• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Medya ve Maskeli Balonun Dalkavukları..!

18 Ocak 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Hayırlı Cumalar kıymetli dostlar.

Hayrın ve şerrin, buhrana sürükleyen sahte yüzlerini ayıklamak geçiyor ömrümüz. Manevi hassasiyetlerimizi tırpanlayan medyanın karanlık yüzü, tansiyonlarımızı ve stresimizi artırmış durumda. Neden? Seçim var! Birilerini seçecek toplum. Külli iradeyi etkileyecek olan, zahiren cüz’i olsa da; önümüzdeki dönemi daha müreffeh yaşayabilme adına bir karar verecek!

Eskiden sağ-sol deyip özetlenebilecek “toplumsal ayrışma” nın had safhada olup; bir de boyut ve mecra değiştirdiği günümüzde, en kritik nokta-geleceğimiz genç kardeşlerimiz üzerinden oynan en kirli siyaset ve algı operasyonlarını deşifre (!) eden bir başekonomistin tespitlerini dinleyelim: “Artık mevcut iktisat kaideleri kifâyet etmiyor, çünkü dünyadaki müşteri tavrı değişmeye başladı. (18-35 yaş arası) Alışılmışın dışında reaksiyon veriyorlar. Bu yüzden onları anlamadan dünyanın seyrini anlamamız zor...

İnternet, sosyal medya, kahve, hazır gıda, dışarıda yeme ve bilgisayar oyunu gibi bağımlılıkları var. Aidiyetleri yok, milliyetçilikten uzaklar, aileleri ve arkadaşlarıyla bağları çok zayıf, kalabalıkta kaybolmak istercesine hareket ediyorlar. Yaşadıkları cemiyetten kopuklar. Yalnızlar, bakışları donuk, her şeyden kaçıyorlar. Meseleler üst üste gelince intihardan ve şiddetten çekinmiyorlar. Dünya vatandaşı olmayı hedefliyorlar. Din ve ideolojilere karşı soğuklar ama hayvan, çevre ve insan haklarına karşı hassaslar!?..

Kendi fikirleri yerine ‘algı’larla gelen fikirlere kapılıyorlar. Odaklanamıyorlar. Düşünmeden, ani kararlar alıyorlar, tahlil kabiliyetleri yok denecek kadar zayıf. Okumak yerine resim ve videoları tercih ediyorlar. Hafıza ve öğrenme kabiliyetleri az. Sabit işlerde çalışmak istemiyorlar. Ev alıp hayat boyu kredi ödemek istemiyorlar. Evlenip tek bir kişi ile ömür geçirmeye sıcak bakmıyorlar. Evlenirlerse de birkaç yılda boşanıyorlar. Çocuk sahibi olmaya da sıcak bakmıyorlar. Daha ileri yaşlarda, belki bir çocuk. Teknolojiye sınırsız para harcayabiliyorlar, çünkü bu onlar için özgürlük demek. Eve, arabaya, lüks giyime para harcamak yerine eğlenceye, yeme-içmeye ve seyahate para harcıyorlar. Emekli olarak veya ev alarak güvence sağlamakla ilgilenmiyorlar. Cazip işlerde ‘icat’lar yaparak hayatları boyunca yetecek paraları kazanmayı hedefliyorlar. ‹An›ı yaşıyorlar. Tasarruf yapmıyorlar, yapamıyorlar! Kendilerini idare edenlerin maksatlarını anlamak gibi bir dertleri yok. Daima, daha fazla hak ve özgürlük talep ediyorlar. Sonunu göremedikleri maceralara hazırlar.”

...

Onlar, sinsi kalkışmalarla çok basit şekilde yönlendirilebilen, “isyan”la geri dönüşü zor değişimlere neden olabilecek, art niyetsiz-saf ama şeytani oluşumların maşası ordular !.. Filmlerdeki “ZOMBİ”ler!..

Rahmetli ERBAKAN’a bir toplantıda soruldu:

“Güç kimdedir efendim?”

Kimi ‘yasama’ dedi; kimi ‘yargı’... Kimi de yürütme..!

El cevap:

“Doğru fakat asıl güç MEDYA’dır! Elinde olan, idare eder! Tedbir almalıyız!”

Dinleyenlerin pek çoğunun dünyası değişti... Peki bir eser, kitap, ekol, örnek yaşantısıyla yaşanan zulümlere dur diyebilecek bir şey bıraktı mı??!!..

Siyasette üç defa davet aldık; pek çok inkıtalara uğradı velâkin! Çünkü “Sosyal Siyaset” hocalarım Prof. Dr. Sabahattin ZAİM, Prof. Nevzat YALÇINTAŞ ve Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın vasiyeti sebebiyle siyasete talep olmadan girmedik! Bir bakan büyüğümüz, ağabeyimin sözüyle:

“Maranki hoca, Allah seni korumuş ki bugün millete bu kadar güzel hizmetler yaptın. Yoksa Ankara’nın karanlıklarında kaybolup gidecektin!..”

En iyisini Allah bilir tabii.. Bugün 20 kitap, 54 bilimsel yayın ve makale, 750 inovatif ürün, 1200 direkt-bir milyon dolaylı istihdam, 3000 konferans, 20.000 elit insanla birebir “koruyucu sağlık uygulamaları ve sağlık turizmi” oryantasyonuna ek 1.500.000 takipçiyle en stratejik alanlarda sosyo-ekonomik bir dönüşüm ve girdi sağlayarak toplumumuza ve devletimize büyük bir katma değer katmanın şerefi ve mutluluğuyla yaşıyoruz.

...

Unuttuysak da, dünya dönüyor dostlar! Kötülük bir yanda, elinden geleni ardına koymasın; biz bize düşeni yapalım! Kâl ile değil; hâl ile var olmaya devam edelim. Bu kutlu yolu paylaştığımız herkesin de gayreti artsın. Maddi âlemde de, manevi ahvalimizde de doğru seçimler yapalım. Arınıp ışığımızla birbirimizi ve karanlıkları aydınlatacağımız yarınlara kavuşalım inşallah. Yarınlarımız gençlerimizin, batının esiri olmaktan çıkıp dirilişe geçebilmesi için, gelenek başta olmak üzere hiç tatmadıkları güzide değerlerimizi acilen öğreterek kurtuluşlarına vesile olalım!

Vesselâm.

WhastApp İhbar Hattı: 

530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23