• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Son seçimlerin sosyal psikolojik ve sosyolojik tahlilleri-1

10 Mayıs 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Akıl tutulmasında gelinen son noktada, yıllardır binlerce kez Televizyon programlarında cumhur ittifakına ve seçilmiş devlet başkanını, diğer partileri, seçilecek olanları ve seçecekleri zaman zaman eleştirmemiz veya savunmamız sebebiyle rahatsız olan gruplar tarafından zaman zaman da suç duyuruları sonucu mahkemelere gitmemize ve aldığımız takipsizliklerle yola devam ederken; Allah’tan başka hiçbir sahibimizin olmamasına rağmen durmadan, yılmadan haksızlık karşısında susmadan bildiğimiz doğrularla yazdığımız yazılarla ikazlarımıza rağmen bir kademe dahi ülkemizde demokrasi adına maalesef hiçbir mesafe alınamamıştır!!!

Türkiye’de devlet yönetmek! Seçimde %25 oy alanların devleti nasıl idare ettiğini ve hakimiyetinin yüzyıldır sürdükleri ve muktedir oldukları; %50’nin üstünde oy alanların iktidar olanların muktedir olamadığını son 31 Mart seçimlerinin İstanbul’da bir kere daha 17 yıllık iktidar sahibi olan bir güce bile çok büyük hukuksuzlukların yaşatılmasıdır!

“Ülkeyi kim yönetir, güç kimdedir?”

İstanbul seçimleri ortada!

Sayın devlet başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN diyor ki “yanıltıldık, aldatıldık... Ve yalnızım!..”

Bu köşemde seçim öncesi 14 yazımda isim isim ,yer yer, ilçe ilçe, delilleriyle bazı isimlerin yanlışlarını işaret etmiştik...?

Hatta hatta... “Ben ne dersem o olur...!

Mantığı çok yanlış sizi aldatıyorlar sayın devlet başkanım” diye seçim öncesi yazdığım köşe yazım bütün muhalif medyada duyuldu!!!

hatta “hükümet yanlısı akit gazetesinin yazarı Maranki hocadan devlet başkanına ve Bahçeli’ye uyarı...” yazısıyla da kendi manşetlerine taşınarak lanse edildi ama duyması gerekenlerden Türkmenbeyi Devlet Bahçeli büyük uyarılarda bulunarak gerekeni yaptı mesajını alan Başkanlar başarıyı elde etti!

Sağır edilen Ak parti teşkilat başkanları ve diğer partiler ve ilgililer duyamadı mı?

Duydu da işine mi gelmedi? Neden mi?

Yoksa onlar da bu işlerin içinde miydi?

Alınan sonuçlar bunu gösteriyor ve bizi bir kere daha haklı çıkarıyor!

Millet böyle diyor sayın devlet başkanım diye!

Ne mi oldu söylediklerimizin hepsi gerçek oldu!

Örnek olarak verdiğim bir zamanlar baş büyüklerimizin talebiyle Turizm Tarım ve Orman Bakanı sözü ile aday olduğum kendi ilim olan Kastamonu’da Ak parti ~%50 oy kaybı yaşandı ve pek çok ilçe cumhur ittifakının “gerçekleri gören, Her devrin adamı maskeli çetelerin maskelerini düşürerek halka ifşa etmesiyle çökerten İstanbul tecrübeli il başkanı ve ekibi tarafından” bütün belediyeler el değiştirdi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçti!

Dün bu il başkanı Yüksel Aydın’ın basın açıklamasını gazetelerden okudum!

Burada Ak Parti’den Belediye Başkanlığını kaybeden adayların başarısızlığı söz konusu değil, yılların birikimi söz konusudur.

Bir sosyolojik empati de burada yapalım bütün partiler olarak!!!

Başkan diyor ki: “ben Ak Parti’ye CHP’nin kazandığı üç ilçe için teklif yaptım gel ittifak yapalım telefonuma bile çıkmadılar!!! Cumhur ittifakının gereğini yapmadılar... Vs!

Ama biz Cumhur ittifakına bağlıyız Genel başkanımız Bahçeli’nin isteği üzerine en çok hemşehrisi bulunan İstanbul’da Ak partinin seçimi kazanması için MHP olarak çalışmalarımızı başlatıyoruz...!” diyerek açıklamaları çok manidar ve mesaj yüklüdür...?

En azından bunların böyle olup olmadığının bir araştırılması lazım.

Kastamonu’daki zafer ve hezimetin sebepleri partilerin başarıya ulaşmaları açısından sosyal psikolojik olarak örnek teşkil ettiğinden derinlemesine araştırılmalıdır!

Çünkü Ak partinin kırsalda %85’lere varan oy oranının %50 düşüş yaşaması MHP’nin %50’ye yakın oy artışı tamamen sağduyu sahibi milliyetçi ve mukaddesatçı değerlere bağlı olan Oğuz boylarının kalan son temsilcisi yöre insanının başta Kastamonu, en büyük ilçeleri Tosya, Taşköprü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş’ın bile önceki seçimlerde bir hafta kalarak çalışma yaptığı Çatalzeytin gibi pek çok ilin ve ilçenin cumhur ittifakının diğer üyesi Milliyetçi Hareket Partisi’ni tercih etmesi!, Ak Parti elindeki bugünkü CHP’ye geçen üç ilçenin durumu ve sadece iktidar partisinde büyük ilçe olarak İnebolu’nun o da eski MHP’li başkanın yaptığı şahsi hatalardan.. vs dolayı, halkın yeter artık diyerek iktidar nimetlerinden istifade edebilme adına Ak parti teşkilatının bir bütün olarak teşkilat ve başkanının gayretli çalışmaları sonucunda benim de oy kullandığım ilçem olan Ak partinin kazandığı tek büyük ilçedir İnebolu!

Kısaca Kastamonu’da ve seçim kaybedilen İstanbul dahil, Türkiye’nin pek çok il ve ilçelerinde sosyolojik tahliller sonucu tüm partilerce alınması gereken radikal kararlar var tabii ki!!!

Partilere soruyoruz!

niçin bu insanlarla çalışıyorsunuz!

Biz sadık insanlar arıyoruz!

Biz de 64 yıllık hayat tercübemiz de diyoruz ki: Onların da sadakâti yatsıya kadar!

Hatta suskun puskun, sinsi sinsi, el altından, bıyık altından gülenler bile var!!!

“Yeni bir parti kurulsa da... Bıktık artık, tekrardan gündemde kalsak!..” gemiyi terk etmeye hazır cumhurbaşkanları başbakanlar vekiller sırada bekliyor..!

Evet sosyolojik ve sosyal psikolojik bir halk bilimcisi olarak yukardakiler de gerçek aşağıda yazdıklarımız da..! Partilere ders olsun!

İnşallah bu Ramazan’ın feyiz ve bereketi ile bu iktidar da!

çok geç kalmadan!

elinde fırsatlar varken!

gerçek Liyakat ve ehliyet sahibi siyasetçileri iş başına getirmeli!

muktedir olmanın yolunu bir an önce bulmalıdırlar!

Geç kalınırsa ne muktedir olunur! ne de ellerinde iktidar kalır!

Bugün tarihte örneği görülmüş Ahmet Celalettin paşalar gibi radikal tedbir almayanlara;

Yarınki atanmış iktidarlar her dönemde olduğu gibi  Menderes’e, Özal’a ödetdikleri gibi bundan sonrakilere de bedelini de ödetirler tabii ki!

Vesselam!

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23