• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meclis'te 'Sayın Öcalan' tartışması

HDP'li vekillerin Meclis'te yaptıkları provokasyona CHP'liler sahip çıktı. Kandil'in sözcülerinin Meclis'te teröristbaşı Öcalan için 'sayın' ifadesi kullanmasına tepki gösteren vekillerin karşısına CHP'li vekiller çıktı.

25 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

vatandaş

hans lar çıkmış ortaya seçim yaklaştı ya
  • 5 Yıl Önce

Hans Mollaoglu

Türk siyasi literatürüne Abdullah Öcalan´i Sayin Öcalan olarak ifade eden ilk kisi Recep Tayyip Erdogan´dir. Bilmeyen, duymayan, inanmayan varsa, yaz guuugila bak...
  • 5 Yıl Önce

görkem

hani derler ya "akacak kan damarda durmaz" veya "su yolunu buluR ".. kim ne yaparsa yapsin HALKIN DEDIGI OLACAK!
  • 5 Yıl Önce

acun

"Millet İttifakı'nın içinde CHP var. Onlar da HDP ile iş birliği içinde. Öyle ise oyunu bana ver" söylemi geliştiren "Cumhur İttifakı'nın" büyük ortağının geçmişi de çok güven verici değildir.AKP'nin kuruluş sürecinde sık sık ABD'ye neden gidildiği, Abramowitz'le olan ilişkiler zihnimizdeki güven kanallarını tam anlamıyla açmıyor.Hele PKK'nin bildirilerini nevruz günlerinde Diyarbakır meydanlarında Sırrı Süreyya Önder'in ağzından hep birlikte dinledik.Barzani bayraklarını, "Megri, Megri" şarkılarını vd. de sayarsanız, aslında dış güç kimin korkusu olmalı diye sormamız gerekmez mi?Hülasa; efendiler, Türkiye'nin etrafını saran, içteki potansiyel güçle (HDP) de eklemlenmesi muhtemel bir dış güç sahiden vardır. Ancak, burada sorun, bu gücü millî çıkarlarımız açısından kim etkisizleştirebilir sorusudur.Millet İttifakı, içinde HDP'nin olmadığı bir ittifaktır. Eğer siz bütün ittifakı, dış gücün uzantısı gibi gösterir ve milletin yarısını da buna ikna ederseniz, Türkiye'nin bir an evvel gerçekleştirmesi gereken millî birliğini ve dirliğini politik çıkar uğruna yok edersiniz. Bu durumda size birilerinin sorması gerekir: Sizin amacınız ülkenin bütünlüğünü korumak mı, yoksa parçalamak mı diye..Kıldı ki şu sıra, HDP'yi dahi, Türkiye'nin bir parçası olarak tutmak ve başarabilirseniz, ABD'nin Suriye'deki parçasından bütünüyle koparmanız gerekmez mi?      
  • 5 Yıl Önce

vahdet

Korku bir kültür ögesidir. Aynı zamanda psikolojinin önemli bir paçasıdır. Toplumları da insanlar gibi korkutabilirsiniz. Nitekim bizim toplum, her seçim zamanı korkutuyor.Siyasi kültür, topluma cesaret yerine korku aşılıyor."Başarırsın. Sen büyük bir toplumsun ve üstesinden gelirsin" demiyor.Ya ne diyor?"Dış güçler geliyor.. Ülkemizi elimizden alacak. Onlarla iş birliği yapanlar var.."Ne demek bu?"Kork ve ülkeni korumak için bana oy ver" demek.Burada en temel çelişki nedir biliyor musunuz?Kahraman bir topluma, "korkmalısın" demek ve bu fikri zihnine yerleştirmektir.Dış güçler her zaman vardı ve bundan sonra da olacaktır. Senin bulunduğun kıtalararası geçiş coğrafyasında da dış güçlerin amaçları daima olmuştur ve olacaktır.Hele tam yanı başında İsrail varsa ister istemez, dış güçler seni rahatsız edecektir. Çünkü İsrail demek, Siyonizm demektir. Siyonizm demek de sürekli savaş demektir.Orta Doğu neden bu kadar kanlı sanıyorsunuz?Bu durumda hep birlikte sormak zorundayız:Biz bütün tarih zamanlarını korkarak mı yaşayacağız? Ne zaman korkusuzca, kendi kendimize yeten, yetkin bir toplum olacağız?Bu seçimin asıl galibi öncelikle bu "dış güç" korkusu/korkutmasıdır.Her ülkenin kendisi için bir ya da birden fazla tehdit oluşturan ve bu sebeple de sürekli tetikte durmasını gerektiren bir "dış güç" odağı vardır.
  • 5 Yıl Önce

çetin

Kim ki HDP'ye güç veriyor, el veriyor ya da meşruiyet kazandırıyorsa o ülkeye kötülük ediyor demektir.Buna HDP'yle "çözüm süreci" yapanlar, Dolmabahçe'de görüşenler, Habur ve İmralı vukuatlarına neden olanlar da dahildir.Ne çözüm süreci ne de HDP'nin barajı geçmesi gerekçe gösterilerek büyük bir siyasi partinin toptan PKK ile özdeşleştirilmesi ve müeyyide uygulanmaya kalkışılması yanlıştır.Türkiye'nin iktidar ya da Ana Muhalefet Partisinin yöneticilerine terörist muamelesi yapmak ise terörle mücadeleyi sulandırır. Terör örgütüne mevzi ve alan kazandırır. Buna halk arasında "kaş yaparken göz çıkarmak" denir.Türkiye'nin İç İşleri Bakanı bölücülüğe katkı sağlamaktan başka bir işe yaramayacak bu tür yanlışları asla yapmamalıdır.
  • 5 Yıl Önce

ihsan

Türk halkı son yıllarda çok ciddi bir kamplaştırma, kutuplaştırma, ötekileştirme, ayrıştırma ve cepheleştirme operasyonuna tabi tutulmuştur.  Ben ve o, biz ve onlar, hak yoldakiler ve batıl olanlar, vatan hainleri ve vatan severler üzerine oturtulan ateşli söylemlerle yapılan siyaset toplumu bölmüştür.Aslında bu durum ülke hayrına proje ve stratejide birbiriyle yarışamayanların o kötü ben iyiyim üzerine siyaset yapmaları anlamına gelmektedir.Bunca kışkırtma, kamplaştırma ve cepheleştirmeye rağmen büyük sosyal patlamalar yaşanmıyorsa bunu Türk halkının sağ duyusuna borçluyuz.Muhalefet terörist mi!..Her muhalif sözü ihanet kanıtı olarak görmek ve göstermek demokrasi cehaletidir. Başından söyleyelim; iktidarı eleştirenleri şu veya bu biçimde terörist ilan ederek bölücülükle mücadele değil bölücülüğe hizmet edilir Eski bir belediye başkanı büyük bir tantanayla kamuoyuna şöyle bir anket sorusu yöneltiyor: "Sizce bu seçimi Ak Parti/MHP Cumhur İttifakı mı kazanır, yoksa FETÖ/Batı destekli teröristler mi kazanır?" Adam resmen Cumhur İttifakı'nın karşısındaki herkesi terörist ilan ediyor. Dahası bu başkan iktidara muhalif herkesi FETÖ ya da Batı destekli terörist sayıyor.Bu tavır terörün ekmeğine yağ sürmek değilse nedir?  Bu durumda, dağdaki PKK'lı çıkıp bu başkanı da referans gösterip 'Türkiye'deki %48'lik muhalefet de bizim gibi teröristmiş' diyerek kendilerini de muhalefet gibi meşru ilan ederlerse yanlış bir şey yapmış olurlar mı?        Bir iktidarın vatana kast eden teröristlerin sayısını artırarak oy siyaseti gütmesi bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür  Terörle mücadeleyi muhalefetle mücadeleye dönüştürmek akıl sağlığı yerinde olanların yapacağı bir iş değildir.   Terörle mücadelede hedefi iyi tarif etmek ve küçültmek esas olmalıdır
  • 5 Yıl Önce

hüseyin

BESLENME BAĞIMSIZLIĞIMIZ ELDEN GİDERKEN… “Şu sıralar Türk halkı olarak gittikçe yoğunlaşan iç ve dış saldırılar altında bunalıyoruz… Askerlerimiz ülke dışında savaşmak zorunda kaldılar ve gencecik çocuklarımızı şehit veriyoruz. Yıllardır dış kaynaklı teröre çocuk, yaşlı demeden pek çok insanımızı içerde kurban verdik, veriyoruz… Bağımsız yaşamımızın garantisi, çocuklarımızın geleceği olan vatanımızı, yaşanır ve yaşanmaya değer kılan en temel değerlerimizi elimizden alıyor, yok ediyor, bin yıllık sosyal düzenimizi ters yüz ediyorlar. Vatan topraklarında yaşayabilmemizin temeli olan ‘Beslenme Bağımsızlığımız’ elden gidiyor. Konu sadece ‘şeker mi?’ Daha dün et ithalinden bahsediyorduk! Ondan önce de para etmediği için üzüm kütüklerinin sökülmekte olduğu gündemdeydi. Ondan önce de Adıyaman’da tütün yasağı, ondan önce zeytinliklerin yok edilme girişimi, daha önce Karadeniz’de kararmakta olan fındığın geleceği… Ve bu böyle sürüp gidiyor. Herkesin kafasında aynı soru: Neler oluyor? Neden oluyor? Ve bütün bunlar tesadüfî ya da arızi mi, yoksa bütün bunların ardında bir küresel plan mı var? Varsa bu planın sahipleri kimler ve uygulamayı/yürütmeyi nasıl sağlıyorlar? Eğer bu soruların cevabını doğru düzgün bulabilirsek, neler yapabiliriz sorusuna da cevap bulabiliriz. Yoksa havanda su dövmeye devam edeceğiz. Planın sahipleri de bunu böyle istiyor zaten!
  • 5 Yıl Önce

hüseyin

akpli galip ensari pkk kampını ziyaret etmişti sayın akit editörleri umarım yazdıklarımı sansürlemezsiniz
  • 5 Yıl Önce

NİHAL

CHP = Cumhuriyet Halk Partisi değil CHDP = Cumhuriyet Halkların Demokratik Partisi oldu.sadece araya demokrat girdi.ikiside HALK kullnıyor.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Göktepeli

Kozmik odayı açanlar FETÖ ye yardım eden-dir. Uğur Mumcu FETÖ ilerde darbe yapacaktır diye duymayanlar kimler-di?
  • 5 Yıl Önce

Osmanlı kadını

Ne kadar çok apo sevici varmış! Çok meraklıysanız yanına alalım sizi!!! O ve onun gibilere yaşasın cehennem!!!
  • 5 Yıl Önce

nk

akparti hdp ile kesin anlaşır
  • 5 Yıl Önce

ERGÜN

Tayyip’de dedi
  • 5 Yıl Önce

Sayit Karabulut

sayın Öcalan demeyi, Apo posteri ve PKK sembollerini taşımayı suç olmaktan çıkaranların canı cehenneme diyebiliyorsan ne mutlu sana..
  • 5 Yıl Önce

turk

TURKIYEYI BUNALRMI YONETECEK. EYY AMIPLER. CHP HDP IP BUNALRMI YONETECEK ASLINDA SIZLERE HITLERIN YAPTIGI GIBI YAPMAK LAZIM. AMA DEVLET GENE VICDANLI..
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Göktepeli

Bülent Arınç Sayın Öcalan Namaz kılan saygın kişidir demiştir. Akit bunu unutmuş olamaz. İlk sayın sözcüğünü Bülent Arınç kullanmıştır. FETÖ yede 15 Temmuzdan önce metiyeler düzenler hepsi bellidir. Güneş balçıkla sıvanmaz Akit.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet YILMAZ

iş sayın Öcalan lafına bakılırsa bunu yasak olmaktan çıkarmakla övünen ak parti alçalmaya gerek yok
  • 5 Yıl Önce

Okur

Bir zamanlarda apo ya sayın demeyi biz serbest bıraktık diye öğnüyorlardı bu zevatlar...
  • 5 Yıl Önce

Ercan

Erdoğan da o kelimeyi bir radyo programında kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam
  • 5 Yıl Önce

MECLISDEN

BEN SIZE BIR SIR VEREYIM DÜN IYI PARTİ ANDIMIZIN YENIDEN OKUTULMASI IÇIN ONERGE VERDI AKP HDP RED DEDI COK YAKINDA HDP KAPATILSIN ONERGESI VERECEK BAKALIM KANI BOZUK KIMLER RED EDECEK!!
  • 5 Yıl Önce

Fatih KARA

SAYIN OCALANIN DIYARBIRDA OKUNAN MEKTUBU ÇOK ONEMLIDIR !!!
  • 5 Yıl Önce

has türk

Gerçek kemalistlerin yeri bu milletin asırlardır bu topraklarda yaşayan asli unsurların yani olmalıdır bu milletimize devletimize korkunç bir güç katacaktır .sağ sol kelimelerini es geçelim bunlar uydurma sözcükler bu milletin aslı anadoludur yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşayan mültecilikle alakası olmayan has türklerdir egeye baksana nerdeyse büyük çoğunluğu göçmen çoğu asimile olmuş uyum sağlamada bu millete zorlanıyorlar.bu milletin çoğunluğu asli unsurlar birleşin ne kudret olur bilirmisiniz güç milletin olur cumhurbaşkanımızı içinize sindirin bak her şey kudretli olur sonrası haydi bre
  • 5 Yıl Önce

Veysel Küçük

Aaa sayın öcalan demeyi yasak olmaktan cikardik diyen arınç nerde oglu nerden vekil Aaa bak sen bak şer ittifaki filan pkk isine girersek AKP ordan cok lekeli kirli haburda osloda dolmabahcede megri megri halay cekmede ortaklari kimdi
  • 5 Yıl Önce

Fatih KARA

Sayın öcalan dememis tek AKP li yok ne hikmetse tayyip bey basta olmak üzere
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23