• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Sayın Savcım “Adalet Mülkün Temelidir” Hakim Bey Nerde Kaldın?..

09 Mayıs 2017
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 günü başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından geriye 249 vatan sevdalısı şehidin yakınları ve vatan uğruna şehit olma yoluna baş koymuş 2 bin 194 yaralı kardeşimiz kaldı. Devlete uğruna geleceğini, hayallerini, umutlarını hiçe sayan bu insanların adaletlerini sağlamak görevi ise devlete düşer.

Ancak devletin FETÖ noktasında çok sıkı bir tutum sergilemesi, “Adalet mülkün temelidir” inanışına sahip bir milletin güven duygusunun sarsılması gerektiği anlamına gelmez. 

Maalesef FETÖ/PDY davalarında sıkça yakınılan konulardan biri olan “Peki masumlar ne olacak?” sorusu birkaç endişeyi de beraberinde getiriyor. İhraç edilen kamu çalışanları işçi memur sayılarının artmasıyla beraber çoğalan davalar ve tutuklanmalar vatandaşta ‘kuruyu değil mazlumu yakıyorlar’ düşüncesi oluşmasına sebep oluyor.

Kamuoyunun ilgili komisyonlardan ve yetkililerden beklentisi; hâlâ devletten tam anlamda temizlendiği söylenemeyen FETÖ’nün propagandalarıyla yanlış bir eylemde bulunulup suçsuz insanların zarar görmemesi ve en kısa sürede görevleri başına dönmesidir.

Kamuoyunun endişeleri noktasında bahsedebileceğimiz bir diğer husus ise yüz bini aşkın işten çıkarmalarda özensiz davranan, hatta vurdumduymaz bir tavır sergileyen ve FETÖ’cü olup olmadığı konusunda kafalarda soru işareti oluşturan bürokratlar diyebiliriz. 

Yapılan bu hatalar incelendiğinde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “at izi it izine karıştı” ve Sayın Başbakan Binalı Yıldırım’ın “bundan sonra yapılacak iş hataları düzeltmektir. Kurunun yanında yaş yanmayacak, intikamla değil adaletle hareket edilecektir” sözlerine pek kulak verilmediğini ya da FETÖ’cülerin hâlâ içerideki casusluklarına devam ettiklerini söyleyebiliriz.

Memurluktan atılanların, görevlerinden uzaklaştırma alınanların, bağlantıları bulunmadığı halde ya da 2013’den sonraki dönemde FETÖ’yle bağlantısını kesenlerin devlete karşı tutumunun değişmeye başladığını söyleyebileceğimiz gibi mağdurların yakınlarının da aynı derecede tutum değiştirebileceğini açıkça ifade edebilirim. Özellikle referandum sürecinde mağdur ailelerin ve aile yakınlarının adaletten yana korkuları olduğu için zamanla tutum değiştirmeye başladığını söyleyebiliriz.

Sonuçlarının beklentiyi karşılamamasının nedenlerinden biri olarak gördüğüm bu problem yalnızca referandum değil referandum sonrası Ak Parti’ye karşı bir cephe ihtimalini de artırmakla beraber yeni problemlere kapı aralıyor. 

Kimi Hâkim ve Savcıların daha vahim olaylara sebep olduğunu söylemek gerek. Keyfi tutuklama ve tahliye kararlarının verildiğini görmekteyiz? Örnek; bazı savcılar delil yetersizliğinden dolayı sipariş suç bulmak için adaletten yoksun ve hukuksuz davranışlara girmesi af edilir gibi değil. TERÖR SAVCISI bir yerde konuşuyor, adamda BAYLOK yok, FETO bağlantısı yok ama adam hovarda hay senin gibi savcı olamaz olsun Allah bize sabır, size de akıl fikir versin! Bu nasıl bakış açısı savcı bey; bu işin vebalı ağırdır bir an evvel haksız tutuklamaya son verin.

Bazı hâkimlerin de tutarsız hukuktan yoksun taraflı tahliyelerde göz ardı edilmemesi gerekir. Emniyet istihbarat ve adalet bakanlığı bu işi yüzüne gözüne bulaştırdı, pasif yumuşak operasyonlarla bu iş bitmez kardeşim. Falan dinozor, falan vekil, falan müsteşar, yok bakan yakın, yok Genel Bşk Yardımcısı yakını! Hadi oradan bu işi adam gibi yapın ağalar, adalet herkese lazım kolluk kuvvetlerine baskıya son verin. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kefen giydiği yerde etrafında polyannacılık oynayarak, millete sadakatle bağlı olduğunuz anlamına gelmez. 

Esas suçlu olanların hâlâ ellerinde bir güç bulundurmalarıyla bir yolunu bulup, suçlarını gerekçelendirerek, cezaevlerinden çıkmalarına karşın mağdur insanların içeride kalmaları, şehit aileleri ve gaziler arasında da sıkça konuşulmaya başlayan konular arasına girdi. 

Darbede asıl parmağı olanların elini kolunu sallayarak çıkması için devletin bu noktada gerekli mercilere atanan kimselerin seçiminde özenli davranması ve hiçbir vatandaşını mağdur etmemek adına süreci ivedilikle incelemesi, yakın takibe alması gerekir. 

Ülkemin aziz milletine selâm olsun, dua ile kalın.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23