• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

İlker Paşa’ya altı soru!

11 Şubat 2020
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

İlker Başbuğ’un talihsiz açıklamalarının vesayetin talimatları kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Yakın zaman diliminde birçok taş yerinden oynamaya başladı desek yeridir... Muhafazakarından İslamcısına bilindik ne kadar isim varsa eksen kayması durumu yaşamaktadır. 

Sanırım İlker Paşamda da eksen kayması var…

Gelelim gündemdeki paşamızın geçmişine. 2009 yılında Devletin Genelkurmay Başkanlığı’nda “Bilgi Destek Dairesi” diye bir propaganda merkezi kuruluyor.  Bilgi Destek Dairesi’nin asıl görevi, millet iradesine karşı komplolar düzenleyerek ‘psikolojik harekât’ uygulamak. ‘İrticayla Mücadele’ adı altında olmadık fırıldak iftiralar atılıyor; tamamen milletin parasıyla finanse edilen internet sitelerinde devletin Cumhurbaşkanına, Başbakanına hakaretler savruluyor. 

Benim İlker Paşam FETÖ’nün siyasi ayağının peşine düşmüş. Ee İlker Paşam, gazetelere talimat vereceksin, kara propaganda yapacaksın; irtica bahanesiyle darbe ortamı hazırlayacaksın, sonra da sütte leke var bende leke yok diyeceksin…

Sayın Başbuğ Paşa’mızın söylediği her sözün elbette dikkate alınması gerekir. Paşaya sorulacak çok soru olduğu kadar, tartışılacak çok fazla sorun da var. 

Bu vesile ile İlker Başbuğ Paşamızın geçmişini de biraz inceleyelim.

Soru 1: NATO Kuvvetler Komutanlığında görev yaptığınız dönemde çok uluslu güçlerin çıkarlarını mı korudunuz, yoksa Türkiye menfaatlerini mi korudunuz? 

NATO Kuvvetler Komutanlığı döneminde görev yapan üst düzey komutanlar görev için kimler tarafından tayin edilirdi? 

Sizin döneminizde FETÖ, NATO karargahında hangi düzeyde yapılandı? Bunlara doğrudan bir cevabınız var mıdır?

Soru 2: 1997 yılında MGK Genel Sekreter Yardımcılığı döneminde Refah-Yol’un yıkılmasında sizin veya Çevik Bir Paşanın doğrudan bir müdahalesi oldu mu olmadı mı? 

Fetullah Gülen, “Ben okullarımı kışlaya çevirmeye hazırım” dediğinde bu akıl kimler tarafından verildi veya kimlerin ayak oyunu idi? 

1000 yıl sürecek denilen demir yumruklu İslam karşıtlığı söylemlerine hizmet ettiniz mi?

Soru 3: Kara Kuvvetleri Komutanlığı döneminde Kara Harp Okullarına binlerce öğrenci alındı. 

Sizin döneminizde sizin bir katkınız oldu mu veya YAŞ kararlarında sizin döneminizde kaç FETÖ’cü subay ve general terfi ettirildi? 

Bunlardan kaç kişiye size yakın olan isimler tarafından referans oldunuz?

Soru 4: 2008 ve 2010 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı döneminde göreve başladığınızda sizlere kimler baskı ile komuta kademesinde değişiklik istediğini söyledi? 

FETÖ’nün askeri okullarda ve askeri mahkeme kararları noktasında kim için kimlere göz yumdunuz? 

Dahası askeri mahkemeler sizin döneminizde hangi komuta sistemine göre Genelkurmayı şekillendirdi Sn. Paşam…

Soru 5: İnternet andıcı kapsamında hangi faaliyetler yürütülüyordu ve kimlerle bu oyunları sahneye koydunuz? 

Basını manipüle ederek kimler için alan açmaktaydınız? Veya andıç gibi yalanlar ile hükümeti doğrudan tehdit ettiniz mi? 

İş ve sanat dünyasından isimleri bir araya getirerek hangi gazetecileri fişlediniz Sn. Paşam… TSK’yı darbeye teşvik için hangi kişi ve kuruluşlar ile ilgili propaganda planlamaları yaptınız? Bu borular TSK içine döşenirken neredeydiniz?

Soru 6: Ak Parti iktidarını fişlemek için özel istihbari faaliyet içinde bulundunuz mu? 

İrtica ile mücadele kapsamında özel bir yapılanmaya dahil oldunuz mu Sn. Paşam… 

Genelkurmay olarak FETÖ için komuta kademesinde terfi ve atamalarda, kritik birimlerde altın nesil FETÖ nesline desteğiniz oldu mu? 

Askeri mahkemeler FETÖ’nün aklama mahkemeleri gibi çalışmaktaydı. Bütün usulsüzlük buralarda planlandıktan sonra birer birer işleniyordu. Dünyadan haberiniz var mıydı?

Bence günah çıkarmak için samimi bir yol bulmak gerek ki; hiç kimse bu konuda temiz olmadığı gibi siz de temiz kalamadınız…

FETÖ bu ülkenin başına bir beladır ve bu beladan kurtulmak için herkes namus ve vatan için şerefli bir vatanın evladı olduğunu ispat etmelidir. 

Yoksa bu ülke hepimize ve çocuklarımıza mezar olacaktır. Gün, birlik günüdür. 

Vesselam. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

V

Bu borular TSK içine döşenirken neredeydiniz? Yoksa bu ülke hepimize ve çocuklarımıza mezar olacaktır. Gün, birlik günüdür. Şimdi yazar kardeş.. Üstteki iki cümle de senin yazından alıntılar.. Boru kelimesinin geçtiği cümle ile bahsettiğin şahısa güya inceden giydiriyorsun..... Bizde müslümanız kardeş...

Pusat

1soruda bizden olsun ağlama duvarında ne işiniz vardı..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23