• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Osman Atalay
Osman Atalay
TÜM YAZILARI

Türkiye’de deizm yok, bağımlılık var

24 Nisan 2018
A


Osman Atalay İletişim: [email protected]

Kamuoyu kendini birdenbire deizm tartışmasının içinde buldu.

Bu tartışma hâlâ devam ediyor. Ne hikmetse ele avuca gelen bir durum gibi görünmüyor.  

Olay aslında bir fantezi aşamasında fakat çok büyütülüyor.

Türkiye’de gençler arasında görünürde bir deizm yoktur.

Fakat görmek istemediğimiz bir veba salgını gibi her gün büyüyen bağımlılık problemimiz vardır.

Gençlik çok tehlikeli bir uyuşturucu ve kumar bataklığının içine sürüklenmektedir.

Bu konuyu maalesef pansuman tedbirlerle geçiştiriyoruz.

Bu toplumda maalesef uyuşturucu, kumar, alkol ve teknoloji bağımlılığı meselesi deizm kadar tartışılmıyor.

Modern, seküler gencin, ortak sorunları var. İmam Hatipli ya da İmam Hatipli olmayan fark etmiyor artık aynı küresel atmosferin kuşağı var.

Devletin 2018 yılı başında seferberlik ilanı ile başlattığı bağımlılıkla mücadele konusu maalesef siyasi medya, akademik, sivil toplum, sanat ve spor çevrelerinin henüz dikkatini çekmiş değil.

Bir anda medyanın kucağında bulduğumuz muhafazakar gençlikteki deizm tartışmasının asıl gaye ve hedefi aslında çok büyük tehlikemizi gölgelemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Türkiye’nin muhafazakar, seküler, liberal, sosyal ve demokrat gençliği, tedavi imkanı olmayan bir uyuşturucu, teknoloji, kumar ve alkol bağımlılığına sürüklenmektedir.

Şu an Türkiye’nin 20 ilinde gerçekleştirdiğimiz “Mahallene ve okuluna sahip çık, uyuşturucuya hayır!” konferanslarımızdan çıkan sonuç gerçekten çok ürkütücü bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Muhafazakar olarak bilinen bir ilimizde geçen yıl 10 bin gencimiz uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmak için tedavi gördü.

Tabii tedavi sonucunda başarı oranımız yüzde 10’larda. Bu şehrimizde ayrıca uyuşturucu suçundan ötürü denetimli serbestlikten faydalanan 5 bin gencimiz var.

Anadolu ilimizdeki şehirlerde 2017 yılında uyuşturucu madde ve alkolden kurtulmak için hastanelere başvuran genç sayımız 10 bin ila 6 bin arasında, bu rakamlar resmi sağlık memurlarımızın kendi ifadesi.

Bağımlılıktan kurtulmak için hastanelere gelemeyen genç sayımız en az 3-4 katı.

Uyuşturucu, kumar ve alkolün gençlik arasında bağımlılık, hastalık derecesinde yayılması maalesef deizm fantezisi kadar kamuoyunu meşgul etmedi ve etmiyor.

Gençlik arasında deizm tartışmalarını abartmayalım. Ahlaki, kültürel ve inanç noktasında ciddi bir yorgunluk, depresyon ve travmayı göz ardı etmemekte fayda var.

Gençliğimizin asıl problemi uyuşturucu, kumar, alkol ve teknoloji bağımlılığıdır. Bu problem dindar ya da dindar olmayan gençlik arasında hızla yayılmaktadır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23