• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Köpekler Daima Havlar

17 Nisan 2019
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

2019 Yerel Seçimleri geride kaldı. Cumhur İttifakı büyük illerin tamamında başarı kazanamamış olsa da ülkemizin neredeyse tamamında açık ara seçimi kazanmıştır.

Büyük şehirlerde de büyük bir kitle yine Cumhur İttifakını desteklemiştir. Her ne kadar bazı belediye başkanlıklarını CHP kazanmış olsa da belediye meclislerinde çoğunluk Cumhur İttifakının büyük partisi olan Ak Partiye geçmiştir. Bu durum Başkanların denetlenmesini ve halkın yararına olacak girişimlerde CHP’nin yaptığı gibi “her şeye karşıyım” anlayışı ile değil şehirlerin güzelliğine katkı sağlayacaktır.

Seçim sonuçlarının en güzel tarafı şudur: Yöneticileri darbeciler değil halk değiştirmektedir. Ülkemiz her 8-10 yılda bir tekrarlanan askeri darbeler nedeni ile özgür seçimler yerine ABD’den emir alan generallerin keyiflerine göre yönetiliyorlardı. Şimdi halkımızın keyfi sorulmuştur. Halkımız da kendi düşüncesine göre 5 yıllığına şehir yönetimlerini ve meclislerini seçmiştir.

İkinci güzel tarafı ise şudur. Ayasofya gibi sembol bir caminin açılacağı sözünün verilmiş olmasıdır. İşte yıllardan beri emek verdiğim ve Cami olarak açılması için binlerce insanın gayreti ile çok güzel bir sonuç alınmış oldu.

Daha önce Cumhurbaşkanı’nın gözünü korkutan bazı sinsi bürokratlar ağzının payını almış bu sefer Cumhurbaşkanı’nı aldatamamıştır. Güya dünyadan büyük tepki gelecek ekonomik darboğaz içine çekileceğiz. Haydi oradan. Kimi kandırıyorsunuz Sabetaycı ödlekler. Allah’ın izni ile 500 sene Cami olmuş bir yeri tekrar cami yapmaya kim itiraz edebilir ki?

Elbette köpekler huyları gereği havlarlar. Şarkı söyleyecek halleri yok ya! Ayasofya’nın Cami olmasından rahatsız olan o kadar çok insan bozması hayvan var ki. Bunların itiraz etmesi kadar doğal bir şey yoktur.

Eğer bunları ciddiye almış olsaydık hiçbir icraat yapılamazdı. Birinci köprü yani Boğaziçi açılacağı zaman havlamalar olmadı mı? Hani bu köprüden zenginler geçecekti? Devletin parası çarçur edilmişti?

Demek ki bu zavallılar sahipleri ne istiyor ise ona göre havlıyorlar. Bırakın devam etsinler. Bizde kimin insan ruhu taşıdığını; kimin hayvan olduğunu daha iyi anlamış oluruz…

Bir de bazıları diyor ki Erdoğan vaadini yerine getiremez veya getirmeyecektir. İyi de bu insanlara sormak gerekmez mi: Cumhurbaşkanı neyi vaat etti de yerine getirmedi?

Erdoğan seçim sonucunda yapmış olduğu konuşmalarda değindiği gibi “şimdi iş icraat yapma zamanıdır” Dört yıl boyunca çalışacaklar ve sonunda yine bizim yani cumhurun önüne gelecekler. İşte o zaman vaat edilenle yapılanlardan imtihan edeceğiz.

Umut ederiz ki daha önceden olduğu gibi yine verilen sözler yerine getirilir ve Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanı seçeriz. Rabbim istikametten ayırmasın ve güzel icraatlarında muvaffak kılsın.

Şimdi gelelim şu “Ayasofya nasıl cami olur” meselesine. Bana göre gösterişli bir şekilde açmak daha iyi olur. Çünkü sembol önemi vardır. İslam ülkeleri Türkiye’nin Batı boyunduruğundan kurtulduğuna inanacaklardır.

Lakin hükümet pek böyle düşünmüyor. Öyle olsun. Fark etmez. Önemli olan fatih Sultan Mehmed Han’ın bedduasından kurtulmaktır. Peygamberimizin (asm) sena ettiği bir zatın bedduası pek mühimdir. Bazı sağır kulakların duymasını dilerim.

Halen defalarca Cuma, teravih ve vakit namazı kıldığım kıble taraftaki kısım genişletilebilir. Caminin içine doğru halılar serilerek Cuma, Bayram ve teravih namazları namazları burada kılınabilir. Halkımız benim yaptığım gibi burada namaz kılmaya devam ederse iş daha çabuk ve gürültüsüz bir şekilde olur.

İkinci husus ise birkaç defa yapıldığı gibi Ayasofya’dan ezan seslerinin yükselmesi meselesidir. Zaten cami görevlileri mevcuttur ve kadroludur. Bundan sonra her vakitte Ezan-ı Muhammedi okunması gereklidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuyu acil olarak gündemine almalı ve çözmelidir.

Son söz olarak şunu söyleyeyim. Seçimleri seviyorum. Hiç olmaz ise 5 yılda bir önüme gelip benim halimi hatırımı soruyorlar.  Halbuki diktatörler,  krallar ve darbeciler öyle mi? Zaten İslam’da saltanat krallık yoktur. Romalılardan Firavunlardan ve Nemrut gibi zorbalardan bize de geçmiştir. Yoksa aklı başında hiç kimse bunu istemez.

Dört halife dahi seçimle işbaşına gelmiş devleti meşveretle yönetmiştir. İslam’ın yönetim şekli seçimli sistemlerdir, vesselam…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23