• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarih ve Kültür Seyyahı Haluk Dursun

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Âtıf' a atıf

Atıf' cım niye kızdın yaa? Abukatlığını yaptığın bilâ tesettürler ödemelerini mi yapmadılar sana bu ay? Boş ver, bu da senin hayrın olsun laik bütçeye!
  • 5 Yıl Önce

cahit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yere gidiyor, bir açılış yapacak, kurdele geriliyor, makas uzatılıyor, Erdoğan kurdeleyi keserken diyor ki: "Ya Allah; Bismillah!"Sanırsın AKP, MHP koalisyonu on-on beş yıl önce kurulmuş...Çünkü hatırlayın sokaklarda ülkücü olanlar "ya Allah; Bismillah; Allahu Ekber!" sloganı atardı.Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ya Allah; Bismillah"ı da işte bu ülkücülerin sloganına benziyor.Tevekkeli bu yüzden AKP'liler de Cumhurbaşkanına bir zamandır "Reis" diyor.Bir de mehter takımında mehter takımı önderi ya da "majör", -eğer yanlış hatırlamıyorsam mehter takımında ona "Çorbacıbaşı" denilmektedir- (bu cümleyle Cumhurbaşkanına asla bir hakaret amacım bulunmamaktadır.) çalınan marş bittikten, yeni bir marşa geçileceği zaman elindeki asasını yukarı kaldırıp aşağı çekerken der ki: "Has dur, Ya Allah"Gel gelelim işin uygunluk ve mana boyutuna... Bin dört yüz yıllık İslam ve uygulamalar bize göstermiştir ki, bir yere girilirken, bir yerin açılışı yapılırken "Ya Allah; Bismillah" şeklinde bir şey söylenmez.Bir yere giren, bir yerin açılışını yapan kişi "Bismillah" ya da tam açılımıyla "Bismillahirrahmanirrahim" der.Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyişinin manasına bakalım."Allah; Allah'ın adıyla..."Gerçekte olması gereken:"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla..."Ya da "Esirgemesi ve bağışlaması çok Allah'ın adıyla... "İşin aslı bu olunca bir işe başlarken söylenmesi gereken sözün hakkı verilmezse o sözün acaba ahı mı tutuyor?Bizim daha besmelemiz, başlangıcımız yanlışsa işimizin gelişme ve sonuç bölümü de yanlıştır.
  • 5 Yıl Önce

Atıf Dedebay

gerisi boş adıyla yazan ... mütekebbir ölenin hesabını sen mi soracaksın? Münker misin Nekir misin? Kabir sorularını sen mi hazırlıyorsun. Sanan ne elin tesettüründen? Sana elin namazından: Sen mi kabul edeceksin? Akidesine gelince onunki seninkinden daha temiz. Çünkü rahmetli Halûk hiçbir kimsenin ardından senin sorduğun sorular gibi müslümana yakışmayan pespaye sorular sormamıştı, sormazdı da... Sen "gerisi boş!" efendi sorularına muhatap arıyorsan yanlış yerdesin, evine git, en büyük aynaya bak, aradığın orada. Ne günlere kaldık Ya Rabbim!...
  • 5 Yıl Önce

islami kesimin aydınları göçüktür!

Sosyalizm mel' un bir şeytan düzenidir; zamanın deccallerinin malzemesidir! Ancaak; ahlaklı, edepli, iyi bir aile terbiyesi almış bir nurettin topçu çıkar; "ben sosyalistim" der, ve kendine hiç taraf bulamayacak olan bu pis nizam böylece taraf bulur! Yoksa o taraftar adam, mehmet ali aybar' ı, atilla ilhan' ı depik depik depeliyordu ya hani! İşte en tehlikeli ve alttan alttan oyan adam nurettin topçu gibi akılsızlardır! İslam Sosyalizmi imiş bir de! (Tanımadık, ama umarım bu mevta iyilerdendir, islam adına bir temsili var mıydı!)
  • 5 Yıl Önce

Bestami ERSÖZ

Ezcümle Haluk Dursun’un 43 yıl önce yazdığı kompozisyonundan: - “Bugün gençliğin bin yıllık köklü kültürden bilebildiği ve öğrenebildiği sadece 50 yıldır. 950 yılı bilemez, okuyamaz ve anlayamaz. Okumaması ve nefret etmesi için de bu memlekette ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır”. HALA DURUM ÇOK FARKLI DEĞİL.
  • 5 Yıl Önce

gerisi boş!

Tarih ve kültür seyyahı olması ilgilileri ilgilendirir; namaz kılar mıydı? Evliyse eşi mütesettir miydi? Haramlardan uzakmıydı? Akidesi İslam inancına uygun muydu? Kabirde bunlar lazım!
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23