• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Bayramınız size sevgi, sevginiz size bayram olsun

14 Ağustos 2019
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Kurban bayramı; kesilen kurbanların etlerinin ve kanlarının Allah’a ulaştığı değil, niyetlerin Allah’a ulaştığı gündür. Allahû Teâla’ya ulaşan kurbanlarınızın etleri ve kanları değil takvanızdır. Rabbimiz uyarıyor:

“Kurban ettiğiniz hayvanların ne etleri ne de kanları asla Allah’a ulaşmaz; sizden O’na ulaşacak tek şey, takvadır.” (Hacc Sûresi/ 37)

Kurbanın sonu takvadır; kurban kesen aklına tapmaktan uzak durur. Aklını Allah için kurban etmeyen, kurbanlık koyunlara kurban olur. Aklını kurban eden, aklına değil, vahye tabi olur.  Allah için kurban kesen kendi görüşünün gömleğini yırtıp, vahyin haber verdiği Yusuf’un yanında durur. Putkıran İbrahim’in baltasını çağdaş putların tepesine vurur.

Kurban bayramı; İbrahim’den yana olup şeytanları taşlamaktır. Şeytansız bir hayata tekbirlerle başlamaktır. Renk ve ırk üstünlüğünden vazgeçip takvalı yaşamaktır. Irkçılık yapanları şeytanın hizbinden saymaktır.

Teslimiyet tahsilinde kurban bir mekteptir. Allah’ın hükmüne ve hâkimiyetine itiraz ederek kesilen kurbanlara dil uzatan sadece şeytanın değirmenine su taşıyan iki ayaklı birkaç mekreptir.

Bugün Kurban bayramı; herkes hisseder ve de hissetmelidir ki; İslâm, fakir fukarayı sevme dini. Zenginsen, uzaktaysan yaklaş dışlama kendini. Müslüman kardeşinle, akrabanla, komşunla resmiyeti bitir, kaldır Çin Seddini. Tekbirlerle söndür kalbinin nefretini, kinini, reddini. Binbir kurban da kessen Allah asla sevmez aşamazsan bendini. Sevmekle, sevdirmekle, sevindirmekle ortay koy sevgini!

Bayram ne adettir, ne ziyarettir, ne ziyafettir, bayram bunların hepsini barındıran evrensel bir ibadettir. İslâm ümmetinin tarihine bakın günler önce bayram yeli eserdi,
neşe gelir hüzün ümmete küserdi, ümmet Allah’ın emri yerine gelsin diye kurban keserdi!

Bayram günü yürekler arası köprüler kesilen kurbanlarla, getirilen tekbirle açılsın, sevinsin, mutlu olsun ferdiniz, aileniz. Biriniz bin olsun, damlanız deniz, mücahide ve mücahideler ocağı olsun haneniz!

Bugün Kurban bayramı; kesilen kurbanların kanlarından daha çok Müslümanların kanı akıyor. Birbirlerini mücadele meydanında yalnız bırakan Müslümanların hâli iman yakıyor!

Kurban bayramı; ümmetin İbrahim’i olmaktır, İsmail’i olmaktır, Hacer’i olmaktır. İbrahimlerin, İsmaillerin, Hacerlerin sayılarını çoğaltmaktır.

İbrahim’dir, İsmail’dir, Hacer’dir sadakatin mihenk taşı/kahramanı. Kurban bayramı onları şükranla anmanın, onların hayatlarını hayatımıza taşımanın tam zamanı!

İbrahim’siz kalmış babalar, İsmail’siz kalmış anneler nasıl kurban kesecekler? İbrahim’siz, İsmail’siz ve Hacer’siz kesilen kurbanlar kimi bizim gündemimize getirecekler?

İbrahim’siz, İsmail’siz, Hacer’siz kalmış Müslümanlar yok olur. İktidar ve servet bizim “İsmail’imiz” olmadıkça, Müslümanlar olarak bu dünyada bizi kendi gayr-i meşru emelleri uğruna kurban edenler çok olur!

Yaş kaç olursa olsun, çocuk olmak gerek bayram sabahları. Kalbe şifa taşır sevgi rüzgârları. Saygı makas olur onunla kesilir ayağa dolaşan koşuşturma halatları. İbrahim’in sadakatine, İsmail’in teslimiyetine, çöle gelin giden Hacer’in hicretine saymak gerek kesilen kurbanları! Hayatında olmamışsan bir İbrahim, bir İsmail, bir Hacer; binbir kurban kessen de ömrün hicran’la geçer!

Kurban bayramı bir gülşendir; yanarı olmaz düş İbrahim gibi nare. Hacer ol ki hicret gülsün, gece avare. Dünyayı verseler de sakın aldanma ağyare!

Kurban bayramı güzel ve özel gündür; `Lebbeyk Allahümme lebbeyk!` diye yüreklerini dua makamında İbrahim’in, İsmail’in, hicretin gelini Hacer’in korosuna katan milyonların günahsız geçen günlerinin düğünüdür!

Bayram; imanın sedası, kesilen kurban sadakatin sadakasıdır. Kurban değerini adandığı kapıdan alır. Allah’a adanmamış ömürler firavunların kapısında kalır!

Bugün kurban bayramı; Hz. İbrahim’in sadakatinden, Hz. İsmail’in teslimiyetinden, Hz. Hacer’in tevekkülünden hâsıl olan muhabbetin erdemi, bereketi dolduruyor haneleri. Çünkü onların firakıyla kavruluyor çölde kum taneleri. Bayram bir güzellikler şahikası her dem gülümser yüzümüze. Darbe indirir kin ve nefret merkezli her sözümüze. Bayram gününün muhabbetiyle çözülür çözülmez zannedilen bilmeceler. Bayram geldi mi çözülür zihinlerde buzlanmış kin ve nefret kaynaklı düşünceler! 

Yürekler avaredir, yürekler yapayalnız ve kurak. Bayram gelmiş yüreklere dikiliyor sevgiden bir bayrak. Sevgisiz ve cihadsız kalmış Müslüman fırtınalar önünde kupkuru bir yaprak. Bugün kurban bayramı; mutluluk nağmeleri işitiliyor Arafat’tan, Hıradan. Küffarı Müslümanların toprağından çıkarmak için cihad yolunda susamış mücahidlere Melekler sağnak sağnak gülümser maveradan. Bu manzaraya şahidlik ediyor gümüş ibrik taşıyan zümrüt gagalı kuşlar. İnkılab-ı İslâm yolunda sevgiyi kuşanmış yüreklere engel olamaz yokuşlar!

Bayramınız size sevgi, sevginiz size bayram olsun!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Engin karadağ

Hocanın yazılarının daha sık ve süreli devamını dilerim

Selamı Bozoğlu

Yüreğe su serpen bir yazı. Ben de Engin Karadağ kardeşimize katılıyorum, haftada bir kaç gün yazmasını istiyorum. Hem birikimli ve hem de edebiyat zevkini tattırıyor. Daha çok istifade edelim. Değerlerimizin değerini bilelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23