını almış oldu.

Şimdi herkes bu gerçekler üzerinde düşünmeli ve seçimler konusunda doğru olanı yapmalı ve etrafındakileri de uyarmalıdır.

Şimdi siyasi ikbal değil, istiklal ve egemenlik haklarımıza sahip çıkmanın zamanıdır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23