• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

İslâm’dan başka herşeyden İslâm için vazgeçmek

31 Aralık 2014
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Hayatta her yanlışı İslâm ile aşma çabası, İslâm’dan başka her şeyden İslâm için vazgeçme fedakârlığını zorunlu kılar. Şehid Seyyid Kutub (Rh.a.) der ki: “İslâm’ı ya bir bütün alın, veya onu bırakın!” İslâm’ın bir kısmına inanıp bir kısmını da reddetmek, kişiyi mü’min yapmaz. Müslüman olmanın alâmeti, İslâm’ı üst, İslâm dışı her sistemi, kurum ve kuruluşu ise ast kabul etmektir. Müslüman’ın temel hedefi; hak dini bütün batıl dinlerin fevkine çıkararak hayatın sevkü idaresini sadece ve sadece İslâm’a teslim etmektir.  Hayatın idaresini İslâm dışı hizmetlere teslim edenler, İslâm dışı sistemlerin hayat idaresini teslim almalarını seyirci kalıp rıza gösterenler, Ehl-i İslâm’dan sayılmazlar.

İslâm’a hizmet adına mü’mince bir niyetle oluşturulan müesseseleri kutsallaştırıp İslâm’ın önüne geçirmek, söz konusu müesseseler ile İslâm’ı kaybetme tercihiyle karşı karşıya geldiklerinde müesseselerini; partilerini, derneklerini, dershanelerini vakıflarını İslâm’a tercih edenler, İslâm’dan başka her şeye iman etmiş olanlardır. Ne yazık ki bugün İslâm coğrafyasında bunlar İslâm’a hizmet adına önüne çıkmakta veya çıkarılmaktadırlar. Şu gerçeği itiraf etmek mecburiyetindeyiz: Allah için yola çıktılar, para pul için yaşadılar, makam ve mansıp için de savaştılar. Başka bir ifadeyle berrak düşüncelerle yola çıktılar, bulanık sularda boğuldular. 

İslâm için yola çıkanlar hasbidir hesapçı değildir. Allah yolunda yaptıkları infakların hesabını tutanlar, tutkularının tutukluları olanlardır. Şunu bilelim ki; mal-mülke düşkünlük, makam-mevkiye düşkünlük ve gösterişe düşkünlük, şirki ve müşrikliği beraberinde getirir. Müslüman olarak evden çıkıp müşrik olarak eve dönmek iki cihanda da hüsrandır.

İslâm, zamanlar ve mekânlar üstü değerler bütünüdür. Hiçbir şey onun önüne geçirilemez. İslâm’a bağlı ve bağımlı kalma hassasiyeti, her şeyin başıdır. Muaz b. Cebel (R.a.)’den rivayet edildiğine göre Rasûlüllah (sav) şöyle buyuruyor: “Her işin başı, İslâm’dır.” (Sünen-i Tirmizî, İman: 8; Sünen-i İbn-i Mace, Fiten: 12); el- Müsned (Ahmed b. Hanbel) C:5, Sh:231,236) İslâm’sız işler, işlemler, sistemler gayr-i meşrudurlar.

İslâm’a hizmetin çehresini karartan şer şebekelerine karşı açık ve net tavırlar ortaya koymadıkça İslâm’ı hayatın yegâne kurtuluş sistemi olarak gündemde tutmak mümkün değildir.

İslâm’a hizmet zamanla ve mekânla mukayyed değildir. “Şu zamanda veya şu mekânda İslâm’a hizmet etmeye gerek yoktur” deme lüksüne sahip değiliz. Hizmet ehli, yüreğinin uzanabildiği her yerde vazifelidir. Müslüman olarak imanımızın sınırı hizmetimizin sınırıdır.

Dinlerini bırakıp dillerini bayraklaştıranlar, İslâm’a hizmet edenlerden olma hakkını kaybedenlerdir. Çünkü dillerini dinlerinin önüne geçirenler, önce dinsiz sonra da dilsiz kalırlar.

İslâm’a hizmet, Müslüman’ın tabiat-i asliyesidir. Müslüman’ı İslâm’a hizmetten alıkoymak; onun kolunu kesmek, bacağını kırmak ve gözlerini oymak gibidir. Müslüman’ı İslâm’a hizmet etmekten engellemek, gece gündüz Müslüman’ı acılar içerisinde bırakmak demektir.

İslâm’a hizmet, hakikatin taşıyıcısı olmaktır. Ancak yere her eğilişinizde kendisinin taşlanacağına inanan insanların arasında hakikatin konuşulmamasına sebep olan sizden başkası değildir. Bu durumda sizin âlim veya abid olmanız durumu değiştirmez. Şunu biliniz ki; ilmine layık yoksa ameli âlimin. Ondan başkası değildir destekçisi zalimin. İslâm’a hizmet etme sevdası Müslüman’ın kalbinde neşvünema bulmuşsa, âlimin görevi ona rehberlik etmeye devam etmektir.

İslâm’a hizmet; uğruna hiçbir şey yapmadan hayalini Allah’a ısmarlama alışkanlığından peşinen vazgeçenlerin işidir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23