• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker: Avcılık yasaklansın

Ellerinde tüfeklerle "avcılık’ adı altında acımasızca katliam yapıldığını belirten İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Orhan Çeker, "Avcılık yasaklanmalıdır, çünkü avcılık sadizm hastalığına döndü" dedi.

60 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Poyraz

Seninde diplomaların iptal edilsin. 10 yıldır avcıyım. Diktiğimm tohumlardan 5 bin fidan ağaç oldu. Vurduğum ördek 100 üveyik. 15. Ödediğim vergi 4 bin. Tl. Senin doğaya attığın ve benim Topladığım çöp 5 ton. Başka söze gerek yok.
  • 5 Yıl Önce

Vatandaş

Avcıya katıl diyen ş...siz. ler. Her canlı bir can taşıyor karınca da bir can taşıyor fil de bir can taşıyor balık ta bir can taşıyor o yediğiniz etler de bir canlının eti degilmi yoksa sizin yediginiz etler agaçtamı yetişiyor dürüst olun. av yasaklansın diyenler avcıya katıl diyenler biz katil degiliz biz devletimizin izin verdigi tarihlerde avımizı yapıyoruz siz gerçekten canlıları seviyor onlari korumak istiyorsanız önce aniz yakanlara karşı çıkın sadece bir tarlada onbinlerce canlı yanarak can veriyor zirai ilaçlar her yıl yüzbinlerce canlıyı öldürüyor siz bırakın avcıyla ugraşmayı bizim için aslolan avın Helal olmadır varsa ilmine güvenen Haram desin...
  • 5 Yıl Önce

yaseren

profösörmüsün nesin bilmiyorum ama Tüm Fitneliklerin bazı ilahiyatçılardan çıktıgı kesin. AVCILARLA ugraşmayı bırakın artık.
  • 5 Yıl Önce

Avcı

Gel seni ava götürelim avcılık sadece av değil doğada gezmek o tavşanı vuran avcı değil tavşan avı daha yasak
  • 5 Yıl Önce

Ahmet koc

Hocam avcılık zanatında nekadarbilginizvar sizibilgilendirenleryannışbilgivermişler
  • 5 Yıl Önce

Mantıklı düşünen bir vatandaş

İnsanlar avcılığı eline tüfeği alıp önüne gelen hayvanı katletmek olarak görüyor. Hayvanları umursamadan canice öldürmek, nesillerini tüketmek sanıyor. Fakat bir avcının devlete borcu yoktur, sabıkası temizdir. Avcılar ne katildir, ne de cani. İnsanların onları öyle görmesine yol açanlar kendilerine iyi avcı deyip yasak mevsimlerde yasak hayvanları yasak sayılarda katleden canilerdir. Yasalara uyan avcıların yabana, doğaya, hayvanlara katkısı ne diyanetle uğraşanlar ne de hayvanseverlerle karşılaştırılabilir. Sapla samanı karıştırmamak bu ve buna benzer olaylarda esastır.
  • 5 Yıl Önce

Serhay

Avciligin ne oldugunu bilmeden konusmayin yavrulama ve gebelik donemlerinde avcılık yapilmasi zaten yasak. Gercek avci ne zaman hangi hayvanin avlanacagini bilir.
  • 5 Yıl Önce

Erhan doğan

Avcilik kesinlikle yasaklanmalı. Yazik hayvan nesli azaldı enaz5yıl avyasagı olmalı
  • 5 Yıl Önce

Özgür odabaş

Kurandan mahide suresini okuyun 
  • 5 Yıl Önce

Can güçlü

Bakın işinize kardeşim avcılık bizim insanlık tarihimizin öncü yasamıdır ilahiyat bir buna karısmamıatı buda geldi bakalım sıra neyde
  • 5 Yıl Önce

Mehmet GÖKAY

Efendim eğitim şart trafikte kırmızıda geçerseniz hız aşımı yaparsanız muayenesiz araca binerseniz nasıl cezası var ise zamansız avlanmanın limitlere uymamanın koruma altındaki hayvanların avlanmasının küçümsenmeyecek cezaları vardır Hamile tavşan zamansız avlanmanin semeresidir Bilgilerinize..!
  • 5 Yıl Önce

Fatih Altıntaş

Sayın Hocam , siz ilahiyatçısınız profösörsünüz hiç bir araştırmacı bilim adamı haberin kaynağını araştırmadan yorum yapmaz , açıklamada bulunmaz 1.si şu anda tavşan sezonu kapalı zaten av yasak , hayvanların üreme zamanında av yapılmaz, bilinçli avcı zaten böyle bir şey yapmaz. İlahiyatçının birisi ahlaksızlık yaptı diye ilahiyat fakültesini kapatalım mı? Şu günlerde Tüm avcıların üzerinde oynanmaya çalışılan oyunun siz neresindesiniz, muazzaf askerlerden sonra eli silah tutan insanlar avcılardır, feto teröristlerini avcılar buldu , dağları merayı kolluk güçlerinden çok avcılar bilir bunu unutmayın. Avcıyı dağlardan alamazsınız avrupalılaştırdığınız avm kültürünün içine sokamazsınız, avcılar dağların adamıdır, boşuna uğraşmayın. Herkes kendi bildiği işi yapsın bizim üzerimizden gündemi değiştirmeyin, kendi ayıbınızı kapatmayın siz boşverin bunları dinimizden ne kadar uzaktayız siz ne yaptınız bilim insanı olarak bundan haber verin. Saygılar
  • 5 Yıl Önce

Ali

Kesinlikle katılıyorum avcılık spor değil katillik canilik tir yasaklansın
  • 5 Yıl Önce

Ender Muhammed GÜMÜŞ

Sayın Orhan ÇEKER'e bir soru: "Bir vatandaş gebe bir hayvanı kurban olarak keserse(ki bu kasıtlı olmasa da mümkündür) kalkıp bir ilahiyat profesörü de kurban 5 yıl yasaklanmalı diye açıklama yaparsa siz buna ne dersiniz?" Size söylenecek tek söz kaldı şimdi: "Selametle."
  • 5 Yıl Önce

Engin Acar

Pr Dr. ORHAN Ceker. Ismini hic duymamistim, ama sayesinde bu ulkede yasayan, bir cok insanin beyin yapisini ogrendim.avcilara katil gozuyle bakan mumin kardeslerim.sizlerle ayni ortamda yasamak istemiyorum. Daha neyin ne oldugunu bilmeden saldiriyosunuz avcilar a size gore biz katiliz sanki mamut vurduk yada fil oldurduk alti ustu iki bildiricin bir tavsan ve siz bizlere katil diyosunuz. Sizler yuzunden artik camiye bile gitmiyorum.
  • 5 Yıl Önce

Engin acar

Bence bu tip insanlar ilgi cekmek icin herseyi yapiyorlar. Simdi mesele avcilarin kotu insanlar olduguna dondu. Evinde akvaryumda balik beslemeyen insanlar, hayvanlari sozde koruyorlar.av yasaklansa ne olur sizin zihniyetiniz hic degismez. Meshur olmak istiyorsunuz. 
  • 5 Yıl Önce

Avcı

Kendisi Bu tespiti nereden yapmış acaba. Avcılık yapmışmı veya hiçbir derneğe, federasyona,gidip bilgi almişmi. çıkıp insanların kafasını karıştırmaya gerek yok .
  • 5 Yıl Önce

fatif

sen doğayı katledenlere laf konuş gitde suları havayi toprağı kirletenlere laf konuş dünyanın her yerinde Av yapılıyor Av yapmak kolay birşey sanıyor
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Nesip obut

Avcılık yasaklanınca bütün hayvanlar korunmuşmu olacak profesör Orhan bey. Maalesef korunamiycak bu sefer kaçak ve belgesiz katil diyorum ben onlara kaçak olarak gene avlancaklar ve yavru dönemi ayırt etmeksizin. Diğelimki avcılık yasaklandı bu ülkedeki bu kadar silah firması çalışanları ne olacak av kıyafeti üreten tekstil firmaları fişek üreten firmalar bunların çalışanları ne olacak. Bunları düşündünüzmü? Hayır tabii düşünmediniz siz sadece avcılık yasaklansın dediniz. Bu ülkedeki av hayvanları ülkenin kayıtlı acısının verdiği vergilerle üremeleri sağlanıyor bunu biliyormuydunuz. Bilip bilmeden avcılık yasaklansın naralarını atmayın profesör olmuşsunuz ama bu konuda hiç bir bilginiz yok bu ülkenin bilinçli avcılarına kimsenin dil uzatmaya hakkı yoktur bizler devletin kuralları dahilinde bu avcılığı yapiyoruz bizler katil deği avcıyız artı bu ülkenin 3. Silahlı milis gücüyüz. Biz avcıların devlete vergi yoktur vergi borcumuz olsa ruhsatımız verilmez biz avcıları sabıka kaydı yoktur sabıka kaydı olsa silah ruhsatı verilmez. Biz avcılar seçilmiş kişileriz ülke ekonomisine katkıda bulunuruz. Avcı dostlarım selamlar. İstanbul
  • 5 Yıl Önce

Emekli

Ormanlar yakılırken, sulak alanlar kurutulurken, göller yok edilirken, ilaçlı tohumlar kullanırken, denizler, ormanlar çöp yığınına dönüştürülürken, yabanın tam ortasındaki taş ocaklarına izin verilirken,kadına çocuklara hertürlü zulüm yapilirken sesi çıkmayanlar asıl amacınız ne hedef şaşırtıp bir şeyler ile gündem değiştirmek mi? Bilen bilmeyen atıp tutarken yasal avcılar ki bunlar yasalar çerçevesinde avlanirken yabanı ve doğayi koruyan vatan sevdalısı ülkenin gerektiğinde silahlı yedek gücü olduğunu unutmayalım.
  • 5 Yıl Önce

Fikret yıldız

5:1 - Ey iman edenler! Sözleşmeleri yerine getirin. İhramlı iken avlanmayı helal saymamanız şartıyla, çeşitli hayvanlar size helal kılındı. Ancak haram oldukları size okunacak olanlar müstesna. Şüphesiz Allah dilediği hükmü verir. 5:2 - Ey iman edenler! Allah'ın alâmetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, gerdanlıklarına ve Rablerinden lutuf ve rıza bekleyerek Kabe'ye yönelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınız zaman avlanabilirsiniz. Sizi Mescid-i Haram'dan çevirdiklerinden dolayı bir topluma karşı olan kininiz, sizi saldırıya sevk etmesin. İyilik ve takva üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir. 5:4 - Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: "Size iyi ve temiz şeyler helal kılındı." Allah'ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yiyin ve üzerine Allah'ın adını anın (besmele çekin), Allah'tan korkun. Muhakkak Allah, hesabı çabuk görendir. 5:94 - Ey iman edenler! Allah sizi ellerinizin ve mızraklarınızın erişeceği bir avla dener ki, gizlide kendisinden korkanları meydana çıkarsın. Kim bundan sonra saldırıda bulunursa onun için acı bir azab vardır. 5:95 - Ey iman edenler, ihramlı iken av hayvanı öldürmeyin. İçinizden kim kasten onu öldürürse, yaptığı işin vebalini tatması için, öldürdüğü hayvanın dengi ona cezadır ki, Kâbe'ye ulaşacak bir kurban olmak üzere buna yine içinizden iki adaletli kişi hükmeder; yahut (ceza olmak üzere) bir keffarettir ki, ya o nisbette fakirleri doyurmak, yahut onun dengi oruç tutmaktır. Allah geçmişi affetmiştir. Fakat kim de bu suçu tekrarlarsa, Allah ondan intikamını alır. Allah damia gâliptir, intikam sahibidir. 5:96 - Size ve yolculara yiyecek olmak üzere, deniz avı ve onu yemek helal kılındı. Kara avı ise, ihramlı olduğunuz müddetçe size haram edilmiştir. Huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır.(Ahzab 36) Anlamak isteyene yukarıdaki ayetler yeter. Bir kişinin yaptığı bir işten dolayı,(yasak zamanda tavşan vurmak, tavşan avı 19 Ekimde açılıyor))avcılığı yasaklayalım demek,anormal, tıbbi açıdan ilgilenilmesi gereken durumdur.Daha yazacak çok şey var ancak SABIR diyorum...
  • 5 Yıl Önce

Ismail bagriacik

Merhaba bende resmi ve helgeleri olan kanuna ve yasaklara uyan bir avci yim okudugum haberde yazari arayi gecenlerde tavsan vurdum karnindan yavru cikti demis ya ha o arkadas kanun yasak tanimayan bilincsiz bir arkadas. Cunku suanda bile halen tavsan avi yasak bahsedilen yasaklar kanunlar zaten var ama burda bilincsiz avlanma ve denetim eksikligi var
  • 5 Yıl Önce

Fıtrat meselesi

Hocaya sorun hayatında kaç defa hayvan beslemiş ? Ben bir avcınım ve baktığım 10 larca hayvan var ... otursun oturduğu yerde .. parası ile av yapıyoruz memlekette zevkimizin içine sıçmasın
  • 5 Yıl Önce

TAMER Ünver

O hoca veya doktor boşuna okumuş her tüfek eline alan avcı katliyamcı demesinler araştırsınlar devletin verdigi kurallara uyuyarlar onlarda randöviyle ava gidiyorlar yavru zamanı avlanmazlar devletin belirledigi tarih te avlanırlar doğayı onlardan fazla korurken verdigi vergiyle vurduğu avdan fazlasını doğaya kazandırırlar bilmiyen ler lütfen konüşmasınlar
  • 5 Yıl Önce

Yusuf

Av yasaklasın demesi sizce kolay hocam ,devlet aldığı vergiden vaz geçerse avcılık yasaklasın
  • 5 Yıl Önce

Hüsnü Atagün

Doğaya zararlı..yiyen hayvanın öldüğü.. Hatta bizleri bile öldüren tarimt ilaçları İçin düşünceleriniz nedir .
  • 5 Yıl Önce

Misafir

Sayın hocam,sizi arayıp vurduğu tavşandan yavru çıktığını söyleyen şahsı keşke yetkili makamlara bildirseydiniz bu daha yerinde bir davranış olurdu.Bunu yapan kimse bir avcı değildir, çünkü yavrulama döneminde av yapılmaz ve avcılık yapanlar da bunu bilir.Avcılığın ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve yapılması gerektiğini bilmeyenler maalesef bu konuda fikir üretmeye devam ediyorlar.Hayvanların yaşama alanlarını yok edenlerle,içsularımızı kirletenlerle,zirai ilaç ve kimyasal gübreler ile mücadele edilecekken,akarsularımıza zehirli atıkları boca eden para babalarıyla uğraşmak varken, geceleri farla katliam yapanlarla uğraşmak varken,devletin koyduğu resmi prosedür içinde avlanan gerçek avcılara yüklenmek ćok kolay geliyor insanlara.Asıl mücadele bu yazdıklarımla yapılmalıdır.
  • 5 Yıl Önce

Ali bahadir

Avcı doğa ve hayvan dostudur yasaklansın diyenlerin bir çoğu taş ocakları yasaklansın demiyor hayvanların yaşam alanları yok ediliyor ormanlar talan ediliyor ses yok Avcı doğanın bir parçasıdır doğanın bekçisidir boş konuşmaktan başka birşey değil
  • 5 Yıl Önce

Mümin gürbüz

Hocam dediğiniz gibi av yasaklanmalı ben erzurumluyum bizim oralarda aşırı keklik var kışın bu hayvanlar yiyecek bulamıyor onlara destek olacağımıza yol kenarlarına buğday serpip bekleyen avcılar var hayvan katliyamı yapıyorlar köyümüzün hemen dibinde keklik sürüleri oluyor onlar bizim huzur sesimiz ne yazıkki yasalara sığınıp köyümüzün dibine gelip silah atmaya başlıyor o keklik sesleri yerini silah seslerine bırakıyor. Böyle kanun olmaz bu köy huzurunu kaçırmaktan başka birşey değil.
  • 5 Yıl Önce

Nuh dulkadir

Bu canilere dur diyen vicdanı olan, insanlını unutmamış ve duyarlılığını gösteren biri olduğunüz için size teşekür eder bu konunun peşini bırakmayacağınızı ümit ediyorum iyi günler dilerim.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa caylak

Hocam senin dünyadan haberinyok
  • 5 Yıl Önce

Hakan demircan

Domuzların arazimize zararlarını karşılayın ondan sonra fetva verin .. çiftçi ölsün zaten
  • 5 Yıl Önce

Avcıı

Agzı olan konusuyo.bu işin uzmanlarına hakarettir
  • 5 Yıl Önce

Avcı

Hoca sen işini yap git ogrenci yetistir sanane avcılardan
  • 5 Yıl Önce

Köylü

Tarım bitti hayvanlar yiyecek bulmak için cebellesirken Zirai ilaçlar yaban hayatının canına okuyor kimse bundan bahsetmiyor sulak alanlar yok oluyor göç yolları beton yığını haline geldi sayın hocam
  • 5 Yıl Önce

Hakan Kılıç

haber değeri verilmemesi gereken sadece ve sadece kedi-köpek severlere şirin gözükme gayreti içerisinde,olan yaban hayatı konusunda hiç bir bilgisi olmayan bir çapsızın hezeyanları
  • 5 Yıl Önce

mehmet

Müslümanlara bak,sanki aç kalmışlar da avcılığı savunuyorlar.Tüüü sizin sıfatınıza.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa yayla

Vurdukları her kuş her tavşan ya anadır ya babadır.
  • 5 Yıl Önce

Avcı

Hayvan katili diyen kusbeyinliler onu zamansız av yapan ve gece avlarina çıkanlara söyleyin yapandan bahsediyorsunuz av yasagini ve açılış tarihini bilen varmı limit nekadar bilen varmı 
  • 5 Yıl Önce

mustafa

TÜRKİYEDE AVCILIK İSTER DENİZ İSTER KARA İSTER UÇAN HAYVANLAR İÇİN TAM BİR KATLİAMA DÖNÜŞTÜ SON YILLARDA. HELE HELE YOUTUBE ÇIKTIĞINDAN BERİ BAKIYORUM AVCILIK ADI ALTINDA MİLLET AVLANMAMASI GEREKEN NE KADAR CANLI VARSA ZEVK İÇİN ÖLDÜRÜYOR. GEÇENLERDE BAKTIM ADAM İSTAVRİT AVLADIK İKİ ADET 20KG KOVA İÇİNDE İSTAVRİT DİYE İSTAVRİTİN YAVRUSU KIRAÇA'YI AVLAMIŞ. ADAMLAR TEKNE AVI DİYE ÇIKMIŞLAR AVUCUM KADAR KALKAN BALIKLARINI YAKALAMIŞLAR. 10CM LİK ZARGANALARI YAKALIYORLAR. YAHU DAHA DÜN YİNE YOUTUBEDE ADAM KEKLİK AVLADIM DİYOR ARABASININ ÜSTÜNE 55 ADET KEKLİĞİ DİZMİŞ ULAN ..........U BUNA AVLANMAK DEĞİL KATLİAM DENİR SİZİN TAAA..... DEDİM. BÖYLE ALÇAKLAR DOĞANIN DENGESİNİ BOZUYOR. ADAMA SORUYORSUN BU HAYVANIN AVLANMA YAŞI BOYU SINIRI NEDİR HANGİ AYDA HANGİ HAYVAN AVLANIR BAŞLANGIÇ BİTİŞ TARİHLERİNİ BİLMİYOR, ELİNE OLTA ALAN SİLAH ALAN ALTINA TEKNE ARABA ÇEKEN SONRADAN GÖRME ŞEREFSİZLER AV DİYE KATLİAM YAPIYOR. YETKİLİLERİ ARIYORSUN KİMSE İLGİLENMİYOR BU NASIL BAŞTAN SAVMALIK BU NASIL ÇEVRE VE ORMAN BAKANCILIĞI ANLAMIYORUM...
  • 5 Yıl Önce

hak

birisi aç değilseniz haram demiş.harama helal helala haram diyemezsiniz bu din işi kafanıza göre konuşamazsınız.ha yasaklansın mı tabi ki şartlar onu gerektiriyorsa yasaklansın veya avlanma kriteleri sıkılaştırılsın o ayrı mesele.
  • 5 Yıl Önce

Akil

Avcılık mubah dur ilahiyatci bilmesse ise yazık lar olsun eskiden ne yeyip içtikleri şimdi haram mı oldu
  • 5 Yıl Önce

mehmet

Tek kelimeyle yasaklanmalı.Ne zaman balkonumuza on on beş tane kuş konarsa,ne zaman bahçemize yabani hayvan gelmeye başlarsa,ne zaman sokaklarımızda yabani hayvanlar cirit atmaya başlarsa o zaman düşünülebilir.
  • 5 Yıl Önce

Yüzde

Yüzde bir milyon hocaya katılıyorum avcılık yasaklansın
  • 5 Yıl Önce

Serdar

Sonunda birileri çıktı şu konuda konuştu Allah razı olsun.Kendi ortamında yaşamaya çalışan hayvanı Öldürmenin ne alemi var.atıcılığını mı geliştirmek istiyorsun hedef yap at,fırlat at Ama hayvana ne gerek var.
  • 5 Yıl Önce

Hüsnü

Sayın hocam avcılık size anlatıldığı gibi bir şey değil. O tavşan vuran ......e selam söyleyin onun tavşan vurduğu tarih tavşan avının açık olduğu tarih değil. Avcı ile eli silahlıyı karıştırmayın. Yasak çözüm değil insanları eğitmek çözüm.
  • 5 Yıl Önce

Osmanli Kürdü

Aynen bende avciyim lakin kura cekilimi ile muhtarlik avcilari sayili her yil cekmeli her yil her sene Sansi olan ava talip olur baska sekilde gözü dönmüs fisek yakma hevesi hic birsey görmüyor o sebebden muhtarlar uyglamali uygulama acik sekilde büyük ortadam katilanlar arasinda olmali con güzel olur Bence yani bu bin fikir arasinda biri bu Prof kafayi siyirmis o kimse ava gitmesin derdin host Profmusun nesin. Sen dersine bak av bizim isimiz
  • 5 Yıl Önce

Oğuz Sağlam

Sizin aklınız nasıl çalışıyor ben anlamıyorum tarımda kullanılan sözde ilaç ve gübrelerden hayvanlar telef oluyor hiç sesiniz çıkmıyor hayvan severler neredeymiş siz insanları karşı karşıya mı getirmek istiyorsunuz siz düşmüşsünüz av hayvanlarının peşine maksadınızı anlamata güçlük çekiyorum küçücük çocuklara tecavüz ediliyor sesiniz çıkmıyor o zaman siz insanları sevmiyorsunuz düşmüşsünüz bir avcının peşine Allah sizi ıslah etsin daha kötü şeyler yazacağım ama o seviyeye inmek istemiyorum
  • 5 Yıl Önce

Murat yılmaz

Unvan olması insani bilgili yapmiyor Devlet hangi hayvan ne zaman avlanir kurallarını belilemiştır tavşan avi şu anda yasaktır tavşan avi 19:10:2019da açilacak yavrulu tavşani kim vurduysa milli parklara şikayet etsın cezalar bayaği ağir
  • 5 Yıl Önce

vatandaş hemde chp li

kesinlikle yasaklanmalı yurt dışından para ile avlanmaya gelen sadist gavurlar var avlanmak aç kaldığın zaman helal onun dışında haram diyanet işleri fetöde olduğu gibi istanbul sözleşmesinde olduğu gibi sessizzzzzzz
  • 5 Yıl Önce

ismett

basında bunlara avcı diye degil vahşiler diye adlandırırsa en azından yaptıklarının spor degil vahşilik olduğunu anlarlar ama asıl devletin bunu yasaklaması lazım zaten adamlarda vicdan olsa zevk için 1 canlıya kıyılmaz
  • 5 Yıl Önce

ismett

avcılık spor degil sadece aciz ve merhamet duygusu taşımayanların egolarını tatmin etme vahşetidir bir canlıyı zevk için öldürene diyecek kelime avcılığın adı degişmesi lazım VAHŞİLER yada BUKELEMUNLAR yada MAHLÜKATLAR gibi adlandırmak lazım
  • 5 Yıl Önce

Avcı

Tek kelimeyle hadi ordan
  • 5 Yıl Önce

misafir

Antrikot,metro oyunlarıyla sahtekar olduğu,işçi çıkarmayacağı,öğrencilere burs veya kredi vereceği ,1700 makam aracı konuiarında yalancılılığı kanıtlanmsı dolayısıyla da işgal ettiği makamın boşalması gerekli olan imamaoğlunun tarafında olanların,dolayısıyla onu yanında tutanların,yanında olanların da aynı oiacağı doğalken,bunların da aynı olduğu AKİTin-İmamoğlu'ndan depreme ilişkin açıklama!,MHP'den zehir zemberek Ekrem İmamoğlu açıklaması,Haberlerinde birden çok imamoğlu taraftarı yorumcudan yazdıklarını kanıtlamaları istendi.Kanıtlayamadılar.Bir çok haberde bu şekilde kanıtlama istendi,kanıtlanamadı.Böylece yalancının yandaşlarının yalancı olabileceği konusunda, bir defa daha kanıtlayarak,kendilerinin de yalancı olduklarını kanıtladılar.Arşivimiz çok dolu olduğundan en yakın olarak yukarıda adı belirtilen haberleri bulduk,incelemek lsteyenlerin de kolayca bulabileceği yakın haber olarak.BUNDAN DA ANLAŞILACAĞI üzere AK PARTİ ALEYHİNDE YAZANLAR belgesiz olarak YALAN YAZIYORLAR.Bu yüzden BU SİTEDE,AKP ALEYHİNDE YAZANLARA İNANILMIYOR Her ne kadar ÇAMUR AT,TUTMAZSA İZİ KALIR SANARAK YAZILSA BİLE, yazmaya devam etmelerinin de bu özelliklerde olduklarını kanıtladığı yüzsüz ,sahtekar ve yalancıların HAİN olduğu gerçeği sebebiyle bu memleketten defolmasını istediğimiz bunların,BOŞUNA VAKİT VE SIHHATLERİ İÇİN GEREKLİ OLAN ENERJİLERİNİ KAYBEDİP SIHHATLERİNİ TEHLİKEYE ATMAMALARI DAHA İYİ OLUR HERHALDE.
  • 5 Yıl Önce

abdrhmn

devlet nerede ne iş yapıyor akp. yasaklayın şu avcılığı lanet olsun avcılık yapanlara. ocaklarına ateşler taşlar düşsün. zavallı hayvanlardan ne istiyor şerefsiz iki ayaklı mahluklar. marifetmi zavallı hayvanları öldürmek.
  • 5 Yıl Önce

laikiz elhamdülillah

katliam müessesesi olan avcılık kesinlikle yasaklanmalıdır.
  • 5 Yıl Önce

Abdulcabbar

O hayvanlardan ne istiyorsunuz be caniler... Sizler Canavarlardan daha canisiniz... zira o canavarlar sizin gibi alçakların onların yiyeceklerini bitirdiğinden dolayı aç kalıp saldırsalar bile karnı doyunca yatar uyurlar...sizin gibi Canavarlar ise zevk için bir canlıyı öldürüyorsunuz... size insan denemez ...
  • 5 Yıl Önce

mutmaine

şefir şehir gezerek avlananlar var, hobi niyetine avlanıyorlar... HERŞEY NORMAL GİBİ DAVRANAN BAKANLIĞIMIZDA VAR !
  • 5 Yıl Önce

Köylü

Ben üç yıl boyunca yaptım. Bıraktım. Trap plaklarına atıyorum. Gerçekten de hayvan çok az. Eller vicdana konup düşünmeli. Limitleri dahilinde avlananlar pek şey diyemem. 5 yıl yasaklansa, tarım ilaçları na biraz dikkat edilse, sadece ruhsatlı avcılar değil çobanlar ve yerel halk da kontrol edilse bir miktar artabilir. Allah bilir.
  • 5 Yıl Önce

jk

avcılık diye birşey yok hayvan katilleri vardır zevk diye alçakça hayvanları katleden hayvanlara soykırım yapan lanet insanlar vardır dünya genelinde
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23