• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cuma hutbesinde faiz vurgusu: Faiz yiyenler kabirlerinden...

Her Müslümanı Allah’ın belirlediği üzere Cuma vakti camilerde toplayan Cuma namazı sırasında okunan hutbenin bu haftaki konusu ‘Faiz’ olarak belirlenerek faizin toplumsal zararlarına değinilip insanlar faize karşı bilinçlendirilecek.

25 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

meleknur

BİR KİŞİNİN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTUKTAN SONRAKİ HASTAHANEDEN ALINDIĞI ANA ŞAHİT OLMUŞTUM ÖYLE GÜZEL ÖLÜM İLE EBEDİ MEKANINA GİDİŞİ BÖYLEMİ GÜZEL OLUR! YÜZÜ NUR NUR NUR HER GÖZENEKLERİNE SANKİ BİRER SİM KONULMUŞDA PARIL PARIL PARIL PARLIYOR! SIRADAN BİR MÜSLÜMANDI SADECE KİMSENİN MALINDA ASLA GÖZÜ YOKMUŞ. MADDİ DURUMU İYİ OLMAKLA BERABER PARA YARDIMI İSTEYENE BORÇ OLARAK VERİR ALIRMIŞ. YENİDEN YARDIMLAŞMAYI BİRBİRİMİZE TAVSİYE EDELİM UYGULAYALIM
  • 5 Yıl Önce

Selim

Hutbe ile olmaz bu iş Diyanet adam gibi faiz ile ilegili açıklama yapmalıdır.
  • 5 Yıl Önce

Memo

Parayı dolara yatırsak , devlet büyükleri Tl tutun diyor, tlyi bankaya koyunca imam müftü kızıyor. Çünku sene sonunda faizinide alıyoruz. Evde tutunca hırsız çalıyor. Şimdi ne yapacağızzzzzzzz ¿???????
  • 5 Yıl Önce

Hasan Ali

Gülmekten böğrüm ağrıdı, Ulan bunlar dinle dalga geçiyor. Diyanet maaşı nereden alıyor ? Cevap; Bankadan Yani devletin parasından. Devletin geliri nereden ? Cevap, vergi, faiz, faizin faizi, genel evi vergisi, kumarhane vergisi bir sürü, içki vergisi, sigara vergisi, fuhuş evleri vergisi v.s. Hazinede toplanıyor. Devletin parası oldu. Aybaşında Diyanet işleri başkanınada, imamlara da, müftülerede , diğer memurlarada, aklınıza gelen en tepeden tabana kadar bu paradalardan maaş ödeniyor. Ancak; ne yazıkki bunu savunmak imam efendilere ve diyanete düşüyor. Yani toplumu kandırmak diyanete düşüyor.
  • 5 Yıl Önce

Turgut

Devlet altın tepside sunuyor ama değilmi
  • 5 Yıl Önce

hayri

...devletin camilerinde faizin haram oldugu halka aktarilirken, devletin faizi mubah saymasi, acayip bir celiski degilmi... simdi sen bu rejimin, sistemin, rahmetli Misiroglunun dedigi gibi acik hava timarhanesinin, dogrulmasini um dur... cok bekleriz cok! celiskiler 1 degil 10 degil 100 degil! faizden girin, fuhusdan cikin... vatana GÖZ GÖRE, GÖRE ihanet edenlerle kol kola girmis olanlara, reylerin yagdirildigi bir sistemde yasiyoruz (Belediye secimleri demem yeterli olacak). Cocuklarimizi sehit edenleri, vergilerimizle beslemeye zorlayan bir sistem icerisinde yasiyoruz, yasatiliyoruz! Yok abi MOGOLUN eli kulaginda! az kaldi, rusumu, amerikalisimi girer, eker bicer bilmem, her 1000 senede bir samar lazim bu Millete! o gün görür o bati sevici frenk asiklari, elmi yaman beymi, ozaman görü verirsiniz batinin insan haklarini!
  • 5 Yıl Önce

Haso

Diyanet böyle faiz gibi toplumumuzu içten içe yiyip bitiren kötü alışkanlıkları herzaman anlatmalı.Fakat önce kendisi faiz yemeyi bırakmalı,loto toto sponsorluğunda cami yapmayı bırakmalı,hocalarına faizli kredi ile ikinci evlerini almayı yasaklamalı,Kendi bünyesinde geçici-fahri adı altındaki mazlumlara zulmü sonlandırmalı......Neyse kısa keseyim.Eyy diyanet sen önce kendini düzelt sonra bize anlatırsın,kendin uygulamadığın bir işi bize anlatsanda faydasız.
  • 5 Yıl Önce

murat s.

herkes kendi açısından değerlendirse..kimi devlete kimi bankalara kimi bilmem kime.bu hutbeden anladığınız bumu?topu niye taça ayıyorsunuz. faturalarını.k.kartını birgün geçiktirmen,bankadan kredi çekmen.paranı bankaya yatırman vs.. bunlara dikkat edebiliyormusun. önemli olan senin düsturun. selamlar.
  • 5 Yıl Önce

Ali KOÇ

EYYY diyanet, faiz haram da rüşvet, kul hakkı yemek HELAL mi? bir gün olsun bir de rüşvet, kul hakkı, iftira, vb. konularda cesaretiniz varsa fetva verin de görek...
  • 5 Yıl Önce

Adil

Faiz haram da ülkemiz ekonomik saldırı altında iken piyasadan döviz toplayıp kafirlerin parasının değerine değer katmak helal mi? Faiz konusunda vaaz veren diyanet birde bu konuda fikir beyan ederek hutbelerde okutsun bi görelim. Bu yazıyı haber olarak yayınlamaz iseniz size de yazıklar olsun.
  • 5 Yıl Önce

Serdal

Insanlari bankalara mecbur ettiniz yillardir ilk banka ile basladi faiz simdi faiz haram faizin haram oldugunu biliyoruz bunu bize degil bankalara anlatin...
  • 5 Yıl Önce

İşsiz

Ele verir takımı kendi yutar salkımı... Yakışıyor hasbama... Haram helâl ver Allah, imam kulun yutar Allah...
  • 5 Yıl Önce

salih

Londra tefecilerine gecelik % 1000 e varan faizle para alan TC Maliye bakanının ve onun başındakilerin durumu çooooook daha vahim derim!!! İsrafta ve faiz de dünyanın ilklerindeniz!!! Bu vaazı dinliyen Müslüman yönetici hemen ivedilikle faizle işlem yapmayı durdurur
  • 5 Yıl Önce

Abdrhman

Her şey iyi güzel de duran para enflasyonla eriyor. Çaresi nedir. Her sey zamlanıyor çaresi ne. Bunun çaresinide yazın bilelim.
  • 5 Yıl Önce

aybalam

Çocuk esirgeme kurumu ne içindir?
  • 5 Yıl Önce

maraşlı

Faiz harammı dediniz o zaman neden faizcilik yapıyor veyahut devletin aldığı faizlerle imamların maaşı ödeniyor helal haram birbirine karışmış şimdi bu diyanetin hutbesi ne anlama geliyor. Madem burası demokratik laik bir devlet o zaman faiz serbest değilse islam yurdu olması gerekki faizin haram olması lazım bu ne ikilemdir anlamadım kafam karıştı , kafamda yine deli sorular , dünyamıza hızla yaklaşan bir cisim geliyor , bu memleket adama kafayı yedirtir. Rahmetli necip fazılında kitabı yasaklanmış put adam neyse yaı çorbaya döndü Allahım aklımıza mukayyet ol ,
  • 5 Yıl Önce

ercan

hutbeyi veren hoca hangi sistemden maaşını alıyor acaba faizli sistemden tabiiki.hocalar önce kendilerini temizlesinler.
  • 5 Yıl Önce

[email protected]

siz bu hutbeyi verene kadar diyanet bunların devlet eliyle yapıldığını ve sizin de devlet memuru olduğunuzu buralardan maaş aldığınızı hatırlatırız !!
  • 5 Yıl Önce

B.kun çoğu B.k, azı Kekmi

Coca Cola tüketen, McD, BuKing ve KFC karnını doyuran, kredi ile Mercedese binen iPhone kullanan vatandaşın faiz umurundamı? Devletin faiz'le işleyen ekonomi modelinde faiz gibi haram yemeyen hodca varmı? Faizli kredi ile ev veya araba almak helalmi, harammı? Neden açıklayan yok! Çünkü alış verişler borç ile işliyor. Ekonomi motorun yakıtı faizli kredi, borç para. Devletin borçlanması faizli kredi ile. Vergiler kredi faizine gidiyor. B.kun çoğu bok, azı kekmi?
  • 5 Yıl Önce

kul

kredi kartı da faiz sistemini ayakta tutan başlıca hizmettir. kredi kartı, kredi çekme ve bankasal her işlem de faizdir kullanmayın diyebiliyorlar mı? imamlar cebinizdeki kredi kartlarını çıkarın diyebiliyorlar mı? cesaret ?
  • 5 Yıl Önce

alaaddin

Diyanetin yıllık gelirleri arasında faiz geliri de var buna ne diyeceğiz
  • 5 Yıl Önce

Adil düzen

Borçlunun alacaklısına ödemek zorunda bırakıldığı meşrû olmayan, karşılıksız ve hak edilmeyen fazlalıktır. Alın teri dökmeden, emek sarf etmeden, haksız yoldan kazanç elde etmektir. Dara düşmüş, (Nasıl alın teri dökmeden yıllarca çalıştım biriktirdim bedavamı vereceğim bana kim bakacak hastayım çalışamıyorum artık o zaman evinize bedava ver kira alma sen bile haber yapıyorsun şu an bile yapmışsın altını olan dikkat diye ya geçin bu ayakları kim gördü kimi gördünüz mezarda veya kabir her neyse azap çektiğini uydurulmuş bir din kurallar bütünü hepsi bu ama 2000 bin yıl öncesinin
  • 5 Yıl Önce

Memo

Faizi biliyoruz, konuşmaktan dilimizde tüy bitti. Allah aşkına hutbelerde bir cuma günüde; Hazineyi boşaltmanın , çalıp çırpmanın, yönetenlerin lüxs ve israf içinde yaşamanın faizdende pis ve haram olduğunu söyleseler imamlar. Neden devlette dönen haram kazançtan 3-5 çeşit devlet kurumundan maaş almanın haram olduğunu söyleseler. Buna kim cesaret edebilir değil mi ? Çünkü din devleti yönetenlerin istedigi gibi evrilir çevrilir. Hiçbir şey değişmedi AKP den önce doğruları konuşmak yasaktı bugün de yasak.
  • 5 Yıl Önce

Memo

Faizi biliyoruz, konuşmaktan dilimizde tüy bitti. Allah aşkına hutbelerde bir cuma günüde; Hazineyi boşaltmanın , çalıp çırpmanın, yönetenlerin lüxs ve israf içinde yaşamanın faizdende pis ve haram olduğunu söyleseler imamlar. Neden devlette dönen haram kazançtan 3-5 çeşit devlet kurumundan maaş almanın haram olduğunu söyleseler. Buna kim cesaret edebilir değil mi ? Çünkü din devleti yönetenlerin istedigi gibi evrilir çevrilir. Hiçbir şey değişmedi AKP den önce doğruları konuşmak yasaktı bugün de yasak.
  • 5 Yıl Önce

vgg

Yurtkur duydumu bu vaazi issiz gucsuz ogrenciye kredi verip tonla faiz aliyor hem is sahasi yaratilmiyor hem de tonla faiz devletce talep ediliyot
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23