• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

A-101 de tadını kaçırdı!

Özellikle muhafazakar kesimin alışveriş yaptığı A-101, faizle çalışan bir bankayla iş birliği yaptı, Kurban Bayramı kampanyası hazırladı. Aynı zamanda market, caiz olmadığı halde hayvan henüz kesilip tartılmadan “en az 20 kg et” garantisi verdi. A-101’in bu kampanyası tepkilere neden oldu.

18 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Abdullah Murat

İslam nedir ibadetinin şekli olan kurallar ve yasaklar bütünüdür Kuran ile bu ibadetlerin şeklinin bir kısmı mevcuttur Bir kişi abdest nedir önemli olan temizliktir dese Ulan cahil Allah bunun şeklini bildirmiştir Kuranda diğer ibadetler içinde örneğin peygamber olduğunu bildirmiştir Kurban Allahın imtihanıdır ve şekli belli olan biri badettir Namazda öyledir hatta tesbihin bile bir düzeni vardır Dinsiz misin ateist misin imansız mısın Kitabının kuran olduğunu düşünüyorsan oku Burada insanları saptırma Şeytanlık yapıyorsun Atatürke saygı duyarken oturarak yapsen önce
  • 5 Yıl Önce

MUSTafa

faizsiz bankacılıkmı olur yüssüzler
  • 5 Yıl Önce

gerçekler

kurban ibadeti nedir? malından, nefsinden en sevdiklerin vazgeçilmez dediklerinden vazgeçip Allah rızası için dağıtmaktır. Geri kalan sadece bu işin şeklidir. Yok oradan alınmaz yok bu kabul olmaz yok bu şekilde kesmezsen caiz değil yok hissenin biri münafık yandın gitti. Arkadaşlar hacının hocanın değinin peşine düşüp kendinizi kullandırmayın. Paranızın elverdiği ölçüde kurban kesin veya bağış yapın. Ne zenginler tanıyorum 8-10 tane dana kesip tamamını dağıtan kendine hiç almayan, ne fakirler tanıyorum kurbana parası yetmeyip cebindeki 20 lirasının tamamını bağışlayan. İkisi de aynı niyetle ayni samimiyetle ibadet ediyor, ikisinin de birbirinden farkı yok. İbadette önemli olan samimiyet ve ihlastır. Abuk sabuk kurallara bağlı kalıp ibadetin aslını unutmak değil
  • 5 Yıl Önce

Reis Hürdolaş

Ne o yani albaraka kuveytturk vs faizsiz banka mı? .bırakın onu bunu da yoksulluk sınırının 5 ve 6 binlere dayandığı ülkede zenginler tatilde iken garibanlara hem de Haccın dışında kurban kesmeyi farz gören resmi din baskıcılarına ne demeli. Ha kapitalist sistemin işine yaraıyor ya. .insanları mükellef olmadıkları bir menasike/ ibadete zorlarsanız ibadet diye faize gidip gitmelerini düşünmeden böyle bir yola başvurular. Ne yapsın gariban din adına başlarına korku salıyorlar.
  • 5 Yıl Önce

Selâmi

BU MAĞAZADAN ALIŞVERİŞ YAPMIYORUM GÜVENMİYORUM ÇÜNKÜ BELLİ BİR HİSSESİ BANK ASYANIN DİYE HATIRLIYORUM. ANLAŞTIĞI BANKA DA EMEKLİ MAAŞIMI ALDIĞIM MECBUREN AYDAN AYA ATM'SİNİ KULLANDIĞIM DOMUZBANK. NOKTA. ARİFE İŞARET YETER.
  • 5 Yıl Önce

MTurk

Kredi, kredi diye diye milleti faize alıştırdılar. Üstelik kredi kullananlar pek umursamıyor. Oysa ki FAİZ HARAM ey "müslümanım" diyenler...
  • 5 Yıl Önce

Soru yorum

Ulan faizle çalışmayan banka mi var ey akit editorleri !!! Banka dediğin parayı nasıl kazanıyor. Eft havale ücretleri ile mi. Banka dediğin faizle ayakta durur. Senin benim hesabimdaki parayı gider ihtiyacı olana satar. 10 veririm iki yıl sonra 12 alırım der. Feto albaraka Kuveyt gibi sözde dini kesime hitap eden bankalar icin minareye kılıfta hazirdir. Faizin Adı olur kar payı katılım payı Vs Vs. Is faiz ise dolardan eurodan altından kazandigin nedir. Helal midir. 2016 martta da çeyrek 190-200 , 2019 martta 400 tl. Taş altımda kolum mu yoruldu. Nerden geldi yüzde yüz kar ? Çalışıp mi kazandim. Helal mi haram mı ? 100 tl param var. Memlekette yillik enflasyon yüzde 30 yıl sonu 100 tl oldu 70 ??? Nerede 30 liram. Kim çaldı !!! Bankaya yatırdım parami yıllık 30 tl faiz veriyor. Yıl sonu enflasyonu hesap edersem zararım yok. Yüz liram yine yüz lira. Şimdi bu 30 tl faiz haram mı !!! Bilen birileri cevap versin bana. Veya altın aldım yüz tl lik, yıl sonu yine 100 tl aynı değerde. Yüzde 30 altın arttı. Enflasyon oraninda. Faiz haram da , Para yastık altında dursa 100 tl olacak 30 tl bu zarar helal mi peki.
  • 5 Yıl Önce

Diyanet biraz duyarlı olsun kim bu işi yapabilir diye

Diyanet losev e bir sorsun sürekli reklam yapıyor. Kurban bedelini loseve kurbaninizi bagislayin diye. Losev kime ve nerde bu bağışlanan kurbanları kestirecek. İstediği para kurban kesilmezse kurban parası olmuyor bağış oluyor. Oda kurban yerine geçmez. Dine karşı olanlar kurban parası olunca hepsi dinci oluyor. Marketlerde kurban keser oldu, ucunda para olunca.
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

Bir gerçek varki Allahın hükümleriyle yönetilmeyen bir arzda yaşamak küfre sebep haramdır. Tümüne yakın fıkhi konuların tümü islam toprakları içindir . Çünkü büyük günahlar ibadetlerin tümünü boşa çıkarır Örnek olarak Kuranda cinayetin hükmü lanetlenmek ve ebedi cehennemlik olmaktır Bu katil msülümanım dese namaz kılsa kurban verse bu hükmü değiştiremez Bu kurandaki Allahın hükmüdür Onun artık bir güvencesi yoktur. Allahın hükümleriyle hükmedilmemeside küfürdür Büyük günahtır Ashabı keyf kafirler için ya bizi öldürürler yada Allahın hüküm koularında kendilerine tabi yapar demişler mağaraya sığınmışlardır canlarını ve şereflerini korumuşlardır Küfüre karşı savaş emirdir Küfre girmemek için ölesiye kaçılır yahicret yacihad
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

Hatice bukadar kötülük senin kötülük yapmanı gerekli kılmaz Kötülüğün gerekli kıldığı tekşey onu düzeltmektir .... Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden (yasakoyan) bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. Ali imran104 ..... Peygamber SAV buyuruyorki: Sizden her kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin (gerekli tavrı göstersin) buna gücü yetmezse diliyle buna da gücü yetmezse kalbiyle Bu da imanın en zayıfıdır. Müslim, Ebu Davud derlemesinden
  • 5 Yıl Önce

Hatice

Rüşvet, kumar, fuhuş, itibardan tasarruf olmazlar, İzmir şarabı... Sırbistan'dan gelen hayvanların ödemesi peşinmi? Merkez Bankası, Ziraat Bankası,... devletin faiz geliri ne olacak? Yapılan tüneller, köprüler, yollar faizli kredi ile yapıldı. Kurbanlıklar acaba nereden geçecekler? Borç para ile Hacca bile gidiliyor...Hacım.
  • 5 Yıl Önce

Abdullah Murat

Borçla kurban almak doğru mudur O son taksidi ödeyene kadar onun mülkiyeti ona geçmişmidir Ödeyemediği takdirde ne olur. taksit düzenlemesi geriye dönük 4 aysa 4 ay önceden başlasa belki olur fakat kredi kartına ödenemediği durumda bir oranda ceza işlemektedir Bu sorundur Bu diğer faizsiz olduğunu söyleyen bankalardada var orada faiz değil kar oranı ama buda sakat Faizin adınımı değiştirdiler Taksitlendirme peşin fiyatına olmalıdır ve ödemem durumunda ise ceza değil ana para istenmelidir Müslümanın ödeyemem durumu zaten isteyerek olamaz Borç verme ticarete dönerse konu artık para olursa bu faize paranın ticaretine döner Taksitlendirmeyi ve borçlanmayı gerçek hayvan satıcısına ve bu işi üslenmiş olana yapmak ise ticarettir. Bankalar ise para sağlayıcı olarak zaten tehlikededir
  • 5 Yıl Önce

VATANDAŞ

diyanet kaplıcalara gitti her halde
  • 5 Yıl Önce

meyyid

bu kadar açık seçik bilgi varken.her yerden bu konuda açıkca bilgi alına biliyorken bu konuda alimler bunun haram olduğunu söylüyorken hala marketten kurban kesiyorsa oda onun derdi.sadece et yer.kurban ibadeti olmaz.nokta.
  • 5 Yıl Önce

Ali

Fetonun marketi normaldir Ben orda satılan hiç bir ürüne guvenmem
  • 5 Yıl Önce

sineksavar

başka yerden kurban alırken ahlaklı ve müslüman olduğunu nasıl test edeceksin, budist çinlinin orasını burasını karıştıra karıştıra yaptığı cep telefonunu ağzına sürerken nasıl oluyor?
  • 5 Yıl Önce

Edebsiz adam

Bu fetö ve osman nuri topbaş familyasının bir zamanlar ortak işlettiği piç bir mağaza yılbaşlarında alo osman nuri dayı sana diyom mubareksi emmi neol ağacı satıyor ayaklar altında guşe kağıda basılı kuran kitabıda satıyorlar aloo alo.
  • 5 Yıl Önce

Pışşş pışşşş

Diyanet uyuyor yine her zamanki gibi
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23