• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Ha dağdaki terörist ha ovadaki terörist...

07 Ekim 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Belki haberlerde görmüşsünüzdür... 

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde bir operasyon düzenlendi. Gayet sıradan olarak gözüken söz konusu operasyonu önemli kılan detay ise, PKK’ya Avusturya’da finansman sağladığı ve örgüte maddi yardım yaptığı belirtilen şahsın gözaltına alınıp serbest bırakılması oldu.

Evet, polis ekiplerinin üzerinde yüklü miktarda dövizle Avusturya’ya kaçarken enselediği terör örgütü finansörü, sevk edildiği mahkemede 100 bin lira kefaletle serbest bırakılmış.

Haberlerde “işadamı” olarak nitelendirilmiş ama, bağlantıları hiç de öyle olmadığını kanıtlıyor.   

Öyle ya, bir “işadamı(!)”nın, “en çok aranan teröristler” listesinin kırmızı kategorisinde yer alan PKK KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal ile nasıl bir “iş”i olabilir?

Hadi bunu bir tarafa bırakalım, bu “işadamı(!)”, PKK’lı itlerin alçak saldırılarını ballandıra ballandıra anlatan MEDNUÇE TV adlı lağım çukurunun mutat konuğu olmasını nasıl ve ne şekilde izah edebilir?

Anlaşılan izah etmiş. Etmiş ki, yurtdışı yasağı konularak ve 100 bin lira kefaletle serbest bırakılmış.

İşin en acı tarafı da ne biliyor musunuz? 

Bu olayın, Batman kırsalında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan EYP’nin patlaması sonucu 8 Mehmetçiğin şehit olduğu gün yaşanması.

Allah aşkına, bu mücadelenin, dağdaki teröristlerden önce şehirdeki teröristlerle mücadeleyi gerekli kıldığını biz ne zaman anlayacağız?

Güvenlik güçlerimizin ağır darbe indirdiği PKK’nın finans kaynakları ortadan kaldırılmadığı sürece terörle mücadelede kesin bir başarıdan söz edilemeyeceğini hangi ara idrak edeceğiz?

Bakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’daki hain terör saldırısına ilişkin “Terörün bedelini o teröristlere ödeteceğiz. Üzerlerine üzerlerine gideceğiz” diyor, ancak her nedense bizim hakimler, üzerlerine gitmek bir tarafa, teröristleri adeta ödüllendiriyor.  

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bu topraklarda terörün ‘T’si kalmayacak” diyerek bir kararlılık ortaya koyuyor, fakat o kararlılığın (üzülerek belirtmek gerekir ki) devletin tüm kademelerinde olmadığı bu olayla ortaya çıkıyor. 

Yine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Batman’daki kahpelikle ilgili “Son teröriste kadar mücadelemiz devam edecek” mesajı veriyor, lakin anlaşılıyor ki, şehirdeki teröristler yargı organlarınca terörist olarak görülmüyor.  

Malum, neredeyse 40 yıldır PKK ile mücadele ediyoruz. 

Bölücü terör örgütünün ilk eylemini düzenlediği 15 Ağustos 1984’ten bugüne dek yaklaşık 100 bin terör saldırısıyla karşı karşıya kalmışız. Bu saldırılarda 9 binden fazla güvenlik görevlimiz şehit olmuş, yüzde 20’si çocuk olmak üzere 7 bin 500 sivil hayatını kaybetmiş, 16 binvatandaşımız da yaralanmış. 

Tablo böyle! 

Karşımızda dershane önündeki çocukları da, kurban eti dağıtan masumları da gözünü kırpmadan katleden bir terör örgütü var.

Mardin Derik’te Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e, Trabzon Maçka’da 16 yaşındaki Eren Bülbül’e pusu kuran hainlerle mücadele ediyoruz biz.

Unutmayın, bu alçaklar yol yapımında görevli işçilere de kıydılar, vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü görevi gören muhtarlara da... 

Kadınmış, çocukmuş, yaşlıymış, bebekmiş… hiç ayırt etmediler. 

Yani 40 yıl önce de katillerdi, şimdi de öyleler.

İşte biz bu gerçeği idrak edemez ve dağdaki teröristle ovadaki teröristin aynı amaca hizmet ettiğini göremezsek, bütün çabalarımız heba olup gider. 

Maalesef acı gerçek bu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23