• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Türkiye, yeni sistemle prangalarını söküp atacak

12 Temmuz 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Pazartesi gününden itibaren “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne adım atmış bulunuyoruz.

Mezkur gelişmenin, milletin iradesinin bir tecellisi olduğunu söyleyebiliriz...

Millet istedi ve devlet dizayn edilerek yeni sisteme geçildi.

Bu, siyaset tarihimizde yeni bir sayfanın aralandığı anlamına geliyor.

Pazartesi günkü yemin töreni ve ilan edilen kabine, hiç şüphesiz Cumhuriyet tarihimizdeki en önemli başlangıçlardan biri olarak kayıtlara geçmiştir.

Türkiye için 9 Temmuz 2018 tarihi, en az 14 Mayıs 1950 kadar kritiktir. 14 Mayıs 1950’de, DP tek parti diktasını sona erdirmiştir; 9 Temmuz 2018’de de “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nin yürürlüğe girmesiyle, vesayet odaklarının hükümranlığına nokta konulmuştur.

Türkiye, on yıllardır tartıştığı siyasal modelin dönüşümünü başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. Başkanlık taraftarı Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayali Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilmiştir.

¥

Türkiye, tarihinde ilk defa böyle bir model uygulayacak. 

Aslında değişen rejim değil, sistem...

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne geçilmesiyle birlikte, enerjimizi emen vesayet odaklarının işini kolaylaştıran yapı ortadan kaldırıldı, halkın seçerek iktidar yaptıklarının muktedir olmalarının önü açıldı. Kurulduğu günden bu yana girdiği bütün seçimleri kazanıp iktidar olan AK Parti, 9 Temmuz 2018 itibariyle, ilk defa hem iktidar hem de muktedir olma imkanını elde etti. 

¥

Türkiye, 100 yıllık prangalarını artık söküp atmıştır. Bundan sonra, bir avuç azgın azınlığın değil, milletin dediği olacaktır. Hayata geçirdiğimiz yönetim modeliyle beraber inşallah yeniden tarih yazılacaktır. İstiklal mücadelesinin meşalesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde bir defa daha ateşlenecektir.

¥

Atlattığımız onca badireden sonra, artık yeni bir sayfa açtık. Ancak asıl mücadelenin şimdi başladığını herhalde söylemeye gerek yok.

Bu zorlu süreçte herkese büyük görevler düşüyor.

Adım attığımız sistemle birlikte, köklü reformları da hayata geçirmek zorundayız.

Büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmeliyiz.

Halledilmesi gereken bir yığın konu var...

Terörle mücadele başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür politikalarının gözden geçirilmesi bunlardan en öncelikli olanları. 

Oluşturulan kurumların bize dinamik bir devlet işleyişi vaat etmesi, kabinedeki isimlerin de Türkiye’nin yeni yol haritasına uygun ve yapısal sorunlarını kökten çözmeye dönük belirlenmiş olması, bizi kronik sorunlarımızın çözümü konusunda umutlandırıyor. 

Zaten açıklanan kabine, geçiş dönemine çok çok uygun.

“Başkan” Erdoğan, yeniyle eski arasında adeta bir köprü kurmuş. 

Bazı kritik bakanlıkların tecrübeli isimlere emanet edilmesi, bunun yanında profesyonel dünyadan gelen yeni yüzlere de şans tanınması bunu gösteriyor. 

Kısacası, Erdoğan’ın ezberleri bozarak açıkladığı bakanlara çok önemli görevler düşüyor. Bu sistemde onların ve kurumlarının sorumlulukları, eski döneme göre çok çok farklı olacak. 

¥

Dileriz bu dönem Türkiye ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olur. Yolumuz açık olsun, Allah utandırmasın...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23