• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Ahmet Davutoğlu artık kararını versin

25 Nisan 2019
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Yeni parti kuracağı yönündeki söylentiler uzun bir süredir gündemi meşgul eden Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamayla bir defa daha gündeme oturmuşa benziyor. 

Eski başbakanın, söz konusu açıklamayla, kendisine “büyük umutlar(!)” bağlayan bir kısım eşhasın tükenmek üzere olan umutlarını yeniden yeşerttiğini söyleyebiliriz.

Öyle, zira “Parti kurdu-kuracak” denilen sayın Davutoğlu’nun, son zamanlarda pek sesi-soluğu çıkmıyordu. Zaten bu yüzden de “Hocacı” olarak nitelendirilen taifede büyük bir tedirginlik vardı. 

Yeni parti kurulacak mıydı kurulmayacak mıydı? Bu tartışılıyordu. 

Davutoğlu sazı tekrar eline alacak mıydı almayacak mıydı? Fazlasıyla merak ediliyordu.

Neyse ki, bu soruların cevabını bulmak çok uzun sürmedi. Evet, Davutoğlu, hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye çok sert eleştiriler yönelttiği bir metin kaleme alarak, destekçilerine “endişeye mahal olmadığını” gösterdi. 

¥

Bizce, eski başbakanın, “31 Mart seçim sonuçları ve içinde bulunduğumuz siyasi şartlara ilişkin tespit ve tavsiyelerim” başlığını taşıyan son açıklamasıyla “işaret fişeği” atılmıştır. Öyle gözüküyor ki, Davutoğlu önderliğinde kurulacak olan yeni partinin eli kulağındadır.

Peki bu yeni parti kamuoyuna niçin ilan edilmiyor? Aylardır süren tartışmalara neden bir nokta konulmuyor? Hadi, yerel seçimler öncesinde, sandıktan çıkacak sonuca göre hareket edileceği söyleniyordu, peki şimdi ne bekleniyor?

Yoksa 1 Nisan sabahı oluşacak olan konjonktürü görmeden partileşme adımının atılmasını riskli bulanlar, 31 Mart’ta hayal kırıklığına mı uğradılar? Nedir bu belirsizliğin sebebi Allah aşkına?

¥

Bilenler bilir, bu sütunda Ahmet Davutoğlu ile ilgili pek çok yazı kaleme aldık, bunların hemen hepsinde de kendisine aynı hususları hatırlatıp “Parti kurmak demokratik bir haktır. Safınızı seçin, sonrasında kimi nasıl eleştirirseniz eleştirin” çağrısında bulunduk. 

Ancak Ahmet bey nedense bu ısrarlı çağrılara kulak asmadı. Her defasında kendi bildiğini okuyup “ne yardan geçerim ne serden politikası” izlemeyi tercih etti.

¥

AK Parti’yi ve Erdoğan’ı yerden yere vurduğu ve bizim de yazımıza konu ettiğimiz açıklamasında (AK Parti’yi kastederek) tam 30 kez “partimiz” ifadesini kullanması bile Davutoğlu’nun zihninin berrak olmadığını gösteriyor. 

Görüyorsunuz, ne yeni parti açıklanabiliyor ne de AK Parti ile olan bağlar koparılabiliyor.

Fakat bu sürdürülebilir bir durum değil.

O halde, eski başbakan artık bir karar versin.

Sayın Davutoğlu, ya bazılarının merakla beklediği şu yeni partisini ilan etsin, ya da “Bir parti kuracağım falan yok. Benim tek partim AK Parti’dir. Zaten bunu önceden de belirtmiştim. AK Parti’den başka bir partide yer almayacağımı ve Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar destek vereceğimi ifade etmiştim. O gün ne düşünüyorsam, bugün de aynı şeyi düşünüyorum” diyerek, ayyuka çıkan iddialara son noktayı koysun.

Koysun ki, “AK Parti’nin iktidarı boyunca hemen her alanda açtığı, ama kendi tercihleri sebebiyle sürdürmekte zorlandığı yolları biraz daha genişletecek.. içeride barışı tesis edecek.. dışarıda Türkiye’yi de tehdit etmeye başlamış savaşçı havayı tersine çevirecek.. Batı ile kavgasız olacak.. Doğu ile dostane ilişkiler kuracak bir partiye ihtiyaç olduğunu” söyleyen yakın dostları daha fazla umutlanmasın. 

Ne dersiniz, iyi olmaz mı?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23