• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

CHP’nin Dingil Demokratik Devrimci Anlayışı

17 Ocak 2017
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. CHP ülke ve millet savunmasında söz sahibi bir parti olarak meydana geldi ancak, belirli bir zaman diliminden sonra savunma dışında bütün karanlık işlerde bulabilirsiniz.

CHP’nin çağdaş maddelerine bir göz atalım;

Cumhuriyetçilik: Tarihsel derinliği olan devasa bir devleti inkâr, geniş bir coğrafyayı ret ve ümmet kavramına düşmanlık anlayışıyla tek tip bir millet olarak algılaması ve batının uşağı haline getirilmesi, zengin bir milletin bütün varlıklarını, maddi ve manevi miraslarını bırakıp milli şeflik paranoyasına boyun eğmesi anlayışıdır.

Halkçılık: Eşitlik ilkesinden uzak, demokratik bütün kazanımları milli şeflik bağnazlığına bağlayan, devrimi bir sopa olarak kullanan, bir başkasının hakkını gasp eden ve bütün bireylerin özgürlüğünü çalan ve kendileri gibi düşünmeyen kitleleri katleden Osmanlı tebaasında yaşayan bütün milletleri ret eden inkârcı militarist bir olgudur.

Laiklik: Bu milletin değerleri ile uyuşmayan ve ateist, dinden uzaklaştırılmış batı uşaklığıdır. Laiklik Kur’an’ı inkâr eden ve İslam temelinden milleti uzak tutan ve hatta ezanı yasaklamak için kullanılan savsata bir kelimedir. Laiklik bu milletin üstüne bir kılıç olarak kullanılan aşağılık bir düşüncedir. Laiklik; bu aziz milleti devletine düşman eden düşüncedir. 

Devletçilik: “Yerli ve milli sermayeden uzak batının ürettiğini tüketen” anlayışını hâkim kılan, yerli ve milli araç ve gereçten uzak, yardımlarla ülkeyi bir yerlere peşkeş çeken anlayışın ismidir. Ekonomiyi milli iradenin yönetmediğini savunan ve başkalarının talimatı ile yöneten, atasının mirasına ihanet eden anlayıştır.

Milliyetçilik: Selanik dönmelerini ve İttihat ve Terakki Cemiyetini bu milletin değerlerinden üstün tutarak beyaz Türk ırkını yaratmak için uydurulan ve bu milletin yaşamsal zengin ırk sınıfını hiçe sayan bir anlayışın ismidir milliyetçilik. Hatta bütün Asya’daki ve Ortadoğu’daki ırk sınıfını inkâr eden anlayıştır CHP milliyetçiliği.

İnkılapçılık: Yenilikçi değişimler adı altında toplumu tek tip, sosyal ekonomik ve askeri kamu alanında istediğini bu millete yaptırma gücü olarak planlanmış bir zulmün adıdır inkılapçılık. Devrim ve yenilik adı altında Fransız, Yunan veya İngiliz barbarlara özentinin ismidir. Bu aziz milletin bütün hafızasını silip, batının kölesi yapma anlayışının ismidir CHP inkılabı.

Özetle: CHP’nin devrim ve yenilikçi anlayışının batının bir oyunu olduğunu, oyuna geldiklerini ve yönetim sistemiyle de bir çıkmaza sürüklendiğini açıkça görmekteyiz. Ancak CHP’nin siyasi aktörleri politika üretemedikleri gibi batıdan kopya yöntemi ile kendilerini modernizm kurbanı ettiklerinin bile farkında değiller. Bu çıkmazla birlikte kavgacı ve ayrışmacı zihniyetle Atatürk’ün devrimlerine sarılarak yüzyıllık geri kafalı olduklarını belirginleştirmektedirler. 

Son zamanlarda meclis çalışmalarını sabote ve boykot etmekle birileri tarafından iyi organize edildiklerini görmekteyiz. Başkanlık sisteminin son otuz yılda sıkça dile getirilmesi ve bütün siyasi partilerinin sıkça konuşması veya proje yapması devlet sorumluluğundan olduğunu bilmekteyiz ancak CHP hiçbir proje geliştirmediği gibi olumlu bütün çalışmalara da kösteklik anlayışıyla bu milletin büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. 

CHP’nin HDP ile bir ittifak edercesine devletin temel dinamit yapısını bozguna uğratma adına tehlikeli bir yol ayrımına geldiğini söylemek mümkün. CHP ve HDP’nin son zamanlarda bölücü bir çok terör grubuna sahip çıkması ve bunula birlikte marjinal terör örgütleri ile arka bahçede buluşması bazı halkevleri üyelerinin toplumu kışkırtması, büyük bazı siyasi aktörlerin gözlerinin kör olduğu anlamına gelmektedir. Başkanlık sisteminin zengin katılımcı yönüne büyüme açısından ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. 

Başkanlık sisteminin rahmetli Turgut ÖZAL’dan Necmettin ERBAKAN hocaya, Muhsin YAZICI’dan birçok aydın ve ülkesini seven kişiler tarafından dile getirilen ve devlet yönetiminin kangren haline geldiğini herkes tarafından bilinmektedir buradan CHP veya HDP bu işi yokuşa sürmeyin demek lazım bu millet size seve seve başkanlık sistemini kabul ettirir, şimdiden söylüyorum sana da geçmiş olsun Kureyşanlı Kemal abi. Bırakın laikliği KEMAL abi, bu halk herkese gerekli dersi verecek kudret ve yapıya sahiptir. Bu devletin sahibi bu aziz millettir.

Ülkemin aziz milletine selam olsun. Dua ile kalın.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23