• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Gerçek milli ve yerli yaşayan “GÜZEL” insanlar unutulmayacak!

23 Mart 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Değerli takipçilerim 1976 yılında başladığım devlet görevimden son on yılını da AK Parti hükümetlerinde geçirerek devletten resmi olarak şeklen de olsa ayrılmam gerekti... Yaklaşık 45 yıl şüheda kanlarıyla bize emanet edilen küçük Asya dediğimiz Anadolumuzun ve büyük Asya hedefimizin yani Kızılelma’mızda çok büyük mücadeleler verdik. Balkanlar’dan Kafkaslar’a. Musul, Kerkük, Bağdat, Mekke, Medine’den Ortadoğu’ya..

Son olarak da Avrupa’da kurduğumuz vakıf ve enstitülerle hep bu necip milletin torunlarına hizmeti kendimize şiar edindik... Biyografimizi açıp okuyanlar ne işler yaptığımızdan birazcık fikir sahibi olabilirler... 

Bugünkü yazımda memuriyet hayatımdan sonra son on yılında çok sıkıntılı geçirdiğim AK Parti iktidarındaki yerleşik düzenin bürokratlarının baskısından, hiçbir devlet tecrübesi olmayan bakanların, müsteşarların, genel müdürlerin, bilim kurullarının zulümleri, hakimlerin verdiği adaletsiz kararlar azalsa da maalesef halen devam etmektedir!

Devlete çalıştık hep madalya aldık! Millete çalıştık mahkemelere sevk edildik!

Bizim görev yıllarımızda o zaman devlette hakiki başdanışmanlar, başuzmanlar vardı… Ve devletin başındaki başbakanlar bunları dinlerdi ve anında tedbir alırdı!

Öyle de oldu son görev yerim olan Çalışma Bakanlığı’nda bunun örneğini yaşadım. Tabii ki yine ben haklı çıktım bile, onların da hepsi hain çıktı ve bugün yoklar! Yine devlet kaybetti!

Yazımızın sebebi ise yeter artık devlet kaybetmesin!

Hesap sorulsun! 

“Haklı olanın hakkı verilsin haksız olanların kelleleri alınsın” darbımeselini bir kere daha hatırlatıyoruz!

Arkasından hayırla anılmak!

Hakikaten Sayın Hasan Celal Güzel, 1986 yılında Milli Eğitim, Gençlik Spor ve Devlet Bakanlıkları yapmış fakat bugün anılması sadece 28 Şubat darbeye karşı olması yanında;

Birileri ‘sadece başörtüsünü serbest edeceğiz’ derken o yıllarda müdahil olarak ‘biz iktidara gelirsek bunun hesabını soracağım sizden’ diye bir cümle kullandığı için o zamanın adaletsiz hakimlerince cezalandırıldı! Bugün de değişen bir şey yok! Güzel, Başbakanlık Müsteşarı olmasına rağmen kendisine tahsis edilen makam araçlarını hem bakanlığında hem de müsteşarlığında iade etmiştir.

Kültür Bakanımız 2018’i Hasan Celal Güzel Kültür Yılı ilan etti... Acaba aynı bu şahsiyetler ve fikir sahipleri o yıllarda Hasan Celal Güzel için neler düşündüğünü buraya yazsak herkesin başı önüne eğilir toplum içine çıkamazdı ama, şimdi diyeceksiniz ki aman hocam pek çok partinin genel başkanı bugün Türkiye’nin umudu başkomutan Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde şu anda bile bakanlık yapıyor denilen sesleri duyar gibiyim!!!

Size işinin acısını söyleyeyim mi? Güzel’i kurtaran bugün bu açıklamaları yapanlar değil; cezaları kamuoyunda Rahşan affı olarak bilinen 4616 sayılı kanunun 22 Aralık 2000’de yürürlüğe girmesiyle düşmüştür. 

Neden mi sağlığında bu kıymet verilmedi Hasan Celal Güzel’e çünkü o “devlet malı deniz yemeyen domuz” dememişti, o “Beytülmal’e el uzatmamıştı”, o “Ne Bakanlığında ne vekilliğinde ihale kovalamamıştı, rant peşinde koşmamıştı”.

Hasan Celal Güzel’in siyaset anlayışı

“Siyasete parası olan girsin, harcasın fakir çıksın” sözü çok önemlidir şayet birilerinin dediği gibi bugün “fakir gibi siyasete girip, zengin çıkanlara” ne demek lazım. Hele Meclis’te her şeye hiç düşünmeden el kaldıranlar sayın vekiller gibi yapmayıp “Kıyak emekliliği reddedip tek maaşla devam eden bir Hasan Celal Güzel’in dünyada bir dikili ağacı yoktu” Son hizmetini de Memur Sen’in düzenlediği bir konferansta “İdeal bir bürokrat ve devlet adamı ve siyasetçi nasıl olunur”un cevabını verirken yani cihat ederken fenalaştı ve at sırtında ataları gibi cihat ederek ruhunu Allah’a teslim etti ve son sözü her zamanki gibi şuydu: 

“Beni kimseye muhtaç etmeyen Allahıma hamd ediyorum”.

Cenaze namazları kılmak!

Ben şaşaalı cenaze namazlarına asla katılmam ancak rahmetli Özal’ın, Türkeş’in, Erbakan’ın, Necip Fazıl Kısakürek, kadim dostum dava arkadaşım Muhsin Yazıcıoğlu gibi siyaset arenasında hizmet veren mücahitler dışında hiçbir siyasinin cenazesine katılmadım, adaletsiz olan hiçbir güç ve hakim önünde eğilmedim! Ölümlerine ve dualarına âmin demedim, hakkımı da helal etmedim! Etmeyeceğim de...!

Maranki devlette ne yaptı?

Ben sadece bir tanesini anlatacağım. 40 yıl Türkiye’de Şeyh-ül Muharrir’in Ahmet Kabaklı hocanın yanında yetiştik! Siirt Tillolardan icazet günlerinden, sarf nahivden, hadis fıkıh kelam tefsirden; Kur’an’ın bir manada tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatını onlarca defa okumanın verdiği bir manevi şuurla devlette görevlerimizi dosyamızda yazan “devletin güvenilir adamı” beyanları ile madalyalarla teşekkürlerle yüksek seviyede ve başarıyla icra ettik elhamdülillah.

Millete hizmet ile mahkemelerimiz başladı!

Devletten emekli olduğumda emekli ikramiyemin tutarı 60 küsur milyar TL’yi; 33 yıl hizmet ettiğim devletin TC Ticaret Bakanlığı tarafından Kur’an’da geçen “zencefil öksürüğe iyi gelir böbreklere faydalıdır” dediğim için tarafıma verilen ceza karşılığında devlete yatırdım! Hayatımdaki en güzel uyku o geceydi...!

O gün, bugün yedi düvelle savaşa devam ediyoruz!

Şaka falan değil halen o kanunlar yasalar ve cezalar bütün gücüyle yerleşik düzenin satılmış bürokratlarınca ve bugünkü Sağlık Bakanlığı’nda 150.000 TL kaya tuzu cezası ile devam etmektedir!

Türkiye’de adaletin tecellisi için mücadele veren devletimizin başkomutanı seçilmiş Cumhurbaşkanı ve bu meseleleri uzaktan bakanların başı olan Oğuzların kayı boyundan güvenilir insan başbakanımıza ithaf olunur!

Son söz olarak; güzel insan Hasan Celal’i yâd ederken güzel ve helal “devlet adamı olmak” kolay değil diyorum.

Sizinle paylaşayım dedim! Çünkü cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil!

Zalimler için yaşasın cehennem...

Vesselam. Hepinize hayırlı kandiller diliyorum!

Not: Bu hafta sonu Hakkâri kayyım belediye ve valiliğin düzenlediği konferanslar dizisine katılacağız, hepinizi bekliyoruz!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23