• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahâbe düşmanlığı din düşmanlığıdır/4

29 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Şerif

Bugün ülkemizde yılarca zülüm ve dinsizlik yapan ( ifadeyi değiştiriyorum yaptığını sandığımız) bir zihniyet, zulmüne ve dinsizliğine rağmen mazlum konumundadır. Ve Allah mazluma yardımı emrediyor. Bu zalim mazlumu, mazlum konumuna getiren bizim ne islama ne insanlığa ne ahlaka uyan söylemlerimiz, davranışlarımız, yalanlarımız, iftiralarımız, karalama kampanyalarımız ...vs vs. Bu hal ve edvarımıza bakmadan sahabe sözcülüğü yapmamız bir garabet değilimi. Zalimin "her şey çok güzel olcak" ifadesi bizi çok ürkütmesi ve bu ifadeye karşı cephe almamız bir zülümdür. Niye böyle oldu çünkü bir zamanlar biz umut vermek için böyle bir söylem kullandık (islam gelecek....şeriat gelecek... şu olcak bu olacak -ne islam geldi ne şeriat geldi-) ve bir yerlere geldik. Ne oldu, her şey çok kötü oldu ve insanlara eski zalimi aratır olduk. Güzel işler sloganlarla olmaz fiil ile olur. Bir miletin, bir ülkenin kurtuluşu sınanlarla olmaz sınandık kaybettik. Yeni bir hal lazım yoksa izmihlal. Mustafa hocam seni çok seviyorum ve tavsiye ediyorum bir fikri muhasebesinde bulun.
  • 5 Yıl Önce

Şerif

Hz. Muhammed (s.a.v) buyuruyor: "Öyle bir zaman gelecekki ..... Keza o yıllarda haine itimad edilecek, emin kimseye de hainsin denecek. O zaman رويبض RUVEYBİZ, amme işinde söz sahibi olacak. "Ruveybiz" kimdir diye sorulunca: "AMME İŞLERİNDE SÖZ SAHİBİ OLAN DEĞERSİZ ADAM" diye cevap verilir.
  • 5 Yıl Önce

Şerif

"Halifeli günlerde İslâm ümmeti hakkını yedirmezdi hırsız kullara. Hainden yana olup girmezdi eğri yollara. Cihad ile cemaati, adalet ile emaneti miras bırakıyordu gelecek bütün yüzyıllara. Tarihin şehadetiyle sabittir Halifeli ümmet umut olmuştu bütün fakir fukaralara!" Ah ne ah keşke söyleme sadık kalınsada, eylem ile kirletilmese siyonizme hizmet edilmese.
  • 5 Yıl Önce

Doğrusu...

@: Ali rıza: Razzâk ı Âlem ve Kâdir i Mutlak olan Allâh t.'nın takdîrine "râzî" olmalıyz. Hulefâ yı Râşidîn ( İlk Dört Büyük Halîfe) ki , Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osmân ve Hz. Ali (r.anhüm)'dir, efdaliyet (üstünlük) sırası da böyledir. Hz. Ebû Bekir i Sıddîq, Peygamber Efendimiz (sav)'in işâreti ve hâzır bulunanların tamâmının oracıkta; hâricde bulunanların da sonradan ittifâkıyla, Emir El'Mü'minîn (Halife) seçilmiştir. Hz. Ali (k.v.) de bazı ictihâd farklılıklarından ötürü kısa bir müddet sonra beyât (ittifakını beyân) etmişlerdir... Yani, Ashâb ı Kirâm' ın tamâmının ittifâk ettiği bir meselede bize düşen, onların yoluna yani "Ehl i Sünnet ve Cemâet"e uyup sarılmaktır..! Bu husûsta, Fırka yı Nâciye müntesibleri sayısız muteber eserler yazmışlardır. Bize düşen, fitne ve fesâddan kaçınarak o muhteşem ve kadîm kitâbları sâdece hâlısâne okuyup anlamağa çalışmaktır. ...والعاقبة للمُتّقين
  • 5 Yıl Önce

Ali rıza

Doğrusu rumuzuyla yazan lütfen hakkı ve hakikatın üstünü örtüp yalan uyduruk tarih yazmayın Hz Fatima hiç bir zaman birinci atanan halifeye biat etmedi Hz Muhammed veda hudbesinde Hz Ali yi işarat etti , münkir olup kuraanın yanına parelel bir din oluşturmayın ,Hz Muhammed ve onun ehlibeytinin yolundan kuraanı kerimin yolundan başka yol yok,paralel yol yapmayın günahtır haramdır yeniden tarih yazmayın ,
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Mustafa çelik in bir( la) birde (illa) diye iki kitabını okumanızı. Mustafa çelik in de ğözden geçirmesini!
  • 5 Yıl Önce

Hasan Doğan

Geçmiş bir zamanda Akit gezetesi , Cumhuriyette çıkan bir haberi alintiladigi için aleyhinde dava açılmıştı. Haberi yapan değil, haberi alıntılayan taraf cezalandırıldı. Sizin adaletiniz biraz da bu laikçi kafaların adaletine benziyor. "Cumhuriyet gazetesinin zihniyeti bellidir Akit ise böyle bir alıntı yapmakla art niyetli davranmıştır" gibi bir açıklama yazmışlardı. Şimdi siz 14 asır önce yaşamış ve bazısı bazısını öldürmüş insanlarin tamamını âdil kabul ediyorsunuz. Ortada cinayet olduğunu, birbirini öldürmeye çalışan iki kişinin ikisinin de âdil olamayacağını söyleyenleri ise reddediyorsunuz. Birinden hadis öğrenmek için uzun bir yol giden ve o kişinin devesini boş çuvalla kandırmaya çalıştığını görüp ondan hadis rivayet etmeyen Âlimi hatırlayın. Sizin bu zihiyete göre Devesini kandıran kişi âdil olamaz ama adam( başka bir sahabeyi ) öldüren kişi âdildir. Ben yazdiklarinizdan bunu anlıyorum.
  • 5 Yıl Önce

Hasan Doğan

Islam dininde ponzi sistemi yoktur. Sizin bu, ".. reddolunur, iltifat edilmez" diyerek yaptığınız ön kabuller bu topraklardaki Torpil, Çiftlikbank, feto, vs nin neden bubkadar yaygın ve başarılı olduğunu isbatlıyor. Eski çağda yaşayanların diğerlerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük takva iledir. Biz sahabenin bir kısmını yüceltirken onların takvaya uygun hareket ettiğini düşünüyoruz: ilk iman edenlerden olmak, malını mülkünü ailesini bırakıp hicret etmek, Müslüman olduğu için toplum içindeki itibarından vaz geçmek , Zorluklara sabr etmek, Allah yolunda cihad etmek ve Bu uğurda şehid olmak.. Bunları yapanlar Kuran'da övülmüştür. Fasıklar , dinden dönenler , munafiklar da Kuran'da yerilmiştir. Kuran'ın ilk muhatab olduğu insanlar Peygamber efendimiz zamanında yaşayan insanlardır. Dolayısıyla Kur'an'da iyi ve kötü anılan bütün muhatablar o devirde yaşayan ve sizin tamamını âdil kabul ettiğiniz kimselerdir. 20 yıl boyunca Peygamberimize düşmanlık edip Mekke'nin fethinden sonra ve artık neredeyse bütün kabileler müslüman olduktan sonra Müslüman olanlar; ilk iman edenlerden olup, malını Allah için harcayan, Bedirde şehid olanlar gibi değildir. Hem birbirine aykırı iki şey söyleyenlerden en az biri yanlış değil midir? Birbirine kılıç çekip öldüren kişilerden en az biri yanlış yoldadır. Siz o zamanda yaşayan bir Kadı olsanız ve karşınıza böyle ölümlü bir dava gelseydi ne yapardınız? Ey filan, sen bir sahabeyle kılıçla dövüşmüş sonra onu öldürmüşsün. Sen de bir sahabe olduğun için iyi bir sebebin vardır diye düşünüyorum. Öldürülen kişi de bir sahabe olduğu için onun da seninle dövüşmek için iyi bir sebebi vardır elbette. Hüküm: ölen ve öldüren kisilerin ikisinin de âdil ve sahabe olmalari sebebiyle bu olaya cinayet denmesi uygun değildir. "Ümmetimin ihtilafinda hayır vardır." hadisine göre tarafların ikisi de doğru yoldadır. Bu kişiler aynı zamanda müctehid oldukları için yaptıkları bu eylem sebebiyle ikisi de sevap kazanacaktır. Hem bir müctehidin yaptığı seçim nedeniyle burada yargılanması yanlıştır. Bu iki kişi tekrar cennette kardeş olarak buluşacaktır. Sonuç : Cinayet davasının reddine karar verilmiştir.
  • 5 Yıl Önce

Ünal

ALLAH VE ILAHLIK KONUSUNDA KELIMEI SAHADETI BIR YORUMLARMISINIZ ESHEDU ENNE ILAHE ILLALLAH NE ANLAMDADIR AYRICA
  • 5 Yıl Önce

Doğrusu...

Allâh t. 'nın, Habîb'i Muhammed Mustafâ (sav)'e vahy i gayri metlüv şeklinde müjdelediği "Aşere yi Mübeşşere" hakkında Ashâb i Kirâm'ın (r.anhüm) tamâmı müttefiqtırlar...Buradaki yorumcu arkadaşlardan Kur'ân ı Kerîm'i okumayan her hâlde yoktur...Büyük Osmânlı Devleti'nin son devir büyük Dîn âlimlerinden ve eski DİB müderris Ömer Nasûhi Bilmen'in şu eserini arzu edenlere tavsiye ederim: "Müslümanların, Ashâb ı Kirâm Hakkındaki Nezîh İtikâdları"
  • 5 Yıl Önce

Ferit

Aşere-i mübeşşere içinde neden hiç kadın yok? Hz. Hatice, Hz. Sümeyye neden yok? Aşere-i mübeşşere içinde neden Kureyş kabilesinden olmayan, mesela ensârdan hiçkimse yok? Neyse en iyisi düşünmemek. Allah düşünmekten muhafaza buyursun.
  • 5 Yıl Önce

Ali

FAİZ ile Allah ve Resulü düşmanlığı sahabe düşmanlığından daha mı,.... Bakara Sûresi. 279 Eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulü tarafından açılmış bir savaşla karşı karşıya olduğunuzu bilin. Eğer faizciliğe tevbe ederseniz ana sermaye sizin olur. Böylece ne haksızlık etmiş ve ne de haksızlığa uğramış olursunuz.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Ali yıldırım

Allah için kendinize bir iyilik olarak hayatınızda bir kez olsun Kur'an'ı okuyun.
  • 5 Yıl Önce

safşakir

kesinlikle haklısın hoca..
  • 5 Yıl Önce

Fırka yı Nâciye: Ehl i Sünnet ve Cemâet...

Ehl i Sünnet ve Cemâet İtikâdı her hangi bir "fırka" değildir, belki (muhakkak) İslâm'ın tâ kendisi olan "Savâd ı A'zam"dır. Henüz idrâk edip farkedemeyenlerin tefrîqını kolaylaştırmak maksadıyla kaleme almış olduk..!
  • 5 Yıl Önce

hasan...

..."أصحابي كانجوم بأيهم إقتدَيتم إهتدَيتم" @...: Eshâb ı Kirâm (r.a), gökteki "yıldızlar" gibidir...Onlar, haqîqaten tâbî olunacak ve taklîd edilip "rol model" alınabilecek pek mümtâz şahsıyetlerdir. Zamânının "ferîd"i insânlar yetiştirmişlerdir. Aralarındaki ihtilâflar sâdece birer "ictihâd farklılığı" dır. Bu meyânda; her zaman mutlak müctehidlerin ve eskimez büyük islâm âlimlerinin yolunu takîb etmek elzemdir. Haqîqî bir "müctehid", ictihâdında isâbet ederse iki sevâb, şâyed edemezse bir sevâb kazanır, meşhûr bir İslâm Hukûku kâidesidir. Vesselâm...
  • 5 Yıl Önce

Doğrusu...

"إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ" (Hicr Sûresi, 9) الم ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ (Bakara Sûresi, 1 ve 2) Kur'ân ı Kerîm, Mevlâ yı zül Celâl'in husûsî himâyesindedir. Bir harfi dahî değiştirilmemiştir ve değiştirilemez de..! @hak: "hak"sızlık ekmek, zulümdür: Hakk t.'nın takdîrine "râzî" olmalıyz. Hulefâ yı Râşidîn ( İlk Dört Büyük Halîfe) ki , Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osmân ve Hz. Ali (r.anhüm)'dir, efdaliyet sırası da böyledir. Hz. Ebû Bekr Es'Sıddîq, Peygamber Efendimiz (sav)'in işâreti ve hâzır bulunanların tamâmının o ânda ve hâricde bulunanların da sonradan ittifâkıyla, Emir El'Mü'minîn (Halife) seçilmiştir. Hz. Ali El'Mürtezâ da bazı ictihâd farklılıklarından ötürü kısa bir müddet sonra beyât (ittifakını beyân) etmişlerdir... Yani, Ashâb ı Kirâm' ın ittifâk ettiği bir meselede bize düşen onların yoluna yani "Ehl i Sünnet ve Cemâet"e temessük edip sarılmaktır..! والسلام على من اتبع الهدا
  • 5 Yıl Önce

hasan çakmak

teşekkür ederim,ehli sünnet yazılarını görünce rahatlıyorum,Adam dini anlatıyor 1 saat veya 2 sahife, cümlelerinin içinde Peygamberimizin ismi hiç geçmiyor,Peygambersiz bir din olur mu
  • 5 Yıl Önce

ORHAN İNAN

SAHABE DÜŞMANLIĞI VE O MÜBAREK İNSANLARIN HAYSİYETLERİ İLE OYNAMA ŞARLATANLIĞI HEP YAPILMIŞ..BU GÜN DE BU YOLLA MÜSLÜMANI TEKFİR ,İSLAMI MAĞLUP ETME GAYRETLERİ DAHİLİNDE BUNLAR YAPILIYOR..ÜSLUBU ,TİPİ BİZE BENZEYEN VE BİZİM İMANIMIZI ÇALMAYA ÇALIŞAN SAHABE DÜŞMANLARI SADECE BUNUNLA DA KALMAYIP ,HADİSİ ŞERİFLERİN SIHHATİNİ SORGULAYIP İŞİN SALDIRI BOYUTUNU ARTTIRMAK GAYRETİNDELER..ALLAH(CC) DİNİNİN SAHİBİ VE O' NU KORUYACAK OLAN DA O YÜCE YARADAN(CC)..ELLERİNİZE SAĞLIK..ÇOK İSABETLİ BİR YAZI OLMUŞ.HER ZAMAN Kİ GİBİ..
  • 5 Yıl Önce

Mehmet aydogmuslu

Sayin yazar, bu sahabeler, cemel olayinda birbirlerini yediler, bir tarafda Ali taraftari, diger yanda ayse taraftari vesahabeler. Halife osman in katledilmesinde sahabeler vardi. Ebu bekir in oglu da vardi. Muaviye ile Ali arasinda savastada sahabeler vardi. Kerbela olayinda, Muhammed in torunu hüseyin in kafasini kesenlerde müslüman ve halife idiler. Bunlari bize bir anlat, nasil oluyor bu isler.....
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Ey haddini bilmez hak rumuzlu yorumcu! bir tutturmuşsunuz emevi uydurmaları diye.kendinizden başka kimseyi beğenmeyen ve kimseden emin olmayan senin ve o kravatlı ağa babalarının ne ilmi derinliğiniz var da sahabei kirama laf söylüyorsunuz.Meydan boş değil Her daim karşınızdayız.
  • 5 Yıl Önce

hak

ey yavrum eyyyyyyyyyy. hala emevi uydurmalarını din diye millete yutturmaya devam. haşa allahu teala senin kadar bilmiyormuyduda önce sahabeleri cennetlik yaptıda onlar sonra sahabeleri bazıları sapıtıp birbirlerini katlettiler. size iyi uykular. uyumaya devam. eğer zannımda haklıysam 2 sevap yanıldıysam 1 sevap ne güzel değil mi?
  • 5 Yıl Önce

Ensar Şentürk

Sayın ÇELİK rabbim sizden razı olsun din adına görünüp islamın içini boşaltmak istiyenlerin kol gezdiği bu zamanda sizin bu paha biçilmez yazılarınız gönüllere su serpiyor hadisi-i şerifleri kabul etmeyen sahabe-i kiramı karalayan bu din adamı görünümlü din düşmanları sizler gibi ehli sünnet yolunda olan muhteremler bulundukça inşaallahu teala yok olup gidecektir.yüce Allah bu gibi art niyetlilere fırsat vermesin
  • 5 Yıl Önce

mn hc

müslümanların bugünkü dünyasını anlat meyvelerin hep toprağın altında
  • 5 Yıl Önce

Bestami ERSÖZ

Allah razı olsun. Derdimizi yazıp yıldızlara havlayan kuduzlarin cevabı verilmiş.
  • 5 Yıl Önce

Kâmil Darkılıç

Özlemini çektiğimiz bir yazı olmuş. Ehli imanın hissiyatına tercüman olmuşsunuz. Din düşmanlarını tanımamızı kolaylaştırmışsınız. Beyinleri kibir küpüne dönüşmüş olanların beynine adeta indirilen rahmani bir tokmak olmuş. Sahabe düşmanlıgı ile prim yapmaya çalışanları panikletmişsınız. Allah razı olsun. Böyle bir başlığın bile makaleler literatürüne girmesi büyük bir kazanımdır. Dinde hadsızlık ve hududsuzluk yapmaya kalkışanlara haddini bildirmişsiniz. Bu makaleyi anlayabilmek için din tüccarlarının atmosferinden çıkmak gerekir. Rabbim kendilerinden razı olduğu bu cennetlik neslin yolunda gitmeyi bize ve zürriyetimize nasip eylesin. Dualarımız sizinle.. Allah sizin gibilerin sayısını çoğaltsın.
  • 5 Yıl Önce

Abdullah

Kalemine yüreğine sağlık.
  • 5 Yıl Önce

örnekleri çok var:

Günümüz sahabe düşmanlığının en tipik örneği; kendisi bir homosexuel gezici vaiz olan m. islamsızoğlan' dır.
  • 5 Yıl Önce

Ali

Kenar mahalleli çok seviyesiz cahil tarikatçı yazısı gibi görünüyor. Müslüman ihtiramlı, seviyeli olur. Çukur konuşmaz. Allah ve rasülü ırkçı ya da toptan seçmeci olmaz. Hz Aişe ya da Hz Ali taraflarından ölenler ya da öldürenler eşit olur mu? Neyi örtüyorsunuz?
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23