• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Abdülhamid’in tırnağı olamazsın

05 Temmuz 2020
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

PKK yandaşlığından ulusalcılığa yelken açan bir fırıldak o.

Bir bakıyorsunuz, terör örgütünün yayın organı Özgür Gündem’de yazı işleri müdürlüğü yapıyor, dönüp bir daha bakıyorsunuz, Atatürkçü geçinen gazetelere kapağı atıp yönetici oluyor.

Rüzgar nereden eserse oraya çeviriyor rotasını yani. 

Şu sıralar Ekrem İmamoğlu’nun İBB’si tarafından fonlanan CHP yandaşı Tele1’de izliyoruz beyefendiyi(!)

Burada hem genel yayın yönetmenliği yapıyor, hem de ‘18 dakika’ adlı bir program hazırlayıp sunuyor. Son skandalına da bu programda imza attı zaten. 

‘18 dakika’da içindeki bütün kini kustu. Evet, nefreti dilinden ve gözlerinden taşan Merdan Yanardağ adındaki bu zirzop, 2. Abdülhamid’le ilgili hadsiz ifadeler kullanarak, Osmanlı Devleti’nin yıkılışını 33 sene geciktiren bir padişahı “emperyalizmin uşağı” olmakla suçladı. Hızını alamayıp, üstüne bir de Ulu Hakan’a “aşağılık diktatör” iftirasını attı.  

Aslında bu ülkede kimlerin emperyalizme uşaklık ettiği, kimlerin diktatoryal eğilimlerde olduğu herkes tarafından çok iyi biliniyor. İstibdat, baskı, zorbalık, zulüm gibi kavramların kimlerle özdeşleştiği de herkesin malumu. 

Aslında Abdülhamid’e saldıran Yanardağ da farkında bu gerçeklerin. Ama ne yaparsınız ki, işine böylesi geliyor. Gazeteci olmaktan fersah fersah uzak bu saygısız, Osmanlı’ya çamur atarak bir paye kazanacağını zannediyor. 

   

Abdülhamid Han’ı kirli ağzına sakız eden mezkur adama sormak lazım haddizatında: Senin cürmün ne ki birader? Cennetmekanın kesip attığı tırnak olabilecek kadar bir müktesebatın var mı? İstiklal Mahkemelerinin muhalifleri “bir şekilde” sindirmesine sesini çıkartmazken, Abdülhamid’i niçin karşıtlarına tahammülsüzlükle suçluyorsun? 

Maşallah her şeyin en iyisini sen biliyorsun. Üzerine vazife olmayan konularda ona buna akıl vermekte hiçbir beis görmüyorsun. 

Yeri geliyor terör örgütü PKK’yı savunuyorsun. “Sivillere yönelik saldırı gerçekleştirmediği sürece PKK’nın ‘meşru bir örgüt’ olarak kabul edilmesi gerektiği” anlamına gelebilecek ifadeler kullanıyorsun. 

PYD ve YPG için de “Bunları dünyada bir tek biz terör örgütü olarak görüyoruz” diyerek tıynetinin gereğini yerine getiriyorsun.

Dedik ya, sen ilkesiz, omurgasız, tutarsız ve kaypak birisin Merdan.

PKK ve türevleri için yukarıda ayrıntılı olarak yer verdiğimiz cümleleri kurarken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında kahramanca çarpışan Özgür Suriye Ordusu’nu (Suriye Milli Ordusu) “emperyalistlerin maşası” şeklinde tanımlaman, bizlere ne mal olduğunu anlatıyor zaten.  

Sen irin püskürten bir “Yanardağ”sın Merdan!

Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasından rahatsızlık duyman, kutlu mabette Allah kelamının yankılanmasını sindiremeyip, fethi “talan ve sömürgecilik” olarak nitelendirmen hep bu milletin değerleriyle barışık olamaman yüzünden.

Kendini savunurken “Çizgimde değişiklik yok” diyorsun, fakat bize göre senin değiştirebileceğin bir çizgin bile yok.

Sen, Suriye’de Mart 2011’den bu yana süren iç savaşta, yüz binlerce insanı gözünü kırpmadan katleden, milyonlarca sivilin vatanlarını terk etmesine sebep olan eli kanlı Esed’i “meşru bir lider” olarak görüyorsun her şeyden önce.  

Adnan Menderes’e “bebek katili” imasında bulunuyor, 27 Mayıs darbesini ve darbecilerini kutsayan yayınlar yapıyorsun.

Sen bizim gözümüzde derdini birilerine sataşmadan anlatamayan zavallı bir muhalif müsveddesisin. O yalanlar savrulan ağzından her gün bir başka herze çıktığı sürece de öyle kalmaya devam edeceksin.

Ne diyelim, Allah seni ıslah etsin.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Yıkılışı 33 sene geciktirmek sizce bir meziyet mi. 1881 de duyunu umumiyeyi kabul eden adamın neyini savunacagiz

süleyman şah

merdan yanardağ'ı kınıyorum,tarihimize mal olmuş devlet adamlarına sövmesi öfkemi artırıyor,kim olursa olsun türk devletlerini yöneten şahsiyetlere dil uzatamaz,dilini keserler !
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23