• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Bülent Arınç bu milleti “ahmak” mı sanıyor?

03 Kasım 2019
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletine en alçak hakaretleri savuran Canan Kaftancıoğlu’na mavi boncuk dağıttı, susuldu.

PKK’nın siyasi kanadında aktif görev alan ve hakkında “terör”den toplam 7 soruşturma bulunan Ahmet Türk için “Kendisini tanıyorum ve saygı duyuyorum. Terörle ve şiddetle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” diyerek kefil oldu, sineye çekildi.

Oysa biz bu sütunda kaç defa uyardık.

Kâh “AK Parti, devlet ve millet düşmanlarına tahammül etmeyi sindirebilen birine daha fazla tahammül etmemelidir” dedik. Kâh FETÖ’cüleri savunmak için gösterdiği gayretin onda birini AK Partililerin hukukunu savunma konusunda gösteremeyen birinden hayır gelmeyeceği ikazında bulunduk. 

Fakat öyle gözüküyor ki kendimiz çalıp, kendimiz oynamışız.

Tablo gayet net. 

AK Parti’nin yetkili ve etkili isimleri “Açıklamaları kişisel. Kurumsal olarak bizi bağlamıyor” dedikçe Bülent Arınç coştukça coştu. Tepki çeken talihsiz ifadeleri sebebiyle kamuoyundan özür dileyeceğine sivri çıkışlar yapmayı sürdürdü.

Üstelik, milletin cebinden çıkan paralardan aldığı maaşla, yani Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi sıfatıyla yaptı bu çıkışları.

¥

“Ben hiçbir zaman geri adım atmış bir insan değilim” diyen Arınç, gerçekten de geri adım atacak gibi durmuyor.

Son açıklamaları da bunu gösteriyor zaten.

Baksanıza, bu defa da Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) “facia” olarak nitelendirmiş beyefendi. Gazeteci Kemal Öztürk’ün YouTube kanalında, Türkiye’de kimsenin 15 Temmuz’dan sonra yaşananları savunamayacağını söyleyip KHK’lılardan özür dilemiş.

¥

Elbette biz KHK’larla mağdur edilen hiç kimse olmadığını söylemiyoruz.

Hem böyle bir iddia akla da mantığa da aykırı olur.

Söylediğimiz başka bir şey: KHK’ların bir kısım mağduriyetler oluşturduğunu, lakin kesinlikle ve kesinlikle “facia” olarak nitelendirilemeyeceğini ifade ediyoruz biz.

¥

Şunu söyleyelim: “FETÖ’nün terör örgütü olduğunu görmemişim, bunun için bana ahmak diyebilirsiniz” diyen Arınç’ın şimdi birden bire neyi görüp de KHK’ları “facia” olarak tesmiye ettiğini bilmiyoruz.

Hem bizce ortada bir “facia” varsa, bu, ancak ve ancak FETÖ’ye ait sivil toplum örgütlenmelerinin tam da ortasında bulunduğu ileri sürülen...

Hakkında “mahrem abilik” iddiaları havada uçuşan damadınızın yakın zamanda “delil yetersizliği” gerekçesiyle FETÖ’den beraat etmesi olabilir.

Evet, kendi adına kayıtlı telefonla FETÖ’nün tepe yönetimindeki şahıslarla görüşmek...

17-25 Aralık yargı-emniyet darbesinin akabinde örgüt adına okunan basın bültenlerine destek vermektir asıl “facia”.

Fetullah Gülen’in “Bank Asya’ya para yatırın” çağrısının ardından koşa koşa Bank Asya’ya gitmektir haddizatında izaha muhtaç olan husus. Ya da 15 Temmuz’dan sonra bile evinde FETÖ elebaşının kitap ve CD’lerini bulundurmaktır... 

¥ 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden kazandığı paranın yarısını FETÖ şüphesiyle kamudan ihraç edilen KHK’lılara bağışlayan Bülent Bey, boşuna KHK’lılardan özür dileme ihtiyacı hissetmesin. 

Bir ara “cübbesini giyip FETÖ’cüleri savunmak istediğini” söyleyebilecek kadar ileri giden Arınç çok özür dilemek istiyorsa, önce “Ekrem Yeter damadım olmasaydı da yüzde 100 beraat edecekti” gibi sözlerle her seferinde ısrarla aptal yerine koyduğu bu milletten özür dilesin.

Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nurullah

Sayın yazar Rasim Bey, iyi niyetinizi anlıyorum ama naçizane biraz feraset sahibi olmanızı tavsiye ediyorum. Yani neler olduğunu kimlerin nasıl hareket ettiğini az çok tahmin etmenizi istiyorum. Bülent Arınç'ın bu açıklamayı CB Erdoğan'dan icazet almadan mı yaptığını zannediyorsunuz? Uluslararası kamuoyuna, insan hakları ve hukuk konularında daha şirin gözükmek için yukarı ile koordineli yapılan hamleler bunlar. iyi polis kötü polis rolleri de denebilir. Arınç'a kızmak aslında daha yukarısına kızmaya benziyor. Danışıklı dövüş bu işler. Saygılarımla..

Kaktus Sydney

Utanmaz bir adam bu Arinc Bey, anlamadigim bu beyfendi neden bu gorevlerde; cok sinsi p..st oldugu icin Reis gozunun onunden ayirmak istemiyor ki dusmani takip edebilsin belki de ama millet de aptak degil bu adam orada oldukca Ak Parti kaybeder ALLAH muhafaza
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23