• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Balkanlar’da Türk izleri.. Ata topraklarında hizmet devam ediyor...

03 Ekim 2017
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Evet, dostlar bir haftadır evlad-ı Fatihan’ın ata topraklarındaydık. Romanya Bükreş’te, Osmanlı’nın liman şehri Köstence ve Karadeniz kıyılarında, Bulgaristan sınırlarında ihtilaflı bölge Dobruca’da, Kırım’dan geçen Türk Tatarların bulunduğu bölgede, Türkler dilleriyle minareli camileriyle ve Türk isimleriyle soydaşlarımız hâlâ Osmanlı’nın izlerini yaşartmaya, yeşertmeye son nefeslerine kadar devam ettiklerini gördüm! Sizlerle paylaşma gereği hissettim.

AŞURE GÜNÜ: 10 MUHARREM!

Malum Muharrem ayı ve 10’u Aşure Günü Bükreş’te Türk işadamları tarafından; benim de kadim dostum Bergamalı, laf değil; üreten işadamı Levent Levent kardeşim ve Romanya’da askeri ateşe olarak çalışmış Zileli emekli paşamız Mehmet kardeşim gibiler yüzyıllar önce başlatılan paylaşma ve yardımlaşma kültürü bütün hızıyla devam ettiriliyor!

Ahmet Cevat’ın yazdığı “Çırpınırdı Karadeniz bakıp türkün bayrağına...-beklenen Türk geldi yine-..”

“BEKLENEN TÜRKLER”

Türkiye’de iç ve dış ihanetler devam ederken gerçek Türkler bugün orada da bayrağı devralmışlar! Komünizm sonrasında her gün yaklaşık 1000 kişiye din, dik, ırk ayrımı yapılmadan; fakire, fukaraya, ihtiyacı olan herkese sıcak yemek dağıtılıyor! 2017 yılındaki Aşure Gününde bu hizmeti yapmak bizlere nasip oldu! O gün ben, eşim ve ekibimle birlikte ihtiyaç sahipleri ile bir gün geçirmiş olduk!

Müslüman olmasalar da o insanların bize bakışı gözlerindeki ışıltı, Türkiye’den geldik ve afiyet olsun dediğimizde bizi 60-70-80 yaşındaki yaşlıların kalkarak alkışlaması ve bizlere sarılması insanlık adına önemli bir adım olarak gördüğümü de belirtmek istiyorum. 

BALKANLAR’DA YAKLAŞIK 500 YIL

Balkanlar’da adalet dağıtan atalarımızın necip torunları olarak bu hayırlı işleri yapanlara, yapmayı bize nasip eden Allah’a hamd ediyoruz şükür ediyoruz.

90’LIK ÇINAR: SÜLEYMAN REİS!

Maraton Vakfı’nın kapısını bize açan dev bir çınar 80 küsur yaşında hakikaten dev gibi, adam gibi bir adam: Süleyman reis. Temiz İstanbul Türkçesiyle “hoşgeldiniz vatanımıza” dedi! Vatanımıza deyince “nasıl yani dedim?”

Reis: “Benim büyük atalarım buraları vatan edinmişler! Ben Köstenceliyim köylerinde hâlâ atalarımızın mezarları orada! Komünizm zamanında köylerimiz kapatılınca biz Bükreş’e yerleştik! Ama ne Türklüğümüzü ne Müselmanlığımızı unutmadık....” derken kepçe elinde atalarımız da böyle yapardı diyerek tabldot kabının içine mazlumlara yemek koyarak dağıtmaya, maalesef Anadolumuzda bayrak kavgaları devam ederken; o odasındaki Türk bayrağını da hiç ayırmadan hizmete devam ediyordu...!

Selam olsun sana Süleyman reis ve senin gibiler...

BUGÜN HASRETLE ARANAN ÇAVUŞESKU YÖNETİMİ!

Evet, Balkanlar’da atalarının yolunda olan Türkler Çavuşesku’dan sonra bir tek çivi çakılmayan ve demokrasi adı altında batılı ülkelerce özelleştirme adı altında soyulan ve çivisi çıkmış olan Romanya’nın tekrar çivilerini yerine çakmaya taş üstüne taş koymaya ve insanlık adına mazlumlara yardım etmeye devam ediyor. 

DIŞİŞLERİ’NDE BİR İLK!

Burada kaydetmek istiyorum! Bir haftalık ziyaretimde ilk defa bir Türk Büyükelçisi Sn. Koray Ertaş’ın Romanya’da halkın içinde iş adamlarıyla haşır neşir “monşer” gibi değil de “sıradan” biri gibi gayretini de görmemezlikten gelemedik.

Yıllarca yurtdışında görev yaptım, çok büyükelçilerle, müsteşarlarla, diplomatlarla beraber oldum! Romanya’daki bu uyumu her ülkede görmek istiyoruz artık...!

Bütün bu olumlu gelişmelerin Türkiye›deki baş-başkan-cumhurbaşkanının gayretleriyle de bu noktalara geldiğinin de altına çizelim! Vesselam.

İnşallah yurtdışındaki bu müspet gelişmeler yurtiçindeki bürokratlara da yansır!!!

Romanya örneğini ileriki yazılarımızda zaman zaman sizlerle paylaşacağız!

Bilgi ve ihbar hattı WhatsApp: 0530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23