• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Şimdi Sıra Birinci Maddeye Geldi

14 Ağustos 2020
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Lozan Anlaşmasının en önemli maddeleri gizli anlaşma maddeleridir. İşte nihayet 97 yıl sonra bir tanesi de ortadan kaldırıldı. Ayasofya Camisi yeniden inanan insanların ibadet yapabilmesi için fethedildi. Fetih açmak demektir. Dolayısı ile “Ayasofya yeniden fethedildi” der isek; yanlış olmayacaktır.

Ayasofya gizli maddelerden bir tanesiydi. Peki, Lozan’ın halkımızdan gizlenen en önemli maddesi neydi? İşte bu çok önemli sırrı deşifre edelim…

Lozan’ın en önemli maddesi Halifeliğin kaldırılmasıdır. Nitekim İngiliz Avam Kamarası ancak Halifelik kalktıktan sonra Lozan’ı tanımıştır. Bu esnada Türkiye Büyük Millet Meclisinde çok önemli olaylar olmuştur.

Öncelikle şu unutulmaz sözü hatırlatalım. Ki halkın temsilcileri milletvekilleri nasıl tehdit edilmiş herkes görsün…

“İhtimaldir ki bazı kelleler kesilecektir”

İşte bir şekilde Halifelik ve saltanatın bir şekilde kaldırılacağı açıkça söylendikten sonra Meclis kürsüsünden böylesine ağır bir tehdit yapılabilmiştir. Ne yazık ki tarihçiler ve akademisyenler hapis korkusundan bu unutulmaz sözü eleştirmeye dahi cesaret edememişlerdir.

Lozan görüşmeleri esnasında Trabzon Mebusu Milli Mücadele kahramanlarından Ali Şükrü Efendi, Topal Osman tarafından şehit edilmiştir. Bu cinayeti kimin azmettirdiği bilinen bir gerçek olup birçok eserde izah edilmiştir. Özellikle Kültür Bakanlığının desteklediği “Topal Osman” filminin izlenmesini tavsiye ederim.

Daha sonra Halit Paşa resmi kayıtlara göre Kel Ali denilen acımasız Mahkeme reisi tarafından şehit edilmiştir. Bu cinayet resmen Meclis’in içinde gerçekleştirilmiş yine bir büyük Milli Mücadele kahramanı ortadan kaldırılmıştır. Kısaca Meclis kürsüsünden söylenen sözler sadece tehdit olarak kalmamış resmen kelleler kesilmiştir.

Bundan sonra dehşetli bir korku dalgası üretilmiş bunu daha güçlü kılmak için kadınlara şiddet uygulamasından dahi çekinilmemiştir. Öyle ki Erzurumlu Şalcı Ana, şapka devrimine karşı çıktı diye sırf insanlara korku vermek için asılmıştır.

İşte Lozan’ın gizli maddeleri uygulanırken bu derece acımasız ve sert tedbirler uygulanıyordu. Peki neden bu maddeler önemliydi? Biraz da bunun üzerinde durmaya çalışalım…

Ayasofya camii 500 yıldan beri Müslümanlar tarafından ibadet yeri olarak kullanılıyordu. Fakat İngilizler başta olmak üzere Hıristiyan Devletler bunu hazmedemiyor Müslümanları köle yaptıklarının delili olarak bu camiyi yeniden kiliseye çevirmek istiyorlardı. Nitekim İstanbul’un işgal edildiği yıllarda Ayasofya işgal orduları tarafından zorla ele geçirilmek istenmiş fakat askerlerimizin kararlı duruşu nedeniyle bu plan işlevsiz kalmıştı.

Fakat İngilizler bunun acısını Lozan’da çıkarmışlar Türk heyetine her türlü olumsuz maddeyi kabul ettirmeyi başarmışlardı. Bu maddeleri ve Ayasofya konusunu yeterince izah ettiğimiz için tekrarına gerek duyuyoruz.

Fakat Lozan anlaşmasının şüphesiz en önemli maddesi Halifeliğin kaldırılması olmuştur. Bu sayede İslam alemi başsız kalmış Batılı emperyalist güçler bir 50 sene daha Müslümanları acımasızca sömürmeye devam etmişlerdir.

İşin ilginç tarafı Türkiye Büyük Millet Meclisi, halifeliği kaldırmamış Meclis uhdesine almış ise de CHP’nin tek parti idarecileri bunu fiilen gerçekleştirmiş Halifelik müessesesini tamamen yok etmeye çalışmışlardır.

Bu sayede başta İngilizler olmak üzere bütün emperyalist ülkeler rahat bir nefes almış Müslüman ülkelerde işlerine gelen her türlü fenalığı kolayca gerçekleştirme imkânı bulmuşlardır. Çünkü halifelik Kurumu olmayınca her kafadan bir ses çıkıyor her toplum kendi başına karar aldığı için Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik sağlanamıyordu. Bu sayede binlerce askerin yapabileceği sömürge otoritesinin ekmeğine yağ sürülmüş bir bölük asker ile Müslümanlar kontrol altına alınabilmişti. İkinci Dünya Savaşına kadar böylesine rahat bir dönem yaşadılar…

İşte şimdi iş yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisine düşmüştür. Halifeliğin yeniden ihdas edilmesi gereklidir. Fakat bunu yaparken İslami kurallara riayet etmeyen örneğin içki içebilen padişahlar ve saltanat aracılığı ile yapılması gerekmiyor. Dünyanın belli başlı büyük İslam toplumunun dini konularda uzman temsilcilerinden meydana gelmiş bir heyeti toplamak yeterli olacaktır.

İşte Ayasofya yeniden cami yapılarak büyük bir adım atılmış oldu. Yüzyıllardan beri Müslümanlara başkentlik yapmış olan bu mübarek şehir yeniden Halifeliğin merkezi haline getirilmelidir. Böylesine önemli bir işi ise ancak Erdoğan gibi güçlü bir lider başarabilir.

Halifeliğin bazen aklını yitirmiş saltanat üyeleri tarafından yapıldığı Osmanlı düzeninin yerine bu sefer İslami konulardaki titizliği ve uzmanlığı ile öne çıkmış bir heyet tarafından yapılması çok önemlidir. Konu üzerinde çalışmak üniversiteler başta olmak üzere bütün düşünce kuruluşlarının önemli bir işidir. Biz medyada ancak bu kadarını söyleyip önemine vurgu yapabiliriz. Halifeliğin önemini ve nasıl işlevsel olabileceğini ise bu konunun uzmanları düşünsün, vesselam…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ATABEY

Şüphesiz Reis'imiz 104. İslam Halifesidir. Ayasofya'yı cami olarak açmak ancak halifenin işidir. Şu ana kadar neler gelmedi ki başına! Sancısız doğum olmaz. Karşı cenaha, millet ittifakına bakın! Sanki Deccal ordusu! Sözde Müslümanlar da var! İçimizdeki beyinsizler! Yol yakınken Reis'imize itaat edin ey içimizdeki beyinsizler! Tabi ki kalpleriniz, gözleriniz mühürlenmediyse! Allah CC sizleri ıslah eylesin. Amin.

Vatandaş

Halife varken müslümanlar birlikmiydi.O zaman hz Osman,Hz Ali ,Hz Hasan ve Hz Hüseyin niçin öldürüldü. Muaviye,yezit,mervan,mansur gibi zalim halifeler birliği sağlamayı bırak ayrılığa sebep olmuşlardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23