• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

İstanbul’un fethi! Kal ile değil hal ile olacaktır!!!

07 Haziran 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Bir gün ashâbıyla birlikte otururken Hz. Peygamber’in mübarek ağzından şu sözler dökülür:

“Allah’ın şehit ya da peygamber olmayan öyle kulları vardır ki kıyamet gününde Allah’a olan yakınlıkları nedeniyle peygamberler ve şehitler onlara gıpta ederler.”

“Kim bunlar, yâ Resûlûllah?”

“Bunlar, akrabalık ya da aralarında dönüp dolaşan bir maldan kaynaklanan çıkarları olmaksızın, sırf Allah için birbirlerini seven insanlardır. Onların yüzlerinde bir nur vardır ve onlar hidayet üzeredirler. İnsanlar telâşa düştüklerinde onlar korkmaz, insanlar hayıflanırken onlar üzülmez, Onlar yaptıklarını sadece Rıza’yı ilahi için yaparlar..! Onlar Allah’ın sevgili kullarıdır.”

Ve Yunus Suresi 62. âyetle bitirir:

“Haberiniz olsun, Allah’ın sevgili kullarına korku yok. Onlar üzülecek de değillerdir.”

“Benim rızam için birbirini sevenler nerede! Sığınacak hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün, ben onları arşımın gölgesinde ferahlatacağım.” Müslim, Birr, 37

“Muhabbet şu kâinatın bir sebeb-i vücûdudur. Biz muhabbet fedâileriyiz, husûmete vaktimiz yok” diyor, Bediüzzaman hazretleri. Muhabbet öyle basit bir şey olsaydı bu kâinatın var olmasının nedeni “Levlâke levlâke, lemâ halaktü’l-eflâk” yani “Sen olmasaydın (Ey Habîbim) şu kâinatı yaratmazdım!” diyen Mahbub-u Bâki’nin Habîbine, Resulüne olan muhabbeti değil mi? Böyle ulvî bir muhabbet sayesinde halk etti Ezel ve Ebed... onun rızası dairesinde ancak mümkün olur..!

Allah’a ve Habîbine muhabbet beslediğimiz gibi birbirimize de menfaat üzerine dönen siyaset noktasında bakmayıp, sırf ahiret nazarında baktığımızda muzafferiyet olacaktır..!

Birbirimize besleyeceğimiz bu muhabbet Allah nâmına olmalı; Allah nâmına olmazsa mecazî olur, askıda kalır, hedefini bulamaz, mânâsına kavuşamaz..! Âlemin nuru Efendimiz’le hemhâl olurken kalpten ve ihlasta olmalı Allah’ı aldatmak asla mümkün değildir! O, her şeyi gören ve işitendir vesselam!!!

Allah cc kalbimizin huzura, gönlümüzün sürûra kavuşabilmesi adına rahmetiyle tecelli edip dünyanın en güçlü enerjisi olan “sevgi” yi bahşetmiş bizlere! Sevgi hususiyetimiz de “ehven” ölçüde, Rahmanın sonsuzluğuyla tecelli etmiş; bizden sadece küçük bir gayret, “Kün fe yekün”ün letâiflerini celbedecek bir cüz’i irade niyet ve hal bekliyor!

Kuru kelâmdan sıyrılalım artık!

Allah’a sevgi ve muhabbetimiz ancak bildirdiklerine-kurallarına uyarak mümkündür! Bugün İslâm âlemi bedenen ve ruhen sağlıksız, huzursuz, tatminsiz hâle getirilerek, çözüm diye garabet ve karanlıkla ahlak bir hayata mahkûm edilmiştir! Mânen olduğu gibi madden de savaşlar, iktisadi çöküntü, hastalıklar, kitlesel ölümler, açlık kıtlık Londra’da, Paris’te, Washington’da, Tokyo’da, Brüksel’de değil de tüm İslâm coğrafyasındaysa, bu coğrafyanın insanları oturup bir kere; bin kere daha düşünmelidir, elini taşın altına koymalıdır, kabahati, geri kalmışlığı evvelâ kendinde aramalı!

İnsanlara konuşarak tesir yapılmaz; “inandığı gibi yaşamamak” da görmelidir!!!

İstanbul’un Fethini..!

Barış dini, sevgi dini ama evvelâ İLİM dini!!!

İlk emir oku iken dünyanın en az okuyan ve tabii neticesi en geri kalmış memleketleri İslâm beldeleri! Dünyanın en prestijli ilim yuvaları Ezherler, medreseler, vakıflar, cemiyetler, cemaâtler ne okutuyor da bu müslümanlar batının istimlâkından ve esaretinden kurtulamıyor?! Kâbe imamı duasında “Ümmete hayırlı liderler ve hayırlı yardımcılar ver ya Rabbi!” diyor. Biz de onlarca yazımızdaki feryadımızı yineliyor ve diyoruz ki “Basiret ve ferasetli liderlere liyakâtli ve ehliyetli yardımcılar, bakanlar, danışmanlar, kurullar, ilim-bilim ver ya Rabbi ki memleketimizi düze çıksın!”

Bu milleti varlık içinde soğana bile muhtaç ettirenlere bizi muhtaç ettirme ya Rabbi!

“Ahir zamanda ehil işlere ehliyetsiz adamlar getirildiğinde kıyameti bekleyiniz!” hadisinin hükmünün bir te’vili olarak kadın ehil değilse evin, genel müdür, muhasebeci, yönetici ehil değilse şirketin, belediyede başkanı ve yardımcıları, başbakan ve yardımcıları, devlet başkanı ve yardımcıları ehliyetsizse o şehrin, bölgenin, ülkenin kıyameti kopar diye düşünebiliriz..!

“Ey Türk, titre ve kendine gel!” düsturunca yaşadıklarımızın muhasebesini şu mübarek bayram gününün hatırına bir kez daha ve samimiyetle yapalım. Rabbim necip milletimizi birlik ve beraberlikte pâyidar kılsın,

Ve hakikatleri sözlerimiz yanında hallerimizle de yaşayıp yaşatmayı ve böyle kadroları Ülkemize ve İstanbul’a Şehri emin ve emir âmin.

WhatsApp İhbar Hattı

530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23