• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Hakan'ın derdi asgari ücretli değil az sayıdaki zenginler oldu! Villalara vergi konulması haksızlıkmış!

Gelir dağılımında adaletsizliğin olduğu Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücreti gündeme getirmeyen Ahmet Hakan, TBMM’den 5 Aralık’ta geçen ve 7 Aralık’ta onaylanıp yürürlüğe giren, az sayıdaki zengin kesimin 5 milyon lira üzerindeki konut ve villalarına konulan 'Değerli Konut Vergisi’ne itiraz etti. Ahmet Hakan verginin 'haksızlık' olduğunu iddia etti.

17 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Karamanlı

Yarın itiraz ederler haksızlık diye..hükümet adil olsun diye buna kademeli bir ayar çeker; 100-200bin 200-500bin 500-1 milyon arası vb.... adaleti sağlar..
  • 5 Yıl Önce

klm

Çok geç bile kalındı.. Herşeyin bir bedeli olmalı... 30- 40 bin tl arsayla milyonluk willanın vergi ' farkı tabiki olmalı...
  • 5 Yıl Önce

tehlike sensin

Yaşadıkları lüks ve gösterişli hayata rağmen vergisini ödemeyen,kendinden başkasına faydası olmayan kesime devlet diyor ki ver bakalım .Bence iyi de ediyor.
  • 5 Yıl Önce

hasan

sanki sizin derdiniz asgari ucretliler...
  • 5 Yıl Önce

kaltur

villa sanatçı topçu soytarı vergilerine evet evet evet, yeter milletin sırtındaki yük azalsın biraz.
  • 5 Yıl Önce

Sakaryali

Villasi vardir yada villa sahibi dostlari vardir.
  • 5 Yıl Önce

Harun

Hesapta geçim sıkıntısı var AMMMMA geniş kitlelerin villacigi varmış
  • 5 Yıl Önce

Yeni vergilerle uyanmak

Hergüm yeni bir zam ve adını duymadığımız vergilerle uyanır olduk. Yury dışından telefon getiren biri 1500 TL kayıt parası ödüyor. Bugün yine telefonlara dönmüş ve 20 avro daha alacağız telefon başına diyorlar. Resmi gazetede yayımlandı. Sormak istiyorum Nereye Gidiyoruz? Çift maaş verdiğiniz Bakan Yardımcılarına tek maaş verin. Yok.. Onların yeri doldurulamaz. Eskiden müsteşar, müsteşar yardımcısı diye ünvanlar vardı. Maaşını alır çalışırdı. Şimdi bakan yardımcıları daha çalışırken emekli olma dilekçesi veriyor emekli maaşına bağlanıyor ama koltuğu bırakmıyor.. Bakan Yardımcılığına devam ettiği için bakan yardımcısı maaşı alıyor... Her ay iki maaş. Sonra gel 1500 TL kayıt ücreti aldığın yurt dışından getirilen telefona 20 avro daha vergi al. Ha bu arada gümrük birliğindeymişiz değilmişiz bunlara hiç girmiyorum. Ama daha aklınıza gelebilecek her türlü cihaza maktu vergiler geldi. 2020 yılında bir defa uygulanacak diye de belirtmişler. Devamı yokmuş. Bir defa ödeyecekmiş getirenler! Ben de diyorum ki devlet artık, her ne ad altında olursa olsun teşvik destek vs vermesin kimseye. Üretim ihracat yatırım diye millete para akıtın sonra bunları dönüp benden alın. İstemiyorum ihracatçının cebine para koymayı. Yatırımcı diye geçinen adamların vergilerimizle desteklenmesi ağrıma gidiyor. Üretim yapıyor diye her türlü desteği verdiğiniz her kim varsa artık vermeyin. Herkes başının çaresine baksın. Hepsini ben mi düşüneceğim. Ben mi finanse edeceğim.
  • 5 Yıl Önce

Okur

Bu konuda A. HAKAN HAKLI. Olmayan vergiler geldi bu dönemde. Lüks konutlardan alına vergi diye sanıyorsunuz ki bunlara vergi toktu evvelce. Değerlerine göre yine vergi alınıyordu. Bence bu gidişat iyi değil. Ben kiradayım. Gelirim elime almasan vergisini kesiyor alıyor devlet. Sonra harcıyorum yine vergi ödüyorum. KDV diyor... Mtv diyor ötv diyor ve bu uzayıp gidiyor.. Bir kısmı da harç diyor, damga pulu diyor.... Diğer taraftan satın aldığım mal ve hizmetlerin vergilerini ödemiş olanlar da o vergilerin tamamını bana yansıtıyorlar.... Yok ayrıca diyelim para biriktirdin ve bir ev aldın... Emlak vergisi alıyor devlet. Ama zaten gelirimiz kazancımızın vergisini almıştın benden.. Bana Kalan vergisi ödenmiş para idi. Yok harcarken de alırım vergiyi diyor.. Zengin amcadan miras kalsa o da vergiye tabi. Şimdi kalkıp zengin ve fakir edebiyatı yapmasın kimse. Sistem bir bütün olarak değerlendirilmezse yarın teneffüs ettiğimiz havaya da vergi gelir...
  • 5 Yıl Önce

Baho

Hükümetin en iyi yaptığı icraat işte bu!!! Sonunda beyaz Türklere dokunabildi.... Tabiki zengin daha çok ödeyecek! Asgari ücretli yüzde 15 vergi öderken bunların yüzde 1 gibi bir rakam ödemesi saçma. Niye onlar yüzde 15 ödemiyor ? Asıl soru bu!!!
  • 5 Yıl Önce

Ayhan sırma

Defol git başka yerde yaşa hergele, devlet bizden kazancımızın yarısını vergi olarak alıyor bizi yoksullaştırıyor ama zengin gibi vergi alıyor, 5 milyonluk evi olup vergi veriyorum diye ağlıyorsan ne diyeyim.
  • 5 Yıl Önce

Nazım Arat

Çok yakınımda dahi öyle mülkü olan kimse yok. Lakin varlıl vergisini bu ülke geçmişte yasadı. Gelirden vergi alınmış, insaatından vergi alınmış, tapu işleminden vergi alınmış. Yıllık emlak vergisini de ödüyor. Bir koyundam kırk post çıkmaz. Hukuken ve ahlaken doğru bulmuyorum. Üstelik mağduriyetler yaratacak. Miras ile intikal edip mütevazi yasayanlar da var. Bu ülke bu işleri aşmış olmalı
  • 5 Yıl Önce

Doğru Odun

Bu kanunun amacı gelir dağılımındaki adaletsizliği düzeltmek değil zaten. Dibini buldukları bütçe açıklarını kapatmak. Amaç gelir dağılımı olsa, çok değil iki üç aylık çalışmayla çözülür. Bu bilinmeyen bir şey değil ki. Dolaylı vergileri düşürüp, gelir vergisini arttırırsın olur biter.
  • 5 Yıl Önce

Amelsiz

Kimmis bu genis halk kitleleri
  • 5 Yıl Önce

Gören Göz

Dünya düz olsaidi bu olurdu,her kese eşit vergi, zaten o zaman herkes eşit zenginlikte olup oturduğu konut eşit değerde olurdu ve otomatikmende eşit vergi verirdi. Dünyanın şeklini değiştirmek ne kadar münkün değilse, bütün insanları değerli konutlarda yaşamakta o kadar mümkün değil. Bu çok doğru bir karar. İnşallah ülkenin farklı bölgelerindeki eşit asgari ücret uygulamasında da vazgeçilir. Nasılki aynı kalitedeki İstanbuldaki evle Hakarideki evin fiati bir değilse aynı işi yapan İstanbuldaki ile Hakaridekinin de ücreti bir olmamalı. Örnekler çoğaltılabilir. Nüfüs yoğunluklarını dengelemek için her bir bölgenin asgari ücreti farklı olmalı enerji fiatları farklı olmalı vergi türleri farklı olmalı. Aksi taktirde İstanbul v.b. gibi yerleri yaşanmaz hale getirirsiniz. İstanbulda trafik sornuymuş su sorunuymuş gibi şikayetlerde bulunmayın. Hammadesi anadoludan gelen İstanbul ve çevresindeki fabrikaları çalışanları ile beraber hammaddenin geldiği bölgelere taşıyalım görün bakalım İstanbulda trafik v.b sorunlar olurmu. Dünya yuvarlaktır. Rüzgara karşı tüküren kendi yüzüne tükürür.
  • 5 Yıl Önce

Aslanbey

Hasbelkader dededen babadan ev kalmış ve değeri olan evlere çökmek için düzenlenmiş.Akp nin zengin kütlesi o evleri yok pahasına alacak.garibanlar kayaşehirde yaşasın merkezi yerde işi ne.

Uzun

Bende katılıyorum çok utanç verici bir durum bir devlet milletinin sırtından geçinmeye bakmayacak üretecek.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23