• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Son bir kere daha-büyük harfle; EVET

07 Nisan 2017
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Yeni anayasaya evet hayır kampanyası başladığında bir yazı yazmıştık. Ülkemizde yaşanan onlarca olumsuzluğu belgeleyerek onlara “hayır” ve çözümü için “evet “demiştik.

Bu ülkede son yüzyılda aynı oyunlar tekerrür ettiriliyor biz de ibret alınsın tarih tekerrür etmesin diye bir daha yazmayı uygun gördük!

“Abdülaziz”in tahttan indirilmesinden, “Abdülhamit”e yapılan suikastlara, “Mustafa Kemal Atatürk”ün yetkilerinin on yıl içinde alınmasıyla birlikte hedeflerin kasıtlı olarak ertelenmesine yol açmıştı. Ardından 1950’lerde “Adnan Menderes”in halkın iradesiyle iktidara gelip, ihtilalciler tarafından planlı bir şekilde ortadan kaldırılması ile devam eden süreç, her fırsatta Türk Milletinin önüne engellemeler koyarak gelişmesi ve büyümesine engel olunması ile devam etmiştir. Hain planların işletilmesi ile bunun sonucunda yakın tarihimizde 30 günlük, bir yıllık, en fazlası üç yıllık hükümetlerle yönetilmek zorunda bırakılmıştık. Asla fikirlerin uyuşmadığı koalisyonlarla “50 Cent”e muhtaç olan daha doğrusu muhtaç edilen bu necip milletin torunları olarak 1971’de muhtıra ile 1980 yılında demokrasinin yeniden durdurulduğu bir dönemde, selimiyelerdeki ifadelerle karşı karşıya kaldık. Daha sonra, “örtülü-örtüsüz”“modern-post modern” darbelerle 28 Şubatlarla, 17-25 Aralıklarla ve nihayet 15 Temmuz›da bu necip milleti kökten yok etmek üzere, içimizdeki devşirmelerle dışarıdan bu ülkenin ekmeğini yiyen devşirilenlerle yaşadığımız menfur hadise geldiğimiz son nokta oldu. Bunları bizim yaşımızdakiler hep yaşadı gördü. Bundan sonrakilere ders olsun diye bir kere daha kayda düşmek istiyoruz. Çünkü bugün 18 yaşında, hayatlarında ilk kez oy vermeye gidecek insanlar ne 80 ihtilalini, ne 1971 muhtırasını, ne de Adnan Menderes›in idam edilişini bilmiyorlar. 

Geçmişi Hatırlatmak Görevimiz

Adnan Menderes’in Türkiye’de yeniden dirilişe geçişin emarelerini göstermek isterken tıpkı aynı bugünkü gibi yapılanları görmek istemeyen iç ve dış şer cephesi tarafından % 65 oy almasına rağmen idam edilerek ortadan kaldırılmasını bilmeyenlere bir kez daha tarihe not düşmesi için hatırlatma görevimizi yerine getiriyoruz. Şer cephesinin son hamlesi olan 15 Temmuz bana göre “Allah’ın da bir hesabı var” hükmünce “en iyi plan yapan Allah (c.c.)’dır” sözü çerçevesinde “O her şeye kadirdir, O ol demeden hiçbir şey olamaz” ayetleri hükmünce olabilecek en az kayıpla atlatılmıştır. O gece vatanı uğruna şehit düşen vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun…

Haçlı Ruhu Fırsat Kolluyor…

O gece kader bu necip milletin İslam’ın bayraktarlığını yapması gerektiğini göstermiş, dünyadaki yüze yakın mazlum ve mağdur Türk dillerini konuşan ülkelerin haklarını savunma ve İslam devletlerinin kurtuluşuna vesile olacak ki bir kere daha tarih sayfasında ön plana çıkarmış görev vermiştir. Bunu hisseden iç ve dış mihraklar yani kısacası “haçlı ruhu” hilale son darbesini vurmak istemiş ve halen de istemektedir. Tabii ki ilk yazımızda da dediğimiz gibi bu ülkede “arsızlık”, “hırsızlık”, “namussuzluk”, “yalakalık” ne derseniz diyebilirsiniz her şeyin üzerinde hakkın, hukukun, adaletin hesabı var mı şüpheli ama bütün bunlara rağmen zaman o zamanki gibi bir olma birlikte olma zamanı. 

Kol Kırılır Yen İçinde Kalır…

Kol kırılır yen içinde kalır diyerek Türkiye’deki iç problemleri bu millete bir daha “teröristlerin”“ilaç teröristlerinin” maksatlı planlarına aklımızın bir köşesinde 17 Nisan’ı saklayarak, “haçlı ruhu”na karşı biz de ittifak edip son bir kere daha “EVET” diyoruz. Bir ümitle “evet” diyoruz. Bütün bu olumsuzluklardan hesap sorulabilmesi, 100 yıldır değişmeyenlerin değişebilmesi için “evet” diyoruz. Ben inanıyorum ki bu necip millet % 50’nin, 60’ın çok üzerlerinde “evet” diyerek, bir kere daha sağduyusunu gösterecek ve son kez mühlet verecektir. 17 Nisan’da konuşmalarımız artık farklı olacak ve çözüm isteyeceğiz. İşte bir ümitle “evet” diyerek bu milletin makûs tarihini değiştirelim. Hesabı sormak da sonradan bize düşsün inşallah Allah’a emanet olun.

Mecelleden Bir Hatırlatma…

İslam Hukukunun bir kaidesini hatırlatarak satırlarımı bitiriyorum. Mecelle de “Bir tarafa taraf olan onun zulmüne de hayrına da taraf olur”. Biz gördük ki bütün “haçlı ruhu”ve “şer cephesi” hayır diyor o zaman “mesuliyetten kurtulmak için bile” bize düşen “evet”. Kalın sağlıcakla...

İrtibat ve ihbar WhatsApp hattı; 0 530 00 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23