• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Çok oluyorsun Reis

19 Nisan 2016
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Şu kısa sürede Türkiye’de ve dünyada değişen gelişen gündeme hayallerimizle yetişemiyoruz, ufkumuz eksik kalıyor Reis

Gündemi takip ettiğim kadarıyla yazarlarımızın kimi kendi köşesinde rakının ve balığın kalitesinden bahsediyor kimileri de gece kulüpleri ve hayallerinin peşinde koşuyor.                                                   

Tam bir şizofrenik ortama düşüyoruz. 

Rakı ve şarap sevdalıları hiçbir zaman bu ülkenin temel sorunlarına inmediler. İnmeyeceklerdir de. 

Hemen yanı başımızda bulunan ve medeniyet kıtası denilen Avrupa’nın; ekonomik krizi, göçmenlerle ilgili problemleri, Ukrayna ve Balkanlar’daki yeni savaş senaryoları gündemdeyken, bizim maşallahı olan aydın yazarlarımız mozole kafalı olduklarını daha kavrayamadılar. 

Bakınız, Türkiye ateş çemberi içerisinde olmasına rağmen, bunca uluslararası baskıya, güce rağmen, Avrupa’nın ikiyüzlü politikalarına yerinde ve zamanında verdiği cevaplarla susturdu. Orta Asya’daki kargaşaya rağmen iradeli bir dış politikayla Afrika kıtasındaki iç savaşlardan Ortadoğu savaşlarına kadar aktif bir pozisyonda mücadele etti. 

Uluslararası boyutta tarafsız olan basın kuruluşları T.C. devleti ve hükümetini takdire şayan bulmuşken bizdeki mozole kafalıların rakı kadehinden, şarapçı kayığından bahsetmeleri dünyaya verdikleri değerin özeti olduğu kadar, bu şahısların tuzlarının ne kadar kuru olduğunu da gösterir.

İslam İş Birliği Teşkilatı denilen dev organizasyon Türkiye’de icra edilirken dünyanın en önemli basın kuruluşları ironik bir halle organizasyonu başarısız kılmak için yazılar yazdılar. 

O sırada bizdeki şerefli ve haysiyetli olan yazarlar var ya, onlar da herhâlde kına yakıyorlardı.

Diyeceğim şudur ki, bizi mutlu ve gururlu kılan bunca simsarların, timsah gözyaşı dökenlerin, riyakâr ve ikiyüzlü politikacıların olumsuzluklarına rağmen bu ülke çok önemli bir organizasyonu gerçekleştirdi. Beni en çok üzen bu ikiyüzlülerin de kimliklerinde T.C. vatandaşı yazması ve uyruklarında Türk yazmasıdır.

Burada tarihe geçecek bu organizasyonda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını alan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı bir lider profiliyle çok önemli mesajlar verdiğini göz ardı etmemek gerekir. 

Erdoğan’ın: Ben Sünni veya Şii değil, ben Müslümanım demesi, İslam’ın temel yapısı olan ümmet kardeşliği adına çok önemli bir mesajdır. 

Bu mesaja derinlemesine baktığımızda önümüzdeki süreçlerde İslam ordularının birleştirilmesi sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda Müslüman ülkelerinin İslam şemsiyesi altında buluşması noktasında tarihi bir çıkıştır. 

Erdoğan’ın bu cesaretli sözlerinin Arapların kibrine, Şiilerin fitnesine rağmen olması gerekeni başarılı bir şekilde ifade ederek, kirli bir sayfanın kapatılmasında çok büyük etken olacağı kanısındayım. 

Yazılarımı okurken “Yahu bu ne kadar Tayyipçi” diyenler vardır. Söyleyebileceğim tek şey var: Keşke böyle beş on tane Tayyibimiz daha olsaydı. Bu Tayyiplerde aradığımız özellik de şudur; aidiyetle ülkesine bağlı olması, değerleriyle ve kültürüyle ülkesine bağlı olması. 

Bu iktidarın 14 yıllık geçmişe baktığımızda bu mozole kafalıların farkına varamadığı bir şey var. Bu ülke için kurulan hayaller, düşler âlemine sıkışıp kalmamış, yapılan hizmetlerle icraata geçmiştir.

Yahudilerin ünlü bir sözü var: “Bu Tayyip çok oluyor” diyorlar.

Almanların kirli planları var: “Bu adamın önünü kesin” diyorlar.

İngilizlerin sinsi düşünceleri var: “Şu Osmanlı torunlarını durdurun” diyorlar.

Barbar Rusların korkuları var: “Osmanlı’nın ayak sesleri geliyor” diyorlar.

Bu sulh düşmanlarının durdurun demesine karşın, bizler de onlara inanarak haysiyetsizlerin izinden giderek “Reis çok ileriye gittin!” mi diyelim? Bu mudur vatanseverlik. Bu mudur aydın olmak. 

İçimizdeki fitne mezheplerden tutun yerli Yahudisine kadar kışkırtanlara rağmen, “Tayyip çok oluyorsun!” değil, “Reis sonuna kadar arkandayız!” demek düşer bizlere.

Ülkemin güzel insanlarına selâm olsun. Dua ile kalın.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23