• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cinsiyet, istekle ortadan kaldırılamaz! ‘İstanbul Sözleşmesi büyük felaketler başlatacak’

Vatandaştan büyük tepki gören İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasına yönelik faaliyetlere bir itiraz da sosyologlardan geldi. SOSYODER ve DUSODER, Sosyoloji Profesörü Dr. Sami Şener’in okuduğu basın açıklamasıyla, İstanbul Sözleşmesi'nin getirisi olan yasaları reddetti ve hükümete seslenerek, "Bu sözleşme büyük felaketler getirecek" uyarısında bulundu.

25 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

A.SARI

Bir yorumcuya katılıyorum, boşuna uğraşmayalım, plan tıkır tıkır işliyor ve işleyecek. Biz KADEM'den Aile bakanlığından daha mı iyi bilecez AİLE NASIL YIKILIR. Eskiden ayyuka çıkamadığı için boşanma davalarındaki "kadın beyanının esas alınması" ile başlayan ve sonra kocaların ömür boyu boşandığı karısına maaş ödemesi, çocuk hacizleri vs. toplumdan adeta gizleyerek İstanbul Sözleşmesini uyguluyorlardı. Şimdi ayyuka çıktı ister istemez. Her cepheden bir eleştiri. Mağduriyetle çığ gibi büyüdükçe haberdar olma çemberi de hızla büyüyor ve artık hem mağdurlar hem onların ana babası eşi dostu akrabası derken mağdur olmamış insanlar bile AK PARTİ'nin zihniyetini çözüyor. Nasıl olur diyor inanamıyor, ancak ister KADEM ile ilgili haberler ister Sn.Başkan'ın TV ekranlarından konu ile ilgili verdiği beyanlar, "haaa bak hakikaten öyleymiş, istanbul sözleşmesi aileyi yıkmanın en kolay yolu imiş ve hristiyan avrupa ülkeleri bile bu sözleşmeye çekimser kalarak imza atmalarına rağmen Tayyibin partisi koşulsuz isteye bile imzalamış diye söyleyebiliyorlar. İlk başkanlık seçimlerine kadar ülke elden gitmezse iyi, sonrası zaten malum, olan yine halka olacak, RTE değil Eİ bilemedin başka bi isim başkan olacak. Hak ediyor muyuz bunları, HAYIR. Ancak daha ne kadar kandırılmaya devam edebiliriz ki. ADALET ve KALKINMA dan anladığımız şeyi hiç göremedik 17 yıldır.
  • 5 Yıl Önce

burak

kaç can gitti kaç aile yıkıldı kaç kadın kocasız kaç erkek kadınsız kaldı ya çocukların babasız evde büyümesinin vebalı topluma baskısı erkek kadın gibi süsleniyor kadın erkek gibi bir sonraki nesil ne akparti ne mhp nede chp demez utanması olan konuşmaz topluma zarar veren herşeyi yok eder azgın iktidarların toplumların bedelini ödediği bir gerçektir kim kimi koruyor kim kime yalakalık yapıyor tarih bunda yazacak allahın laneti sebep olanların üzerine olur inşallahh
  • 5 Yıl Önce

takii

MİLETİMİZİ KORUMAK TÜM PARTİLERİN GÖREVİ EĞER GÖREVLERİNİ YAPMAZLAR İSE İSVEÇ GİBİ HOLANDA GİBİ HOMOLAR ÜLKESİ OLACAĞIZ
  • 5 Yıl Önce

hsyn2802

Ulan o sözleşme bu sözleşme siz Allah'ın sözleşmesine bakmaz mısınız. Gavurlara verilen değerin yarısınıı geçtim 1/10 kadarını Allaha verseydi bu millet ihya olmuştu.
  • 5 Yıl Önce

ccc

Ke-mal benim hiç bir politik görüşüm yok ama şunu söyleyeyim pataes soğan eyt diyerek hükümetin arkasında durmazsan hükümet ne yapsın.. Atıp tutanlara gelsin.
  • 5 Yıl Önce

ccc

Milletin derdi şarkı türkü fulbol dizi film. Davası patates soğan. Hedefi Eyt olursa bu ülke bir yere gelmez... İstanbul sözleşmesi iptal edilsin....
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

Biri bunları zavallı olarak tanımlamış Şeytanın yolundan Allahın gadap konusu olmuş büyük suçlarda gidip onun çağrısına uyanlar yanlızca TEHLİKELİ olabilir. Dünya 2 sınıfın mücadelesine dayanmaktadır Allahın taraftarları ve şeytanın taraftarları bu 2sinin arasındaki mücadele emredildiği gibi ŞİDDETLİ olmalıdır. Sen peygamber olmadığın sürece böyledir. Din tamamlanmış dine çağırma bitmiştir Ancak vahyi duymak için gelen ve saygı içinde olan güvendedir
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

RTE yoldan çıkmıştır Kendisi dini simgelemediğini açıklamış Laikliği önceleri küfür olarak tanımlarken akp olarak sistemin devamının bir parçası olmuştur ve onu başka ülkelere önermiştir. Nisa34 de göre koca kadından üstündür ve onun üzerinde koyucu ve kollayıcı olmakla sorumludur İtaatsizliğinde ise öğüt verme yatak ayırma ve dövme ile yetkilendirilmiştir Bu sebeple 3. aşamayı inkar edenler yani gerektiğinde KADIN DURUMA GÖRE DÖVÜLEMEZ VE KADIN ERKEK EŞİTTİR diyen KURAN AYETİNİ İNKAR ETMİŞ VE İSLAMDAN ÇIKMIŞ OLUR Bunlar inanan ile inanmayanı ayırt etmeye yarayan imtihan konularıdır Müminler kardeştir ve imtihan için olan bir takım olaylar harici zaten iyi geçinirler. Dünya Allahı hoşnut etme çabasından başka birşey değildir. İtaat edin ve Allahtan korkun.
  • 5 Yıl Önce

Ke-mal

AKP islami bir cizgideydi degil mi ! Tabiiiiii yersennnnn
  • 5 Yıl Önce

Mikiforov

Akp kendi kendini bitirmiştir... ibretle izliyorum bundan sonra ebediyen de iflah olmaz ... 2023 te Kademle tayyip e başarılar.
  • 5 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Sözleşmeyi okumadan burada ahkam kesen kasıylı yada feto culer ak partiyi içeriden vurmak istiyen hainler İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINA KARŞI YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI ÇIKIYOR yoksa bumu zorunuza gitti sözleşmeyi bir okuyunda barı biraz bilgi edinin ayiptir ,günahtır.
  • 5 Yıl Önce

bu hukumet ekonomiyi ve ahlaki yok etmek için var malesef birilerine kul olunca bole uşak olunuyor işte yazik ulkemizi hangi iktidar gelirse gelsin hepsi uşak malesf
  • 5 Yıl Önce

NAMUS

bu tür fıtrata aykırı tüm akim-fikir-ideoloji ve uygulamaları getirenler ve topluma sunanların tamamı "zavallı" insan topluluklarından ibrettir.(Her devirde sapkın bir akım olmuştur,bundan sonrada olacaktır çünkü...)
  • 5 Yıl Önce

Yusuf abdullah

Günah ayıp yok sayacagiz imzasını atanlar hadi yanılma oldu neden duzeltemiyorlar
  • 5 Yıl Önce

Abdulmuntakim

Ülkeyi yönetenler nedir derdiniz kime neye hizmet ediyorsunuz hadi bu dünya da cezanızı bulmadınız diyelim ahirette iki elimiz yakanızda olacak
  • 5 Yıl Önce

Aslan akbey

Ya mesele çok açık. Rte yani hukumet bu yasaları ab zoruyla yapmıyorsa benimsediği için yapıyordur. Ab zoruyla yapmadığını biliyoruz ki çoğu avrupa devletinde böyle bir yasa bike yok. Hatta macaristan hristiyan değerleriyle uyuşmadığı için reddetti bu istanbul sözleşmesini. Demek ki hükümet sümeyye erdoğan dan dolayı bile isteye kabul etti ve hala savunuyor. Gerisi hikaye. Tayyibin islami temsil etmediğinin imzasıdır bu sözleşme. Kandırdı milleti yıllarca.
  • 5 Yıl Önce

Emrah

Hükümet kendi değerleri yerine başkalarının değerlerinin peşinden koştuğu için günden güne eriyor yazık bu durumlara gelmeyi hak etmiyorduk içim kan ağlıyor.
  • 5 Yıl Önce

Akit

Kadem yönetimine bir bakın beyler.
  • 5 Yıl Önce

uyan tc

ruhsar pekcan bakanlıkta hemde çok önemli ekonomi bakanlığında bakan. kocasının adı davit. peki bu yahudilerin akp bünyesinde işi ne. akp öncelikle kendini sorgulamalıdır. kocasının adını googlede arayın gizlemişler ser veriyor sır gibi ismini vermiyorlar millet uyanmasın diye. gel akp ye güven. BİRİ DERKİ BİZ ATATÜRKÜN PARTİSİ VEDE ATATÜRKÇÜYÜZ İNDİRİR ÖBÜRÜ DERKİ ELHAMDÜLİLAH MÜSLÜMANIZ MÜSLÜMAN PARTİYİZ DAHA BÜYÜK İNDİRİR ÖBÜRKİ DERKİ BİZ TÜRKÜZ MİLLİYETÇİYİZ ONLARDA İNDİRİR. DAHA ÖBÜRKİ DERKİ BİZ KOMÜNİSTİZ ONLAR KÖKTEN İNDİRİR .(TABİİ BAŞA GEÇERLERSE) ÖBÜRKİ DERKİ BİZ PKK LIYIZ ONLARDA BÜYÜK İNDİRİR. (CAHİL DOĞULU HALKI HİÇ ANLAMAZ SAFTIR. ÇOCUKLARINI BİLE İNDİRİRLER.) HİÇ BAŞA GEÇİPTE BABAMIZI SORAN OLDUMU. HEP ANAMIZI SORMUŞLARDIR. ANAMIZI BEĞENMEZLERSE KIZINI SORMUŞLARDIR. BİRİDE GÖNÜLÜ ARIYOR BU SEÇİMLERDE. HEPSİ AYNI GOKUN SÜLALESİ HEP İNDİRRRRRRRRME DERDİNDELER. BAŞTA ABD OLMAK ÜZERE (ABD EŞİTTİR İSRAEL) ,ENGLAND , FRANCE , ITALY 4 DEVLETİN SÖMÜRGESİ OLAN TC DE HEM İÇERİDEN , HEM DIŞARIDAN İNDİRİYORLAR , SÖMÜRÜLÜYORUZ. YİNEDE BİTMEDİK AMA AZ KALDI BİTİYOR. YAŞASIN SÖMÜRGE TC. SİYASİ PARTİLER OLARAK ASLINDA YOKTUR BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ , BİRİMİZ BOKTUR DİĞERİMİZ KAKA. AL BİRİNİ VUR DİĞERİNE , SALLA SALLA VUR DUVARA. HEPSİ İNDİRME DERDİNDE. VATANDAŞ KİMİN UMURUNDA.
  • 5 Yıl Önce

İşsiz

KADEM'in açıklamasını görmezden mi geldiniz?
  • 5 Yıl Önce

Rabia Zafer

Bu İstanbul Sözleşmesi Derhal İptal Edilmelidir.
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

Müslümanın görevi şeytanla mücadeledir Biz bunu engellemezsek eskilerin başına gelen kuranda bildirilen şeyler bizimde başımıza gelir Kuranda cumartesi kavminden bahsedilir Ancak kötülükleri yasaklayanlar kurtulabilir. Cumartesi kavminde bu günaha bulaşmadıkları halde niye onlara karışıyosunuzki diyenlerde bu günahı işleyenlerle helak olmuştur. Zaten kuranda ancak kurtuluşa erenler iyilikleri emredip kötülükleri yasaklayanlardır denmektedir Allah inananları dünyaya kendi hükümleriyle adaleti getirsinler halife olarak yaratmıştır ve bu konularda imtihan etmektedir. Allahın hükümlerine geçmek ahlakı kurn ile tanımlamak şarttır inanaçsız ve imansızlar ahlakı tanımlayamazlar bizlerde doğru tanımlayamaz isek müslüman olamayız cennete giremeyiz Ahlak öncelikle Allaha karşı gelmemektir Onun kadına ve erkeğe biçtiği fıtartı yaşamaktır itaat etmektir onun çirkin gördüğünü çirkin görmek onun sevdiklerini sevmektir Suç ise günah ile eşdeğer olmalıdır Adalet ise Allahın hükümleridir bunun dışı zulüm ahlaksızlık ve Allahın doğru yolunun bozgunculuğudur Şeytanı reddetmek ve Allahın taraftarı olmak müslümanın tavrıdır Bunu yapmayanlar şeytanın taraftarı olmaktadırlar Şeytan ahlaksızlığa isyana küfre ve helak konusu olan bu büyük günahlara çağırmaktadır Kim şeytana uyar ise onunla cehenneme atılacaktır Şeytan inananlar için açık bir düşmandır İnançsızlar ise bu düşmanın farkına bile varamazlar ve ismini bilselerde bilinçsiz olarak ona tabi olurlar
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Yav işine gidele.. devletten iyimi biliyon ailenin nasıl yıkılacağını.
  • 5 Yıl Önce

CaN

İstanbul sözleşmesini imzalayanları, Allah bildiği gibi yapsın. Kadın korunacak diyerek, çıkarılan zulum yasalarına imza atanlar Allah'a hesap veremeyecekler. Tarih, bu sözleşmeye imza atanları ve 6284 nolu yasayı çıkaranları asla affetmeyecektir.
  • 5 Yıl Önce

Kassam

Başımızdakilerin ne olduğunu çözemedim Bi yandan Allah peygamber ağızlarından düşmüyor Bi yandan da CHP nin bile yapamayacağı dinsiz lanet işler yapıyor Avrupa çöktü kültür bakımından da ahlak bakımından da. bu sözleşmeyle 100 yıl önce tam bitiremedikleri işi bizden görünen Bi parti eliyle bitirmek ve Müslümanları tamamen din den İslam dan uzaklaştırmak AMA ALLAHIN KAHRI AĞIRDIR KAHHAR İSMİYLE KAHREDER kimse ne olduğunu anlayamaz
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23