• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadece kanunla hukuk devleti olunmaz

10 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Necdet Baytok

Kanunu ya okumamışsınız veya anlamamışsınız. Sadece beyanın kafi olması veya ihtimal üzerine birilerini mağdur etmek dünyanın en zayıf hukuk sisteminde bile yoktur. Diğer hususları saymaya bu sütun yetmez. 6284 sayılı yasa Şiddete çözüm olmaz hatta artırır. Bunun delili kanun yürürlüğe girdikten sonraki durumdur. Eğer yazınızda samimi iseniz size teferruatlı izah ile hata ettiğinizi ispat edebilirim. Bu yazı aileyi parçalayarak kadın ve erkeği karşı karşıya getirmek isteyen feministlerin ifadeleriyle hemen hemen aynıdır. Gazete bu yazıya nasıl müsaade etti ? Akitten beklemediğim bir şey. Çok şaşırdım.
  • 5 Yıl Önce

Adem

"Dünya bizi kıskanıyor." dememişsiniz sadece. İsminizin önünde avukat kısaltması var. Ama geciken adaletin adalet olmadığını zulüm olduğunu görmezden gelerek bir hukuk adamına yakışmayan savunma içindesiniz. Adalet bakanı bile yargıya güvenin azaldığını itiraf ederken siz kraldan çok kralcısınız. Vebal altındasınız. Durmak yok yola devam!
  • 5 Yıl Önce

azer

Son Saray ataması en güzel örnek.İsmi "Mariam"... İncil'de "Meryem" anlamında kullanılıyor. Üç kez evlenen Merve Kavakçı'nın ilk evliliğinden olan çocuğu… Kavakçı ailesinin tüm fertleri gibi devletin kritik noktalarında görev alıyor.Sosyal medyada paylaşım yaparken bağlı bulunduğu atmosferin değerlerini pek yansıtmıyor.Topuklu ayakkabıların havaya kaldırılarak ayakların çekildiği fotolar,Kuran-ı Kerim üzerine pasaportla, ilginç maskelerle…Daha bir sürü enteresan poz… İnsanların yaşamları, özel hayatları tarzları elbette özgürdür, elbette karışılmaz.Ancak bu fotoğrafları toplumla paylaşıp, sonrasında da ailenizin geri kalan fertleri gibi yüksek maaşlarla Saray'a, hem de "başdanışman" olarak atanıyorsanız vatandaşın sorgulama hakkı devreye girer.
  • 5 Yıl Önce

adem

Marketlerde insanlar sürekli olarak reyonların önünde fiyat hesapları yapıyorlar. Artık havlu peçete ve tuvalet kağıdının iyisini almak lüks olarak görülüyor.Zamlanmayan ürün kalmadı. Vatandaşa sürekli olarak "tasarruf" önerisi yapılıyor. Yapılmasa bile bunu yapmaya mecbursunuz. Çünkü paranız yetmiyor, evinizi geçindiremiyorsunuz.Ekonomik anlamda darboğaz her geçen gün yayılırken, devletin en üst organlarında; bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı gibi yerlerde buna ilişkin bir refleks görülmüyor.Dahası bu lüks ve şatafatlı yaşantı toplumdan saklanıyor.Kürsüde "fakirleşen" liderler, kürsüyü terk ettikleri an bambaşka bir hayata, zenginliğe geçiş yapıyorlar.İşte bunun sürdürülebilir bir yanı bulunmuyor.Geri kalmış demokrasilerin ürünü gibi Saray harcamalarının öne geçtiği, eşin dostun soy isme göre atandığı bir dönemi yaşıyoruz.Liyakat kısmına girmeye gerek yok.
  • 5 Yıl Önce

Can

... Hukukmu gugukmu Nerde adalet
  • 5 Yıl Önce

İSMAİL AYDEMİR

Dünyadaki yiler arasındaysa vay halimize... Sn Avukat Yazdığınız gazetenin manşetlerini takip etmiyonuz herhalde. 6284, Velayet, nafaka, vb konular ve selo ve diğer hdp lilerin niye halen hüküm giymedikleri, İzmir de haber vardı karı Koca ayrılmış, süs köpeklerini kadına vermişler adama da süs köpeği için nafaka bağlamışlar. Akit de vardı haberi. Daha pek çok haber, öle 3-5 in hesabını yapmıyoz yani.
  • 5 Yıl Önce

Celil yağmuroğlu

Eskiden 2000 senesine kadar Poliste çok nefret ederdim çünkü hiziçilik vaedı yok Polder yok milliyetçi der ozaman plislerde ne ararsan vardı şimdi en saygı duyduğum meslekten biri allılarından öpüyorum,,Şimdi ve öncsdende en nefret ettiğim meslek ,Avkat ve yargı bu meleği kendini iyi bilen aklı olan bu mesleyi seçmez bu benim görüşüm, Avrupalılar OSMANLI döneminde en hayran duydukları meslekten biri iyse Yargıydı ,Avrupalı seyyah Osmanlının Adaletini ve yargısını merak etmiş girmiş Mahkemeye, Bir cinayet yargılaması için Makemeye girmiş,Katil,Mektülün yakını ve Üç şahit,Kadı efendi Şahitlere yemin ettirmiş sormuş bu Katili katil ederken göedünüzmü evet demiş Kadi Katilin İdamına karar vermiş,Avrupalı Seyyah şaşırmış yahu demiş bu ne güzel yargılama bizde Aylar seneler sürer gider,,İŞTE LAİK CUMHURİYETİ.İşte Atatürkün Kurdyğu ve hayran olduğu AVRUPA Sistemi,,Vesselam
  • 5 Yıl Önce

Ömer

Türkiye de mahkemelerin ve hapishanelerin kapatılması taraftarıyım. Onun yerine Hakem heyeti, ağır para cezası, çalışma kampları ve idam cezası getirilmelidir.Suçluları neden yedirip içirelim.
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Yargı Türkiye de çökmüştür. Sadece Avukatlar durumdan memnundur. Vatandaş olarak kendi sorunu kendin çöz taraftarıyım neden mahkemeye gidip 10 yıl uğraşayım neden.
  • 5 Yıl Önce

Yurttaş

Yargıyı daha kötülerle kıyaslayarak hükme varmak yanlıştır. Hakkında iddianamede tek kelime geçmeyen biri defalarca mahkemeye çıktığı halde dosyası ayrılıp tahliye edilemiyorsa sorun tehlikelidir. Mağdur olduğum malüm iken içeride tutulmam yargıda zulümdür.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23