• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Sözcü-HDP kardeşliği... “Leş kargaları”nı ve “ikiyüzlü hainler”i iyi tanıyın!

13 Mayıs 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Seçim sath-ı mailine girdiğimiz şu günlerde, belki de rüyamızda görsek inanamayacağımız gelişmeler yaşanıyor...

Hatırlayın; önce, birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan dört parti “abidik gubidik” bir ittifaka imza attı. 

Tam bunun şokunu atlattık derken, ramazan ayında bile içkisini yudumlamaktan imtina etmeyen Muharrem İnce’nin “bilinmeyen yönleri”ne şahit olduk.

Evet, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olur olmaz soluğu camide alan “Hacı Muharrem”in aslında bir “Kur’an bülbülü” olduğunu, Kur’an kursuna giderken Ayetel Kürsi’yi en çabuk zat-ı âlilerinin ezberlediğini, bu yüzden dedesinin kendisini hafız yapmayı bile düşündüğünü öğrendik.

Gerçekten rüyamızda görsek inanamayacağımız olaylardı bunlar...

Ama tüm bu şaşırtıcı gelişmeleri gölgede bırakan asıl bomba dün patladı. 

24 Haziran’ın yaklaşmasıyla sökün eden “kıyamet alameti” gibi esrarengizliklerin son halkası, Sözcü gazetesinin başyazarı Rahmi Turan’ın “Zincirli demokrasi olmaz” başlığını attığı ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna tepki gösterdiği yazısı oldu. 

Evet evet, yanlış okumadınız; bugüne kadar HDP ve onun genel başkanıyla ilgili belki de en ağır yazıları kaleme alan Sözcü gazetesinin başyazarı (Kürt oylarının Cumhur İttifakı’na yöneldiğini görünce kapıldığı telaştan mıdır nedir), Demirtaş güzellemesi yaparak herkesi şaşırttı.

¥

Düşünsenize, 12 Ekim 2014 tarihinde, “Bu isyan suçudur” başlığı altında, 

“Kobani için sokağa çıkın” çağrısında bulunarak halkı isyana teşvik eden HDP hakkında kapatma davası açılması, yöneticilerinin de yargılanması gerektiğini ifade eden Turan, bugün kalkmış “Demirtaş’a özgürlük” naraları atıyor.

9 Ağustos 2015 tarihli “Güleryüzlü bölücü” başlıklı yazısında, Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne ve NATO’ya şikayet eden HDP Genel Başkanı’nı “PKK’nın talimatlarını yerine getiren zavallı bir piyon” olarak tavsif edip “Sana, ‘PKK’ya hizmet et ve bu ülkeyi böl’ diye mi oy verdiler Selahattin?” diye soran Sözcü’nün başyazarı, şimdi “bu ülkeyi bölmek isteyenlere oy verilmesi” çağrısında bulunuyor.

Geçmişte, “hemen her gün, sözleri ve eylemleriyle yasaları çiğneyip suç işleyen HDP’lilerin, devlet hesap sormadığı takdirde daha da azacaklarını” belirten adam(!), bugün o HDP’lilerin daha da azması için adeta çaba sarf ediyor.   

¥

“Doğru olan, ülkeye düşmanlık yapan bu adamların, demokratik yoldan Meclis’ten atılmalarıdır. Bunu da ilk genel seçimde halkımız yapacak ve bölücüler seçim barajı altında kalıp boğulacaklardır!” diyen sen değil miydin Rahmi?

Bugün niye baraj altında kalıp boğulacağı ayan beyan ortada olan o malum partinin cankurtaranı oluyorsun?

“Demirtaş’ın temiz ve masum görünüşlü yüzünün arkasında, yüreği kinden kararmış bir ruh yatıyor! Seçimde, İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde ona oy veren bir kısım ahmaklar, bunu yeni yeni anlıyor” ifadelerini kullanan sen değil miydin Rahmi?

Şimdi niçin Demirtaş’a oy veren o “bir kısım ahmaklar”ı, 24 Haziran öncesi konsolide etmeye çalışıyorsun?

Söyle hele Rahmi!

Daha dün “Demirtaş gibi bölücü vekiller oldukça Güneydoğu halkı daha çook acı çeker!” diyen birini, bugün “Güneydoğu halkının daha çok acı çekmesi için” elinden geleni ardına koymama noktasına getiren saik(ler) nedir?

¥

Sen, 1 Kasım 2015’teki erken seçimlerden hemen önce kaleme aldığın yazıda, AK Parti’nin HDP ile ortak seçim hükümeti kuracağı iftirasını atıp “Milletimiz, kanlı teröristlerin temsilcileriyle yapılacak ortaklığı içine sindiremez. Bu seçmen koyun sürüsü değil. Kendisini koyun sürüsü gibi gören zihniyeti de ağır yenilgiye uğratmayı bilir” demiyor muydun?

Allah aşkına söyle, bugün HDP’nin, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu izale edecek bir gelişme mi yaşandı ki, kalkıp da “kanlı teröristlerin temsilcileri” ile “ortaklık” yapıyorsun? Seçmeni “koyun sürüsü” yerine koyup, onların aklıyla alay ediyorsun?

Cevap ver Rahmi!

Eylül 2016’da terör örgütü PKK’nın Almanya Köln’de düzenlediği etkinlikte boy göstererek devlete meydan okuyan Demirtaş için “Bu adam iyice azıttı. Bu iflah olmaz Türkiye düşmanı için gereken mutlaka yapılmalı! Meclis gibi kutsal çatı altında ne işi var?” diye sorarken, şimdi niye “Hapisteki Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine özgür olarak katılmalı” kampanyası yürütüyorsun?

Dün, “Türk insanının Meclis’e girmesi için oylarıyla destek olduğu HDP’lilerin hâlâ bölücülük yapması”ndan müşteki olurken, bugün niye sırf AK Parti’nin oyları bölünsün diye bölücülere arka çıkıyorsun? “Hem ülkenin nimetlerinden arsızca yararlanıyorlar, hem de devletin altını oyuyorlar” dediğin arsızlara neden arsızca kol kanat geriyorsun?

¥

Söyle hele Rahmi!

Selahattin Demirtaş senin deyiminle “leş kargası”, “ikiyüzlü”, “gafil”, “hain” ve “vicdansız”.

Tüm bu saydıkların elhak doğru sıfatlar.

Peki ya sen nesin?

Demirtaş için tadat ettiğin bu sıfatlar, sana da fazlasıyla yakışmıyor mu?

Ne dersin Rahmi?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23