• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinekler tarafından kanları emilerek “insan kuruları” hâline gelen kavim

Keldânî kabîlesinin hükümdârı olan Nemrut, ilk zamanlarda âdil ve insaflı bir kimse idi. Kavmi, yıldızlara ve putlara tapardı. Daha sonraları Nemrut, saltanatı genişleyince kibre kapıldı ve heykellerini yaptırarak kavmine taptırdı. Peki gerçekte kim bu Nemrut?

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

İkram_ikram

Yukarıda anlatılan hikayenin doğru ve kanıtlanabilir yanı bulunmamakla birlikte oldukça saçma sapan bilim dışı savlardan da oluşmaktadır. Bu kadar saçmalık nasıl bir araya gelebilir hayretler içindeyim. Bir kere nemrut dağının Nemrut denen kral ile hiç bir ilgisi yoktur. Sadece bir isim benzerliğidir.
  • 1 Yıl Önce

Melek

Benimde.
  • 4 Yıl Önce

iskender

YÖRE İNSANINDAN SORULMAYINCA,KENDİLERİ DE YÖRE'NİN KÜLTÜRÜNDEN Bİ HABER OLUNCA ORTADAKİ BİR SÜRÜ SAFSATAYI DOĞRU DİYE MİLLETE AŞILARLAR Nemrut,Mezopotamyadaki bir Kürt hükümdarıdır.İsmi de "Na"=Olumsuzluk,"Mrut"=Ölüm'ün bir araya gelen "NaMrut"="Ölmez" anlamına gelir.Hz.İbrahim'in orjinal ve Yöresel ismi "BRAHİM"="Kardeşim " anlamına gelir.Araplar, başka yerlerden gelen isimlerin önüne de"İ" harfini koydukları için "Brahim"=İbrahim'e dönüşmüştür.Örneğin,"Farslar",Yunanlı ALEKSANDER'e "Skender" derlerken,Araplar,Skender'in önüne koydukları "İ"harfi ile "İskender"e dönüştürmüşlerdir.Hz.İbrahim'in babasının ismi olan"Azer" ismi,daha geçen Yüzyılda yaşayan bir çok doğulu vatandaşa yanlış bile olsa bir yöre ismi olduğundan verilmiştir.Kardeşi olarak beldelerde geçen "Lut" isminin ismi,"Lat"="Kaya" anlamına gelmektedir.Hz.İbrahim'in hanımının ismi "Sare"="Soğuk"anlamına gelir.Ancak,neuzubillah kendini Namurut=Ölmeyen hükümdar olarak halkına kabul ettiren Nemrut,en küçük hayvanlardan olan bir sinek tarafından öldürüldüğü gibi bu yaşam hikayesi insanlara Rabımız tarafından örnek verilerek azgın insanların basit bir şekilde öldürülebileceği mesajı verilmiştir.Bu doğrultuda,günümüzdeki zalimlerin hakkından gelebilecek Urfa'lı İbrahim gibi salih,kararlı ve cesur insanların gelmesini Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23