• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

İçkiyi kâinatın sahibi yasaklamıştır

17 Eylül 2013
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]
Son yıllarda genelde İslâm coğrafyasında özelde ise ülkemizde Haramzâdeler ziyadeleşmiş bulunmaktadır. Ülkemizde “Cümle Haramlar Partisi”, haramları korumak ve kollamak için meydanlara inmiş bulunuyor. Şunu bilelim ki; İstanbul’da Gezi Parkı’nda olup bitenler, “Cümle Haramlar Partisi”nin haramlardan bir haram olan içki serbestliğini koruma ve kollama şamatasıdır. Başka bir ifadeyle “Cümle Haramlar Partisi”ne bağlı olan “Cümle Haramzâdelerin Patırtısı”dır. “Cümle Haramlar Partisi”ne bağlı Haramzâdeler adeta şöyle diyorlar: “Biz Allah’ın kâinatının bir parçası olan bu ülkede haramları serbest hale getirdik. Dileyen dilediği haramı dilediği zamanda ve dilediği yerde korumalar eşliğinde işleyebilir. Siz bizim işlediğimiz haramlara dokunamazsınız, işlediğimiz haramlar konusunda konuşamazsınız bile. Demokratik Laik sistemimizin varlık sebebi, kâinat’ın sahibi olan Allah’ın yasakladığı haramları serbest hale getirmektir.” Bilin ve inanın ki; bir kaç günden beridir olup bitenler bunun kavgasıdır.
Türkiye’de egemen olan keyfî, küfrî ve cebrî rejimi korumak ve kollamakla kendilerini vazifeli bilen derin zinde güçler, düğmeye basmış bulunmaktadırlar. Buna sebep olan da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıllık iktidar dönemindeki en doğru cümlelerinden birisi olan şu soru cümlesidir: “İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da, inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka niçin sizler için ret edilmesi gereken bir olay haline geliyor?..”
Sorgulanmaya gelemeyen; varolduğu günden bu yana mü’min, mütedeyyin insanları hep sorgulayan, yargılayan, zindanlara gönderen “Cümle Haramlar Partisi” bu suale karşı adeta isyan ederek “Atatürk ve İnönü’yü kastediyor” diyerek ortalığı velveleye veriyor. Başbakan Erdoğan da, bu sualiyle muhataplarını tanımadığını ortaya koymuştur. Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhatapları, kendilerini kâinatın sahibi olan Allah’ın yasaklarıyla mukayyed görmeyen “Sanem Kavmi” dediğimiz Kemalistlerdir. “Sanem Kavmi”, putperest bir kavimdir. “Sanem Kavmi” dediğimiz Kemalistler, ülkemizdeki muhtelif ırklardan meydana gelmiş ayyaşlığı ve sarhoşluğu normal gören bir kavimdir. Bu adamların Allah’ın içki yasağını reddetmeleri, kendi inançlarının tabii bir neticesidir. Bunlar iki ayyaşın, sarhoşun yaptığı kanunları Allah’ın kanunlarına tercih etmekle varlıklarını ortaya koymuş kimselerdir. Öyle görünüyor ki; sarhoş gelmişler ve sarhoş da gideceklerdir!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı anlamak ta çok zor. Başbakan Erdoğan, “Kimsenin yediğine içtiğine karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz. İçeceksen yine alkollü içeceğini al evinde iç. Buna karşı değiliz”  diyerek Sanem Kavmi dediğimiz Kemalistleri okşamayı da ihmal etmemiştir. Ancak Başbakan Erdoğan’ın bu cümlelerini bir Müslüman olarak kabul etmek ve tekrarlamak asla ve kat’a mümkün değildir. Şunu bilelim ki; içki yasağını biz değil kâinat’ın sahibi olan Allah koymuştur.
“Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Maide Sûresi/90)
 Dikkat edilirse, kâinat’ın sahibi içkiyi kesinkes yasaklamıştır. Genelde insanlığın özelde Müslümanların kurtuluşu da bu yasağa riayet etmeye bağlanmıştır. Bu yasağı tartışmak, kâinat’ın sahibi olan Allah’a baş kaldırmaktır. Allah’a karşı hudud yarışına kalkışmaktır. Bu ayet-i kerime’ye iman etmiş kimseler olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hilafına bir başkasına “alkollü içeceğini al evinde iç. Buna karşı değiliz” diyemeyiz. Sanem Kavmi dediğimiz Kemalistler de netice itibarıyla Hz. Adem (as)’in çocuklarıdır. “Gidiniz kendinizi zehirleyiniz” diyemeyiz. Kendi hayatlarını Allah’ın yasağına mukabil ve onun yerine geçsin diye içki içmeyi serbest kılan Başbakan Erdoğan’ın ifadesiyle “iki tane ayyaşın” kanununa adayan “Sanem Kavmi” dediğimiz Kemalistler de bilsinler ki, Allah’ın içmesini yasakladığı içkiyi yasaklamama konusunda zahiri olarak Başbakan Erdoğan da kendilerinden pek farklı düşünmüyor. Bu, çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü Müslüman olarak, mü’min olarak “Emr-i bil ma’ruf ve Nehyi ani’l münker”i yani iyiliği emretmekten, kötülüğü yasaklamaktan vazgeçerseniz, Müslümanları da bu işten vazgeçtirirseniz, münkir ve müşriklerden farksız hale gelirsiniz. Temennimiz ve niyazımız Başbakan Erdoğan’ın, bu hususta münkir ve müşriklerden farklılığını ortaya koymasıdır. Başbakan Erdoğan’ın “iki tane ayyaşın yaptığı kanun..” cümlesi, bugün dahi ülkemizde ayyaşların, sarhoşların egemen olduklarını hatırlatarak Müslümanların hafıza kaybına uğramamalarına katkıda bulunması nedeniyle takdire şayan bir incelik olduğunu da itiraf etmek insaf ahlâkımızın bir gereğidir.
Allah’ın yasakladığını işleyerek savunanlarla Allah’ın yasakladığını ülke çapında güçleri yettiği halde yasaklamayanlar, Allah’a düşman olma konusunda bir ve beraberdirler.
Kâinatın sahibi de, insanın sahibi de Allah’tır. Allah, kendi kâinatının temizliği, sulhu selameti için içkiyi yasaklamıştır. İçkiyi serbest kılmak suretiyle kâinatı kirletmeye, insanların akıllarını ziyan etmeye, zarara uğratmaya ne hakkınız vardır. İnsan Allah’ın eseridir sizin eseriniz değil ki kendisine içkiyi içiriyor ve içki içmeye teşvik ediyorsunuz.
İçkiyi kâinat’ın sahibi Allah yasaklamış size ne oluyor? Yoksa kâinatın sahibi Allah değil de, siz misiniz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23