• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

“Sadakât mi; Liyakât mi? Kıyâmet mi?!”

18 Aralık 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Dostlar cambaza bak halen devam ediyor nasıl mı?
Yemeyenin malını yerler...

Tövbe ederiz, düzeliriz...

Biz ‘Allah’ için (ç)alıyoruz...

Biz yapmazsak birilerine yaptıracaklar...

Gibi mantıkla (ç)alıp; bundan hayır yaptığını düşünenler var!?.. Hatta, bir ilçenin camisi Kur’an kursu yapılacağında müteahhitlere diyor ki:

 “(Ç)aldıklarınızdan yapın burayı...”

 Bunlara şahidiz! Allah’ın evlerini bile haram parayla mı yapıyorlar. Gönülsüz verilen paralar, yapılanlar hangi şeriata uyuyor??!! Şeriat arayan yok artık; sadakat arayan var!!! Liyakât ve ehliyete bakan yok!..

 ...

 “Sadakât!?”

 Allah’ın muhteşem yaratıkları düşünemeyen varlıklardan atlar sahibine sadıktır, köpekler evine sadıktır; kediler hiç kimseye sadık değildir. Kim rızkını verirse ona gider!..

 Köyümüzdeki tavukları telef edip, civcivlere saldıran köpekleri İnebolu Küre Madeni’ni taşıyan kazanlara Yumrukaya mevkiinden koyarlardı, 25 km ötede mecburen karaya inerdi. En çok bir ay sonra köpek eve dönerdi; niye, orada karnı doyuyor! Yani sahibi sadakât bekliyor, KÖPEKLER DE sadık!..

Bunlar sahibinin dediğini yapan köpekler; ya insan??!! Beyin kodlarına bunlar verilmiş! tavuk  vs yemek ..

Ekmek verene sadık olmak...!

 Vatan, millet, bayrak, devlet, din, mukaddesat, helâl, haram, komşu hakkı, kul hakkı, ana-baba hakkı, yetim hakkı, öksüz hakkının hesabını nasıl vereceğiz, zerre kadar şerrin ve hayrın hesabının sorulacağı ayetleri apaçık ortadayken?!

 Kim hayır yapsa da, yapılmasına mani olsa da amel defteri kıyamete kadar kapanmayacak. Namazdan, oruçtan, zekâttan, hacdan bahsetmiyoruz; sâlih amelden!

...

“Asra yemin olsun ki insanlık ziyandadır!

Ancak, iman edenler,

salih amel işleyenler,

hakkı ve sabrı tavsiye edenler, müstesna!”

 ...

 “Salih amel işlemek!”

 Salih amel, bizi ahrette kurtaracak ‘kendin değil komşun için’ yakınların, çevren, insanlık, millet ve devletin için yaptığın iyiliklerdir, diktiğin ağaçlardır. Yetiştirdiğim insanlardır, köprüler, yolladır sadakayı cariye yani ancak  devlet malı ile değil şahsının yaptığı hayırlardır ancak! diyor...

 Her Cuma hutbesinde “Allah, yakınlarına ve akrabaya bakmayı emreder!” deniyor!

 Haksızlığa ve zulme karşı tedbir al, insanları hayra yönlendir, sağlıklarını koruyacak bir kitap yaz, bir eser bırak, bir ağaç dik, bir şey öğret, bir nimetin, mahsulün, ürünün katma değerini yap, dikilitaş üstüne taş koy, köprü yap, yol yap, mektep yap, millet için, ümmet için gayret et, sokaklara çık, diren, yazılarında Allah’ı ve Resulullah’ı an ve necip milletin torunlarına da hatırlat, adam yetiştir, talebe okut!!!.. 

 Diyor; köylerimizde okuyamayan binlerce insan var, bir de!..

Adam 15. umresine gidiyor; dayı hala amca teyze köyündeki mahallesindeki yakınları açlık içinde tabii ki Filistin’i Yemen’e ihtiyacı olanlara yardım eyledik edilecek..!

 Ama bir bina bile yaparken önce temel atılıp sonra birinci ikinci üçüncü katlar yapılır kural budur!

Hayır yapılırken neden bu kaideleri uyumuyor niçin teşvik edilmiyor kimlerin işine gelmiyor bu yoksa bir rantı mı var bu işte?

 ...

 “Kulu veşrebû ve lâ tusrifû!”

 “Yiyiniz içiniz ama asla israf etmeyiniz!”

 İşte salih amel, veren-üreten olmak lâzım bu zamanda. Sadakat tamam da liyakât ? Birini işe alırken soruyoruz,

 “İşinin ehli mi ? Bu makama lâyık mı ? Üstesinden gelebilir mi ? Benzer işleri-projeleri bitirebilmiş mi ? Bu alanda bir eseri var mı ? Saha araştırmalarında bulunmuş mu ? Gerekli teknik ve estetik vizyona, ideallere sahip mi ?

...

 “Âhir zamanda ehil işlere ehliyetsiz liyakatsiz kişiler getirildiğinde kıyameti bekleyiniz!!!”

 Bu hadisin te’vili olarak, evde kadın ehil değilse evin kıyameti, şirkette genel müdür ehil değilse şirketin kıyameti, şehrimizde belediye başkanı ve vali ehil değilse şehrimizin kıyameti, bakanımız, başbakanımız ehil değilse milletin ve devletin kıyametidir diyebiliriz!..

 Birçok hadiste yinelenmiştir liyakât.

 Dünyada örnekleri çoktur. Ülkemizde de şehir hastaneleri kurulması, bilim adamlarının, doktorların ne kadar ehil olduğunu, sağlık denetleyici birimlerin ne kadar bilgili oldukları hastalıklardan görülmektedir!!!???..

 Her sene artan sağlık problemleri ve çözüm diye sunulan şehir hastaneleri... Aslında yetkililerin bakışı düzelse, ehil işlere ehliyetli adamlar getirilse bunların hiçbirine gerek kalmayacak! Fakat getirildiğini 63 senedir görmedim!..

“Adalet!”

En büyük adalet sarayları, en büyük adaletsizliği ve hak yemeyi göstermiyor mu?! Adalet mülkün temeliydi; ömür kalmadı ki, adalet kalsın!.. Mülkleri de sattık. Abdülhamit “Bu memleketin bir karış toprağını veren haindir!” derdi. Biz de şapkayı önümüze alıp bir düşünelim... Abdülhamit dizisinde Yahudilerin ürettiği başta kolalı içeceklerin reklamını yapılması neyle izah edilebilir???

Sadık olacaksın liyakata gerek yok!

...

İstanbul Üniversitesi’nden Sabahattin ZAİM, Nevzat YALÇINTAŞ ve Turan YAZGAN gibi Türkiye’nin en kıymetli akademisyenlerinden “Sosyal Psikoloji” ve “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” doktoraları olan biri olarak;

10 yılda 1000 canlı yayın, 2500 yurtiçi-dışı konferans, 20 kitap, 54 bilimsel yayın, 751 ürünüme ek 2 yıldır Yeni Akit gazetesinde ülkemizin ve milletimizin en kritik problemleriyle ilgili stratejik tespitlerimi yazıyorum. İhbar hattımıza binlerce bilgi akıyor. Bürokrasideki usulsüzlükler, Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iki gün önce dediği “Bu ülkede eski Türkiye’yi hortlatmak isteyenler ve hainler var!”daki hainler, fetöcüyle yemek yiyen valiler,  itirafları, vekil, il başkanı, bakanların ve hatta eşlerinin kimlerle görüştüğüne kadar tek tek elimizde mevcut!!!..

 Birinde diyor ki:

 “Hocam, biz bunu CİMER’e yolladık, İçişleri Bakanlığı’nın özel kalemine de elden teslim ettik; hiçbir şey değişmedi!!!..”

 Pek çok il ile ilgili elimizde üç yüze yakın resim ve bilgi mevcut kim kiminle ne yapıyor nerede ne zaman ne yapmış, partiler, işadamları, seçilen vekiller kaç kere paralel sohbetlerine katılmış hem devletin istihbaratında hem biz de mevcut..! Daha neler neler!

... 

Sayın İçişleri Bakanı değerli kadim dostum Süleyman bey birçok ili ziyaret ediyor!

Gittiği yerlerde, bu adamları da görüyoruz! Arzu ederse bütün belge ve bilgileri kendisine aktarabiliriz!

..

“Melekler; kendilerine zulmetmiş olanların canını alırken: Biz, hiçbir kötülük yapmıyorduk, diyerek teslim olurlar. Hayır, Allah sizin neler yaptığınızı bilir.”

 “Kendilerine: yeryüzünde bozgun çıkarmayın, denildiğinde, biz ancak ıslah edicileriz, derler.”

Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir!

Rabbim tüm devlet-millet temsilcisine ve idarecisine, kitabullahtaki ve Peygamberin izahındaki uyarılarla seçici olma ve karar verme feraseti nasip etsin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23