• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz insanları kolay para kazanmaya itiyor!

Ekonomideki sıkıntıların çözümüne yönelik önemli tespitlerde bulunan Sosyolog Yazar Yaşar Süngü, üretim aşamalarında en değerli sermayenin kaliteli insan olduğunu belirterek, “Ekonomik veya sosyal yangınlarda kurtarılacak ilk varlık insan olmalı. Küresel rekabette öne çıkmanın ilk ve en kestirme yolu da insana yatırımdır. Kaliteli insan; kaliteli üretim ve kaliteli toplum demektir. Kaliteli toplum, zenginlik ve refah demektir.” ifadelerini kullandı.

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

paramech

Şu an bankaların verdiği faiz, cebimizdeki paranın değer kaybından düşük. Bu faiz kavramı ilk çıktığında enflasyon denen bir kavram yoktu. Bahsi geçen faiz, tefecilerin haksız elde ettikleri kazançtı. Bugün enflasyon oranından yüksek, merdiven altı borç verip senetle %40-50 faiz işletenlerin yaptıkları paradan para kazanmaktır. Bankanın verdiği enflasyondan düşük faize haram diye yaklaşıp başka bir ülkenin parasına veya ithal edilen altına parayı gömmek de yaşadığımız ülkenin zararınadır ve aslında vatana ihanettir. Hal böyle olunca, elinde belli bir birikimi olup da erimesin diye korkan halkın güvenli bir limana ihtiyacı vardır. Büyük çoğunluğun derdi paradan para kazanmak değil, parasının değerini korumaktır. Yalanlı ve eksik faiz anlatımı halkı yabancı paralara itti ve ülkemizi döviz krizlerinin kucağına attı. Hükümet bu faiz olayına çözüm bulmalıdır. Amerikan parasının helal olduğu bir dönemde enflasyon oranındaki faiz nasıl haram olabilir?
  • 5 Yıl Önce

hamdi

belkide bahis oynadilar izlandanin kazanmasina.... herseyi yapar millet
  • 5 Yıl Önce

Alper

Faizcilere sınırsız destek,sonra faiz,yolsuzluk,rüşvet,kamu malı,domuz yemek haram!öyle mi?Hangi kitaba bağlısınız siz ya?
  • 5 Yıl Önce

abdrhmn

faiz haram ama para devamlı değer kaybediyor her şey zamlanıyor. o zaman zamlarda haram paranın değer kaybetmeside haram. çünkü hep cebimizden enflasyon devalüasyon ayağına milyarlar çalınıyor bunlar haram değilmi
  • 5 Yıl Önce

mustafa

asgari ücret alıyor insanlar. zınk kapı çalıyor oturduğun kiralık evin sayaçlarını üzerine al. ulan tamam diyorsun sayaçı üzerine alırken devlet donuna kadar soyuyor bir gaz açtırma bedeli 450 tl bu ne lan diyorum güvence bedeli ulan neyin güvencesi saat orda ben faturayı ödüyorum resmen soygun. bitmedi sırada elektirk su onlarda döşedi. şimdi asgari ücretli adam ne yapsın bu soyguna karşı. azıcık parası olan gariban bu soygundan kurtulmak için elindeki parayı bankadaki faize yatırıp bu soygunun ateşini diğer ateş ile söndürüyor. faiz haram diyen hocalar devletin yaptığı bu soygun haram değilmi cevap verin. öyle koltuklara kurulup bol keseden atmak marifet değil.
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Rabbimin HARAM kıldığı ile huzur bulamaz insan oğlu. Fakat toplum öyle bir hale getirildi ki hemen hemen her sıkışıklıkta bu harama koşar hale geldi insanlar. Bu kadar kolay paraya ulaşma insanları daha fazla harcamaya ve daha fazla faiz ödemeye mahkum etti. İnsanlar gerçek ihtiyaçları için arayış içinde değiller, ondan dolayı etrafından maddi anlamda destek görmüyorlar. Ayrıca güven ortadan kalktığı için kimse kimseye borç vermez hale geldi. 15 gün tatil yapıp, tatil için kredi çekip bir yıl boyunca ödeyen insanlar tanıyorum. Rabbim bizi bu haramdan uzak tutsun, yoksa toplum olarak halimiz kötü.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23