• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

İttifak ne ki? Bunlar birlikte hendeğe de girerler gerdeğe de...

15 Nisan 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

CHP ile HDP’nin 2019’daki seçimlere yönelik bir ittifaka gidip gitmeyeceği konusu gündemi uzun süredir meşgul ediyor. Her iki partinin de açık bir şekilde “Evet, ittifak yapacağız” dememesi, meseleyi daha da çetrefilli hale getiriyor.

CHP’lilere “HDP ile ittifak yapacak mısınız” diye soruluyor, kimse net bir cevap vermiyor.

HDP’lilere dönülüp “CHP ile ittifak mümkün mü” deniliyor, onlar da tıpkı CHP’lilerin yaptığı gibi top çeviriyor.

Ancak tüm bu ittifakı gizleme çabaları nafile.

Görünen o ki, CHP ile HDP 2019 seçimlerinde mutlak surette ittifak yapacaktır. Hatta daha da ileri gidip söyleyelim, bugün CHP ile HDP arasındaki ilişki, “müttefiklik” ilişkisinden bile öte bir anlam taşımaktadır.

Ne demek mi istiyoruz?

Hemen izah edelim…

¥

Malum, HDP’nin hapisteki eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş“terör örgütü yöneticiliği” iddiasıyla yargılandığı davada savunmasına devam ediyor.

İşte o savunmalarının sonuncusunda ilginç ifadeler kullandı Demirtaş.

2015 yılındaki hendek çatışmalarına ilişkin olarak, “Barikat ve hendeklerle ilgili ilk haberler geldiğinde, bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum” dedi. 

Aynı Demirtaş, o dönem her gittikleri ilçede, partililerine olayların içinde olmamaları tavsiyesinde bulunduklarını da iddia ederek, hendeklerin kaldırılmasını istediklerini ileri sürdü. 

Bu ifadeleri nedamet belirtisi olarak mı algılamalıyız, yoksa geleceğe yönelik sinsi bir planın parçası mı?

Öyle görülüyor ki ikincisi…

Zaten Demirtaş’ın açıklamalarının, önceden kararlaştırılmış kirli bir plana matuf olduğunu, CHP’lilerin verdiği destekten de anlıyoruz.

Selahattin Demirtaş, 7 Haziran 2015’te yapılan seçimler öncesinde nasıl “barış güvercini” olarak lanse edildiyse, bugün de aynı senaryo tekrarlanıyor.

Dün Demirtaş’ın eline saz verenler, bugün de ona gaz veriyor.

Mesela Demirtaş’ın mezkur konuşmasının hemen akabinde bir CHP’li sahneye atılıyor.

PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamadıklarını defalarca dile getiren Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu tarafından adeta bir demokrasi kahramanı gibi lanse ediliyor.

Evet evet, daha önce Demirtaş’ın barış için çabaladığını söyleyen Erdoğdu, bu defa da kalkıp “Demirtaş’ın terör ve şiddetin sona ermesi için çaba gösterdiği” herzesini yumurtluyor.

Terör örgütü ile kol kola yürüyen Demirtaş’ı terör karşıtı ilan edip, “Sırf bu samimi çabası yüzünden bile içeride olabilir”sözleriyle milletin aklıyla adeta alay ediyor.

Düşünebiliyor musunuz? Teröristbaşını “Başkan” diye nitelendirip, “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen... 

Kobani bahanesiyle halkı sokağa çağırıp, onlarca masumun hayatını kaybettiği kanlı 6-8 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen...

“Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Asıl siz ne olacaksınız? O cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak, zannediyor musunuz ki sizin pisliklerinizi örtecek” alçaklığının altında imzası olan Demirtaş’ın pislikleri, Aykut Erdoğdu tarafından örtülmeye çalışılıyor.

PKK’lıları eğiten ağabeyi için, “İnsanlık onurunu koruyor” diyen onurdan nasipsiz, CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın korumasında parlatıldıkça parlatılıyor. 

¥

“CHP-HDP ilişkisi müttefiklik ilişkisinden de ötedir” diye boşuna söylemiyormuşuz değil mi?

Doğu ve Güneydoğu’da şehir merkezlerine hendek kazıp barikat kuran teröristlere, “Gerekirse sokak sokak, hendek hendek direniriz. Devlet ayağını denk alsın” sözleriyle destek veren CHP, HDP ile tam anlamıyla “hendek kardeşi”dir.

Zaten, bu “hendek kardeşliği”ni, Demirtaş’ı “teröre mesafeli birisi”, hendek kazan teröristleri ise “arkadaşlar” olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açık seçik ortaya koymaktadır.

Ezcümle, bu iki parti, bırakın ittifak yapmayı, birlikte hendeğe de gerdeğe de girer.

Görünen bu…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23