• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdealist yöneticiler öğretmenliğe dönmeli

14 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Fy Jy

Darwinin görüşünü bilmek kültürdür, bu doğrudur demek değildir. Kitap Darwinin in görüşüdür diyor doğru ya da yanlış demiyor. Ama bunda sakınca görmek için dar bir dünya görüşü yeterlidir. Fen Bilimleri kitabında Allah'ın yarattığı yıldızlardan, gezegenlerden insan üstü hız ve mesafelerden bahsediliyor, insanı hayrete düşüren fizik kanunları, kaldırma kuvvetleri, kimyasal maddelerin inanılmaz özellikleri anlatılıyor. Bunların Allah'tan geldiğini çocuk zaten biliyor ve inanıyor; hiç bir öğretmen de dünyanın kendiliğinden var olduğunu iddia etmiyor. Kendinizi ön plana çıkarmak gibi bir amacınız olması sizi bu gibi çabalara soruyorsa biraz daha bilimsel düşünerek bir icat insanlığa daha yararlı işlerle uğraşın.
  • 5 Yıl Önce

dahilek

merak etme bu sistemde onurlu gururlu azimli gayretli olanlar zaten onurunu kişiliğini ayak altına alıpta dünkü çocuk ve eğitim adına hiç bir ideali olmayan memlektin çocuklarının eğitimi memleketin geleceği hiç umurunda olmayan sendikayı ellerine geçirmişlerin önünde eğlipte yönetici olmaz. olmuyorda. maalesef eğitim adına dolayısıyla memlektin geleceği adına iyi şeyler yok kimsennde böyle bir düşüncesi yok sayın reis de bunu itiraf ediyor. buda eşittir gelecekte bizi iyi şeyler beklemiyor. çünkü geleceğine hükmetmek isteyenler öğrenci yetiştirsin diye bir kural var. maalesef eğitimi yönlendirenler idareci seçiminde referan yetkisi olanlar o kadar basit hesaplar ve düşünceler içindeki durum çok vahim.
  • 5 Yıl Önce

isimsiz

Hocam sizin öğretmenlik yaptığınız dönemle su anki sosyal yapı aynı değil.Bütün sorumluluğu öğretmene atıyorsunuz.Size sorum lise eğitimi zorunlu olduktan sonra hiç gidip bir endüstri meslek lisesi sınıfına girdiniz mi?Girmediyseniz lütfen deneyin.Eğitimin böyle olmasının en büyük nedeni disiplin kurallarının uygulanamamasıdır.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet

Yapma yazar. Eğitim-sen haberin yok.Iyi öğretmen idareci olması,ogretmenlik yapamayan,tembel ve özellikle bir albenisi olmayanlar idareci oldu.Onceden sınavdan yüksek puan alan müdür olurken,şu anda mülakatta yani torpilce alanlar oluyor
  • 5 Yıl Önce

Mehmet

Yapma yazar. Eğitim-sen haberin yok.Iyi öğretmen idareci olması,ogretmenlik yapamayan,tembel ve özellikle bir albenisi olmayanlar idareci oldu.Onceden sınavdan yüksek puan alan müdür olurken,şu anda mülakatta yani torpilce alanlar oluyor
  • 5 Yıl Önce

Bekirsıtkı selcan

Hocam bu tespitiniz belki kıdemli öğretmenler için biraz doğru olabilir ancak ; başka hiçbir yerde iş bulamayan BİR MİLYONA YAKIN ATANAMAYAN ÖĞRETMENDEN, (devlette) İŞ BULABİLEN ÇOK AZ SAYIDAKİ ücretli öğretmenlere eğitimin tüm yükünü yüklemeniz pek de adil olmamış.Zaten hep bu garip akıl yürütmeler değil mi eğitimi bu hale getiren.
  • 5 Yıl Önce

adem

idarecilerin o kadar çok angarya işleri var ki eğitime öğretime öğretmene öğrenciye ayıracak zaman bile kalmıyor sayın hocam.önce bu angaryalardan kurtulunması gerek.
  • 5 Yıl Önce

Hayrettin Hatunoğlu

Çok üzgünüm ama idealist yönetici yok, kalmadı.İdealistler ya küstürüldü ya da kızdırıldı emekli oldular. Elimizde kalan menfaatçi, yalaka ve yağcılarla da ancak bu kadar oluyor.
  • 5 Yıl Önce

Fehmi Ceylan

Bir sene 6 saat lisede siyer dersine girdim. Sorular ortak olduğu için müdürün sınıfları düşük not aldı denmesin diye iyi ilgi aktarımı yapmışım. Esas güzellik öğrenciler soğuk yüzlü olmadığımı, güvenilecek biri olduğuma inandılar. Okulda da çarşıdada birlikte namaz kıldık, bir cumartesi çarşıda iki kız öğrenciye etliekmek ikram ettim. Hem örtündülerhemde örnek iki mümine oldular. Söylediklerimi yaşadım. İlçedeki şb md leri yakındaki bir okulda sabah ilk iki saat derse girseler hem yavrularımız tekraren yakından tanırlar hemde okuldaki personelle devlet millet kaynaşması olur. 4 yıl önce görevden alınan ve hiç bir iş yapmayıp bankamatiğe giden idarecileri iz yetişmiş insan gücü kaybıdır, israftır, yazıktır. Ya ders verilmeli yada bir okul idareciliği. Her yıl okuldaki rehber öğretmen dahil olmak üzere dört beş öğretmenle 25 ailenin özellikle kış aylarında akşam evlerine çay içmeye gittik. Evde süper karşılandı. Öğrencilerin çalışması ve efendiliği e şahit olduk. Velide öğrencide önem verilen kişiler olduğuna inandı bize güvendi. 20 yıllık okul müdürlüğümüz benim için en önemli projesi idi. 20*25 işte kazancım. Her yere Tayyıp Erdoğanı gidecek. Selamlarımla.
  • 5 Yıl Önce

Sami

İdealist dediğiniz idareciler müdür odasını makam odası yapma derdindeler.
  • 5 Yıl Önce

Fehmi Ceylan

Düşüncelerinize katılıyorum. Eski bir müdür olarak, bir yıl 6 saat siyer dersine girdim. Sorularda ortak soruluyordu. Bilgi aktarımı mükemmel olmuş. Müdürün girdiği sınıflar kötü denecek diye endişe ettim. Ancak ger
  • 5 Yıl Önce

Ali bey

Öğretmenliği yapamayan idareci oluyor genelde.idarecilerin çoğu kendi girmesi gereken dersi de idare(!) ediyor. Son zamanlardaki idarecilerin nasıl atandığını da biliyoruz.
  • 5 Yıl Önce

Soner

öğretmene yaz tatilinde beleş para alan sülük muamelesi yaparsan, olacak olan budur, eğitim hiç bir dönemde bu kadar kötü olmamıştı, artık çocuklarımızı devlet okullarına teslim edemiyoruz, kredi çeki yorum, borçlanıyorum, çocuğum devlet okuluna gitmesin diye her şeyi yaparım, aç kalırım ama çocuğumu devlet okuluna vermem, eski Türkiye de devlet okulları kıymetliydi, şimdi özel okullarda tırt, devlet okulları berbat, ne yapacağımızı şaşırdık
  • 5 Yıl Önce

Atilay

Allah razı olsun hocam!
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23