• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

İki yüzlüsün, Mine!..

24 Kasım 2018
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

Yayın hayatında çeyrek asrı geride bırakan gazetemizi çalışamaz hale getirmek için neler yapmadılar ki?

Komplolar, sabotajlar, baskınlar, gözaltılar, bombalı ve kalaşnikoflu saldırılar…

Daha da kötüsü, dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruyugur’un kurduğu iddia edilen Cumhuriyet Çalışma Grubu(CÇG)’nun hazırladığı “legal” ve “illegal” saldırı ve sabotaj eylem planı.

Kuşkusuz en ürkütücü olanı da buydu!..

Düşünsenize, devletin bünyesinde teşekkül eden gizli bir yapı; kendi imkânlarıyla gazetecilik yapmaya gayret eden Akit’i susturmak için “legal” ve “illegal” faaliyetler içeren bir eylem planı hazırlıyor ve bu eylemlerin bir kısmını da hayata geçiriyor.

Bu dehşet verici planda neler yoktu ki?

“Gazetemizin aleyhinde sürekli ve yoğun bir şekilde tazminat davalarının açılması ve böylece gazetenin ekonomik sıkıntıya sokularak çalışamaz hale getirilmesi”nden tutun da…

“Gazete baskı tesislerinin ve dağıtım araçlarının kundaklanması ve dağıtım elemanlarının darp edilip tehdit edilmesi”ne kadar türlü türlü dehşetengiz eylemi içeriyordu, plan.

Sadece planlamakla kalsalar yine iyi, kimilerini ise adice hayata geçirdiler.

Mesela!..

Sabahın köründe dağıtım elemanlarımızın sebepsiz yere ve esrarengiz şekilde darp edilmesine, bu plan ifşa olana kadar hiçbir anlam verememiştik.

*

İşin trajikomik yanı ise, defaatle saldırılara maruz kalmamıza rağmen hiçbir zaman “mağdur” olarak görülmedik.

Öte yandan!..

Uğradığımız onca zulüm ve saldırıları görmezden gelenler, yaptığımız en basit eleştirel bir haberi bile “hedef göstermek” şeklinde algılayıp, gazetemizi linç etmeye kalkıştılar.

Bu ikiyüzlülük ve çifte standarda son olarak geride bıraktığımız hafta içinde rastladık.

*

Malumunuz;

Çalıştığı her gazeteden kovulan ve son olarak Cumhuriyet gazetesinde kendine yer bulan Mine Kırıkkanat, Halk TV'de katıldığı “Halk Arenası” adlı programda, önce 28 Şubat sürecinde başörtüsü üzerinden mağdur edilen insanlarla dalga geçmişti.

Ardından ise;

“Şimdi mağdur biziz. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bu gün gelecek" şeklinde sarf ettiği çirkin ifadelerle, biz mütedeyyin insanları tehdit etmişti.

Haliyle, Akit gazetesi olarak bizler de o küfürbaz kadına anladığı dilden bir takım cevaplar verdik.

Meğer Mine Kırıkkanat, yememiş içmemiş Avrupalı efendilerine Akit’i şikâyet etmiş.

Fransa’da yaşadığı dönemde, oradaki başörtülüleri Fransız polisine ihbar ede ede gammazcılığa alışan Kırıkkanat, bu kez Fransız TV5MONDE kanalında gazetemizin ismini zikrederek, kendisinin “ölümle tehdit edildiği” şeklinde ipe-sapa gelmez zırvalar savurmuş.

Mine Hanımın bu iftiralarını duyduğumda, tam;

“Allah müstahakını versin” diyecek oldum ki, bu kez de malum şahıs;

“Atatürk benim ilahımdır” diyerek, beni boşa çıkarmış oldu.

*

Bu, bir dediği diğerini tutmayan gelgitli kadın, “ölüm tehditleri alıyorum” dedikten kısa bir süre sonra twitter hesabından;

"Yeni Akit paçavrası ve şürekası, meslek hayatımda beni defalarca linç ettiler. Hiç tınmadım, yoluma devam ettim. Ama bu sefer, karşılık vermeye karar verdim. Hem suç duyurusunda bulunuyorum, hem de onları uluslararası medyaya ifşa ediyorum. Devamı gelecek!" demesin mi?

Şaşırdım, kaldım!..

Öyle ya!..

Ortada hiçbir şey yokken kalkıp;

“Biz de sizi mağdur edeceğiz” diyen de kendisi…

Fransız televizyonuna bağlanıp, “tehdit ediliyorum” diyen de…

Ardından hiç utanmadan,

"Yeni Akit paçavrası ve şürekası” diyerek, bizlere hakaret eden de yine kendisi…

*

Mine Kırıkkanat’ın bu ikircikli tavırları ile ilgili haberleri okurken, hanımefendinin Fransız televizyonunda yayımlanan görüntüleri dikkatimi çekti.

Mine Kırıkkanat’ın o nurdan nasipsiz yüzüne dikkatlice bakarken aklıma ABD’nin 16. Başkanı Abraham Lincoln’ün “ikiyüzlüler” ile ilgili tarifi geldi.

Lincoln, ikiyüzlüleri;

“İkiyüzlü, anne babasını öldürüp, sonra “ben öksüz ve yetimim” diye affedilmek ister” şeklinde tarif eder.

Mine Kırıkkanat’ın da, önce mütedeyyin insanlara hakaretler edip, onlara tehditler savurması, sonra da Fransız kanalına bağlanıp “ölüm tehditleri alıyorum” diye timsah gözyaşları dökmesi; “ikiyüzlülük” değilse, nedir? soruyorum sizlere!..

*

Ha!..

Az daha unutuyordum.

Mine Hanım, Akit’e hesap sormaya efendilerinin bile gücü yetmemişken, senin nasıl bir karşılık vereceğini doğrusu çok merak ettim.

Ne yapacaksın?

Sürekli patates yemekten yakınan çocuğunun karnını doyurmak için yardım dilendiğin Fransızlardan, bu kez de gazetemizi kapatmalarını istemeyeceksindir, umarım!..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23