• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dindar adamı şeytan nasıl kandırır!

106 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Şule Bayraktar

Dindar veya değil Türkiye 40 veya 50 yıldır Tv eliyle şimdilerde internet eklendi herkes ayartılmış durumda, ahlaksızlık acımasızlık hırsızlık öğretildi, yabancı kanallara bakın örn. Tlc ve Dmax yabancılar kendi milletine fabrika veya dağ başında çalışmayı sevdiriyor özendiriyor, milletimiz bunları izlese ne iş olursa olsun çalışmaya heves eder ve köye göç etmeye heves eder fakat yabancılar kendi milletine çalışma ve çocuk doğurmayı bizzat proğram yaparak özendirirken bizimkiler ahlaksızlık tembellik kötü ne varsa bizlere öğretiyorlar, bilirkişilerimiz ise twetlerinde bile müjdeleme özendirme dururken insanları cehenneme yollamakla meşguller iyiki insanlar cennet ve cehenneme kimin gireceğine karar vermiyorlar yoksa galiba sadece kendilerini cennete layık görebilirlerdi.
  • 5 Yıl Önce

Garip

Bankayı devlet açmış okulu devlet açmış ;denetlemiş vergi almış.Hiç bir şeyden haberi olmayan garibanı işten atıp açlığa yoksulluğa terketmiş.Bu konudaki dramlar saymakla bitmez. Özel harekatı kim bombaladı ,meçlisi kim bombaladı ,genel kurmay başkanını kim derdest etti ise kim emir verdiyse hemen idam edilsin en büyük cezaya çarptırılsın. Suçsuz insanların içeri atıldığı işsiz bırakıldığı açlığa mahkum edildiği bu konuda zülmün tavan yaptığı yerde;kimse haksızlığa adaletsizliğé karşı gelmezise helede o ülkenin gazetecisi din adamları milletvekilleri hukukcuları suspus olursa o ülkede kimse huzur bulamaz. Sayın Dilipak:Şeytanları bu ülkeye davet edip insanların üzerine salan sizsiniz , fetö denen iblis ergenekon -balyoz kumpasları ile suçsuz insanları iceri atıp 15 sene ceza verirken nerede idiniz.Ozaman olduğu gibi şimdide haksız yere işinden atılanlara sahip çıkmıyorsunuz.
  • 5 Yıl Önce

Şerafettin Gökkaya

Allah razı olsun Abdurrahman Dilipak abi. Selam ve dua ile
  • 5 Yıl Önce

Akif

Kapitalizm her yanımızı usul usul sarmış bir ahtapot gibi. Farkına varamadık. Toplumu hiç bu kadar kötü görmedim. İnşaallah şehitlerimiz hürmetine, Barış Pınarı harekatında çok sayıda şehidimiz var, Allah c.c. bize bir çıkış kapısı açar.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet

Arap Arap diyorduk biz Müslüman türkler. Şimdi kalmiş Türkiye düşmanliği yapiyorlar bakin sayin Abdurrahman bey. Biz muhafazakar ve milliyetçiler olarak Müslüman düşmanlarıyla nasil mücadele edelim ve araplarin savunalım. Laikler güzel bir malzeme çıkdi. Sustur susturabilirsen laik sekülerleri. 
  • 5 Yıl Önce

Özdemir Egici

Abdurrahman abi eline sağlık. Allah razı olsun. Selam ve hürmetler...
  • 5 Yıl Önce

Aliaddin ÖZİŞ

Baştan 13 paragraf okudum;tek kelimesine itiraz etmiyorum. Yerden göğe doğru. Devam edeceğim,bakalım bu doğruların içine yalanlar sıkıştıracakmısın? OHHHHH ! Nihayet Sn.DİLİPAK, YAZINIZIN TÜMÜ DOĞRULARI ANLATMIŞ. DİĞER YAZILARINIZIN HEMEN TÜMÜNDE OLDUĞU GİBİ ,ARAYA" Kemalist-CHP" FALAN SOKUŞTURMAMIŞSINIZ. VE KUR'AN'IN ANLATTIĞI GERÇEK DİN'DEN PASAJLAR VERMİŞSİNİZ. TEŞEKKÜRLER.
  • 5 Yıl Önce

nostalji

Şeyhlere hacı ve hocalar vasıtası ile Uydurma hadisle ile ile ALLAH ıle kandırırr )Oysa Kuranı kerim bu konuda insanları uyarıyor -Bkz. Maun suresi) Türk siyaset tarihinde bu maalesef yaygın özellikle son yıllarda.
  • 5 Yıl Önce

YAŞAR AKBAŞ

"Kapitalizm" kendi insan tipini yaratırmış....Ona ancak son derece samimi olan insanlar ram olmazlarmış.....Ne mutlu dürüst olup dürüst kalanlara....Özgül ağırlıklarını hafifletmeyen serdengeçtilere....
  • 5 Yıl Önce

YAŞAR AKBAŞ

"Kapitalizm" kendi insan tipini yaratırmış....Ona ancak son derece samimi olan insanlar ram olmazlarmış.....Ne mutlu dürüst olup dürüst kalanlara....Özgül ağırlıklarını hafifletmeyen serdengeçtilere....
  • 5 Yıl Önce

mustafaa

bu nasıl bir din yav adam öldürüyor haram yiyor zina ediyor içki içiyor dinden çıkmıyor ne güzel dinmiş yav
  • 5 Yıl Önce

Halil

Bizim orda şiytan derler. Şeytan bile Allahın rahmetinden ümitlenirmiş ahrette. Allah bize rahmetiyle muamele etsin inşallah.
  • 5 Yıl Önce

Yusuf

"Şeytan chp dir Veya akp dışındaki partilere oy verenlerdir " de kurtar
  • 5 Yıl Önce

Hamza Demirbas

Sayın Dilipak, Yazılarınızdan cemaatlerle bir sıkıntınız olduğu anlaşılıyor.Butun cemaatleri bir kefeye koymamanizi,hepsini tanıyıp hiç olmazsa bazı cemaatler şeklinde yazarsanız isabetli olur görüşündeyim.
  • 5 Yıl Önce

Bilal

Dindar adamı şeytan sözde müslüman siyasetçiler, sözde dinadamları, sözde islami yazarları....kullanarak kandırır.
  • 5 Yıl Önce

müslüman ülkesinde azınlık olarak yaşayan müslim

Eksik söyleyince doğru söylediklerinizde istenilen yere varmıyor, tesir etmiyor. Evet dinden o an için dinden çıkmaz. "Bir kul günah işlediği zaman kalbinde siyah bir leke meydana gelir. Eğer o kul günahı terkedip bağışlanmayı dilerse, bu leke kaybolur. Şayet tövbe etmez ve günah işlemeye devam ederse, o zaman bu siyah nokta büyüyerek onun bütün kalbini kaplar'' hadisinde kutlu elçinin(s.a.v) aktardığı gibi her kul gibi müslimde hata işler. Onu, imanını canlı tutan ise tövbe istiğfardır. Aksi halde kalbi kir tutar paslanır, kapkara olur! Şimdi size soruyorum sayın Dilipak faiz, zina, kumar, yalan vb. fuhşiyatın normal sosyal faaliyet olarak algılandığı günümüzde bu zulümleri işleyip, hayatlarına mutlu mesut devam eden hangi bedbahta müslim diyeceksiniz? Bunları devamlı işleyip gönülden tövbe istiğfar etmemek hadi siz kırılmayın diye söylüyorum insanı dinden çıkarmasın. Amma imandan çıkarır bu çok açık ve net! Çünkü Allah subhanehu ve teala'ya iman sadece dille değil asıl kalp ile olur. Ve kararmış bir kalp ile iman yanyana olmaz, olamaz. Hidayet denilen şeyi Allah subhanehu ve Teala lütfeder, dilerse çeker alır. Kıvırmadan bodoslama bir soru sorayım mesela; Devleti yönetenlerede müslim diyorsunuz. Ama faizi % 25'ten, 15 'e çektiler diye milleti kredi adı altında faiz zilletine düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve bununla övünüyorlar. Şimdi size soruyorum bu zulmü işleyip birde reklamını yapıp övünenler nasıl oluyorda dinde kalıyor? Sormak zorundayım çünkü Kur'an'da çok net olarak ya vazgeçersiniz yada Allah'a ve resulü'ne savaş açmışsınızdır diyor!! (Bakara 279) Yahu bi deyiversenize bahsettiğiniz din hangisi? 
  • 5 Yıl Önce

Yahya

Tarım ve Orman bakanlığı nın son yaptığı aşı zamları yetmemiş yeniden zam yaptılar. Sığırlara yapılan Şap aşısı 0,75 TL iken önce 3,75 e şimdi de 4 TL ye çıktı. 2019 desteklerinden hala ses seda yok. 
  • 5 Yıl Önce

adem kıral

sayın yazar şeytan gitti yok artık şimdi yerini ülkemizdeki dindar geçinenler aldı şeytan bunlardan korktu canını kurtardı 
  • 5 Yıl Önce

İnsan

Sayın Dilipak çok güzel bir yazı anlayan anlamıştır rabbim hakkı hak batılı batıl görmemize yardım etsin RABBİM SURİYE'DEKİ ASKERLERİMİZE GÖRUNMEYEN ORDULARLA KORUSUN
  • 5 Yıl Önce

Tuğrul

Davinci, Osmanlı Devleti Balkan Savaşlarında İtilaf Devletleri ile değil, Balkan devletleti
  • 5 Yıl Önce

Erdem Kaya

 Rabbim seni ıslah eylesin!!!
  • 5 Yıl Önce

erhan

"din ve devlet büyüklerini ilah ve Rab edinmeyin" diyor . lafa ve saçmalamaya bak. Kimseye böyle ithamlarda bulunmaya hakkın da yok, haddin de değil.
  • 5 Yıl Önce

GERÇEK

İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık and içerim ki, ben de onları saptırmak için, senin doğru yolunun üstüne oturacağım. Sonra elbette onların önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından onlara sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulamayacaksın.” (A’raf, 7/16-17) Sayın yazar ayette yukarı ve aşağı yön geçmiyor. Eğer cahilseniz öğrenin düzeltin,değilseniz iftira atıyorsunuz Allah adına yalan uydurmayın. 
  • 5 Yıl Önce

İskender

ÜLKENİN KURULUŞUNDAN BERİ SAYILARI GİTTİKÇE ARTAN VE HER İDEOLOJİDE KENDİSİNE YER BULAN BU GÜRUHA "Birinin çıkıp bunlara; “durun kalabalıklar, yolunuz çıkmaz sokak” diye bağırması söz konusu bile değildir.ÇÜNKÜ BUNA YELTENENLER YA HAPİSLERDE ÇÜRÜMÜŞ YA DA,PESPERİŞAN OLUŞLARDIR
  • 5 Yıl Önce

Atilay

Allah razı olsun hocam.
  • 5 Yıl Önce

musa kolukırık

Beni bagişlayın çok degerli büyügüm araf suresinin 17.ayetinde( sonra onların önlerinden arkalarından saglarından sollarından onlara sokulacagım ve sen çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın.) şaytan müminin altından ve üstünden yaklaşamayacak biri secdeye gittigi yer oldugu içün digeri ibadetlerinin yükseldigi yer oldugu için ayette bu durum açıkca görülmektedir.hürmetlerimle musa kolukırık.
  • 5 Yıl Önce

Pir-ü-pak!

Gerçekte şeytan-meytan yok, şeytan sadece kafalarda var.. İnanan inanır(bana ne!) ancak şeytan birçok kimse için adeta sığınma ve rahatlama evi.. Nedense suçlu hep şeytandır bizler pir-ü-pak!
  • 5 Yıl Önce

Harun

Yazarı yaklaşık 2 senedir okuyorum, bazen diyorum ki, yazar bir kitap yazmış ve hergün oradan cümleleri kopyala yapıştır yapıyor. Cümlenin ilk kelimesini okumadan sonunu tahmin edebiliyorum:))
  • 5 Yıl Önce

hercai

Cok guzel bir yazi sayin Dilipak.
  • 5 Yıl Önce

TAVSİYECİ

Davinci, Avrupa'lı yazarların uydurduğu bir sürü masal var, Sen bula bula bunu mu buldun. Masal okuyacaksan sana bir kaç tane önereyim: Üç küçük domuz, Karga ile Tilki, Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses ve yedi cüceler, Kırmızı başlıklı kız, Sindirella...!
  • 5 Yıl Önce

Dilipak yine suya sabuna dokunmadın

Bu yazıda tarif ettiğinin adını söyle be hocam.Kuranı Kerim de bu adamlara ne ad veriliyor onu anlat be hocam Bunu söylemediğiniz için bunlar oluyor o anlattığın adam modellerine Allah cc .MÜNAFIK diyor Vesselam.
  • 5 Yıl Önce

davinci

bilge....fikrimi söyledim cehaletle bilgisizlik bilinmeyenle biraraya gelince böyle trajediler yaşanıyor.palu ailesi buna bir örnek.nice palu ailesi vakaları var türkiyede.şizofren toplumlar olma yolunda gidiyoruz.birde balkan savaşında ölen askerleri örnek verdim.cehalet kaldıramaz böyle şeyleri.inanç başka bişey.kimsenin inancına tek söz söylemedim.ben zaten bu gazetede abdurrahman dilipakı okuyorum.kendisi olmasa akit gazetesi okuyucusu değilim.
  • 5 Yıl Önce

Fikret Kuzurhan

şenay doğan, bilmem şuurlu bilmem şuursuz "herşeyin sorumlusu şeytan olsaydı insanoğlu ramazanlarda kanatsız meleğe dönüşürdü" demekle şeytanın safında duruyor, şeytanın avukatlığını ediyorsun. İnsan da sorumludur demek için şeytanı ibra etmen gerekmezdi eğer sahiden şeytanın avukatı değilsen... Birine düşmanlığın yüzünden adalatten şaşman seni haklı çıkarmaz. Dikkat etmek lazım.
  • 5 Yıl Önce

ahmet

zavalli dilipak harekat hakkında birşey söyleyemiyor söylerse ak partiyi övmüş olacak ak partiye çakmak için ise iyi bir yazı bulmuş Allah akıl versin yola getirsin
  • 5 Yıl Önce

bilge

davinci sen bir malsin kaybol lan burdan cahil
  • 5 Yıl Önce

Biz

S.ALEYKUM. İslam ülkelerinin yöneticilerine bir bakin çoğu batının kuyruğuna takılmış. Arabistan bile filistine suriye arakana hiç destek veriyor mu.kac mülteciyi almış. Ama başkalarını besliyor. ALLAH cc. Basımıza hakiki iman sahibi yoneticiler nasip etsin...
  • 5 Yıl Önce

izzet

Islama gore anayasa olusturulurken mutlaka Kuran-i kerim ayetleri referans alınmalıdır,bu bir zorunluluktur.bir musluman için aksini kabul etmek asla mumkun degildir. demokratik ve laik bireylerden olusan bir toplumun demokrasi dini ile yonetilmesi gayet tabidir.dogaldır. burda tuhaf ve anlasılmaz olan musluman oldugunu iddia edenlerin demokrasiyi savunmasıdır. ör. demokraside faiz,zina,eşcinsellik serbest ama islamda kesinlikle yasaktır.islamin hakim oldugu bir beldede genelevler,meyhaneler,faiz vb.serbest olamaz.yani sorun olan;islamın ilke ve emirlerine uymayan bireyler ve yonetimlerdir.
  • 5 Yıl Önce

Salih

Secimden önce başladınız bu tarz yazılara vera hala ısrarla devam ediyorsunuz sanki alttan altan ak partiye vurmaya çalışıyorsunuz gibime geliyor 
  • 5 Yıl Önce

Salih Necmi Gündem

ALLAH RAZI OLSUN.KEŞKE CAMİLERDE DE BU ŞEKİLDE VAAZ VERSELER.ŞEYTANA UYMAYANLARIN ÇOĞALACAĞINA İNANIYORUM.KALEMİNİZE SAĞLIK.
  • 5 Yıl Önce

selim

amerikan uslerini kapatmanın tam zamanı,incirlik ve kurecik acilen kapatılmalıdır.feto,pkk ,isidin patronu amerikaya ve diktator trumpa verilecek en guzel cevap usleri kapamaktır.niye geciktiriliyo acaba?!
  • 5 Yıl Önce

AHMET

sayın hocam islamın en cüz-i meselesi bile dünya savaşından kıymetlidir eyvallah üstad bediüzzaman ikinci dünya savaşı ile ilgilenmemiş meyve 4 mesele okuyun ancak siz gazetecisiniz o makamda değilsiniz beri harekatla ilgili bir hayır temennisinde bulunsaydınız.
  • 5 Yıl Önce

MUSTAFA ŞAHBAZ

ÇOK GÜZEL BİR YAZI
  • 5 Yıl Önce

davinci

balkan savaşlarında itilaf devletleri sınırları bombalamaya başlayınca heryer aydınlık olmuş bizim askerler gecenin gündüze döndüğünü görünce gece gündüz oldu bu Allah ın bi mucizesi diyerek heyecanla siperlerden çıkmış ve etrafa ateş etmeye başlamışlar.25000 osmanlı askeri birbirini vurmuş öldürmüştür.şeytan cin inancıyla paranoyaklaştırılan insanların düştüğü hallere bir örnek.
  • 5 Yıl Önce

Nurullah

Harekata katılan tüm askerlerimizi Allah muhafaza ve müdafa etsin. Kaza Bela yaşatmasın. Az kalsın Kürt devleti kuruluyordu ve Türk Milli Devleti bunu gördü ve yılanın başını eziyoruz. 
  • 5 Yıl Önce

Ahmed Serhend

Şeytanın hîlesi çokdur. Bunlar mu'teber kitaplarda yazıyor. Hak Teâlâ cümlemizi onun şerrinden muhafaza eylesin.
  • 5 Yıl Önce

ATATURKCU HIDIR

Sayin Dilipak,boyle genel bilgiler verdikce Fetoculer ve Ataturkculer ak partiye kopek baliklarinin diger canlilara saldirdigi gibi saldirmak icin siraya giriyorlar yorumlarda.Bir defa da elestirme sirasini vicdani bir sekilde yapabilseniz de herkes hak ettigigi elestiriyi sirasina gore ve orantili bir sekilde alsa!!!
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Karaman

ŞEYTAN DİNDAR ADAMA GÜZEL BİR KADIN GÖNDERSE DİNDAR ADAMI KANDIRIR..
  • 5 Yıl Önce

şenay doğan

herşeyin sorumlusu şeytan olsaydı insanoğlu ramazanlarda kanatsız meleğe dönüşürdü 
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Karaman

LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN. Bir adam yoldan çıkartılması icap ediyormuş şeytan gitmiş gelmiş gitmiş gelmiş adamı yoldan çıkartamamış Şeytan bir kadına şurada bir adam var yoldan çıkartılması icap ediyor ben gittim geldim çıkartamamadım demiş Kadın o kolay bana bir çift kırmızı ayakkabı alırsan ben o adamı yoldan çıkartırım demiş . Kadın bir gitmiş gelmiş adamı yoldan çıkartmış kadın gelmiş şeytana o iş tamam adamı yoldan çıkarttım demiş Şeytan kadından korkmuş kırmızı ayakkabıları almış uzun bir değneğin ucuna takmış kadına al şu ayakkabılarını bana yaklaşma demiş..
  • 5 Yıl Önce

engineer

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ insan ve cin şeytanların şerrinden Allah cc ne sığınırım.
  • 5 Yıl Önce

Cemil

Cevabi basit seytan kendini dindar zanneden insani dindarliligiyla kandirir. Taki is din adina insanlara zulmu hos gorene kadar gelir. 
  • 5 Yıl Önce

laikiz elhamdülillah

şeytanı dinci adamın kandırdığı bir dönemden geçiyoruz haci.
  • 5 Yıl Önce

Ercan

Fetö nasıl kandırdıysa şeytan da adamı öyle kandırır.
  • 5 Yıl Önce

ahmet bayram

Hocam yazdıklarına tamamen katılıyorumda savaştayız şeytanların öncüleriyle uğraşıyor devlet birazda bu konulardan bahsetsen Allahın savaşla ilgili emirlerinden anlatsan yapılan şey yedi düvele meydan okumak irili ufaklı bütün şeytanlar karşımızda saf tutmuş vaziyette cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu birazda bu konulara girmeni beklerdim
  • 5 Yıl Önce

Mahsun aykaş

Tam olarak ne demek istiyorsun
  • 5 Yıl Önce

Cabir

Allah razı olsun doğruları yazmışsın , biz Müslümanların yanıldığı nokta İnsanların büyülü sözlerinin ardına düşüyoruz halbuki İnsanların yaptıklarını takip etsek sözleri ile yaptıkları arasında yaman bir çelişki olduğunu görürüz.
  • 5 Yıl Önce

nadim hatipoğulları

ŞEYTAN BAZEN BU ŞEKİLDE YAZILARLADA KANDIRIR YAZARLARI BİR MÜSLÜMAN YALAN SÖYLERKEN HARAM YERKEN İÇKİ İÇERKEN ZİNA YAPARKEN İMANI ONDAN ÇIKAR DİYE BİR HADİSİ ŞERİF OKUMUŞTUM MÜSLÜMAN İSLAMI YAŞAYAN KİŞİ ALLAHCC KUL RESULÜNE İYİ BİR ÜMMET OLMALI HELAL BELLİ HARAMDA BELLİ ASIL OLAN ŞÜPHELİDEN KAÇMAK İMANIN ÜST MERTEBESİ BUDUR TAKVA. ŞÜPHELİDEN KAÇMAK DEMEK KOLAY. YAŞAMAK ONDANDA KOLAY BİZ ZORLAŞTIRIYORUZ BİZ.ALLAHCC YEDİ DÜVELİN ŞU AN YARDIM ETTİĞİ KAFİRLERİN KUKLALARI İLE BİR SAVAŞ İÇİNDEYİZ ALLAHCC ORDUMUZA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE VE DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE İDAREMİZE VE REİSE YAR VE YARDIM EYLESİN.AMİN.
  • 5 Yıl Önce

Yokki

Türkiyede İslam vardır ancak. İslamı adam gibi yaşayançok azdir.Gerçek olan ise selefiliktir. Bu memlekette uzun bir süre hocaların maaşını arabistan ve iran vermedimi.Adamlar inancımızı bozdu ve gittiler.Bize selefiligi islam diye tanıtıp gittiler.O gün bugündür hala duzelemedik.
  • 5 Yıl Önce

Nihal

Çok güzel tespitler ben bu yazıları sürekli netten okurum Şeytanın konferansı,Hileleri gibi bir çok makale vardır en çok hoşuma gidenide insanların zamanlarını çalmak alış veriş tüketim çılgınlığı gibi bir makaleydi AVM lerde Mağazalarda Marketlerde uygun teşvik edici müzik çalarak çafçaflı etiketlerle yapılan tuzak yani alma harcama isteği uyandırma vs...... hem zamanınız hem paranız yada krediniz gider hiç farkında olmadan:)))))Boş şeyler....
  • 5 Yıl Önce

RAMAZANKOÇ

amerika 50 asker çekmiş ne güzel bizimkide şeytandan bahsediyor 
  • 5 Yıl Önce

Safya HARMAN

''Gerçekte o şeytanın iman eden ve Rablerine güvenip dayananlar üzerinde, hiçbir yaptırıcı otoritesi yoktur, hükmü yürümez onun.''
  • 5 Yıl Önce

Bır sorum var sayın hocam

Sayın hocam neden yüzde 80 i ateist olan isvecte Norveç te finlandiyada keza Fransada Yüzde 99 u şintoist olan japonyada vs diğer ülkelerde kamu malı talanı yolsuzluk nepotizm ve türlü kul kamu hakkı yemek yok denecek kadar az yahut olsada yapanı idam etmekten beter cezalandıriyorlar ya da kendisi intihar ediyor da bizim islam ülkemizde islami refere ederek ülkeyi yönetenler her gün türlü haksız hukuksuz çıkar sağlama fiilleri işliyor lar ya da bunlara göz yumuyorlar şeytan bu ülkelere torpil mi geçiyor....???
  • 5 Yıl Önce

diyorumki

Su zamanda dindar kisilerin yonetimde, buyuk ticaret gibi ihalalerle ugrasmamasi lazim. Bakin gelinen nokta ortada oncelikle kendileri bozuluyor yetkiyi kotuye kullaniyor vede dini dinsizden daha cok karaliyor.sayin dilipakin da dedigi gibi.birakin baskalari yonetsin yanlis yaparlarsa karsi cikma mucadele olur.diger kesim yanlis yapsada en azindan din uzerinden gitmediginden inanc zarar gormez.
  • 5 Yıl Önce

a.

ALLAH RAZI OLSUN SAYIN HOCAM.SELAMLAR
  • 5 Yıl Önce

Kry

O gün geldiğinde benim dostluğumu kaybettikleri kesin. Ben kimmiyim, imtihana maruz kalan bir mazlum. En zor zamanında Hükümet in yanında duran milletine, vatanına sevdalı bir genç. Nasıl bu hale gelip kendi tabanımıza çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden bu zulmü yapıyoruz hala aklım almıyor.
  • 5 Yıl Önce

YORUM

Sayın Dilipak selamlar.Güzel bir konu.Şetanın dinsiz ile münafık ile kafir ile ne işi olur ki.Şeytan inançlı insanlar ile uğraşır.Zina yapana haram yiyene ne telkin edecek. Kul hakkı yiyenler aleni bu işi yapıp müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen tevbe edip elde ettikleri haram mallarının tamamını taadduk etmeleri gerek.Şeytanın en büyük desise si kendisine tabi olanlara kendini inkar ettirmektir.Hiç kimse hic bir müslümanın nefsini temize cıkarmaya hakkı yoktur.Nefsini daim kusurlu gören tevbe istigfar eden kul olmayı Rabbim bizlere nasip etsin.ALLAH bizleri muttaki kulları zümrenin dahil eylesin.Allaha emanet olun.
  • 5 Yıl Önce

ogr

hoca savaştayız devlete askere millete güç veren yazılar bekleriz nifak tohumları değil.
  • 5 Yıl Önce

Refik

Abdurrahman boşver onu bunu her ayetteki yaptırımlara ellibin tane bahane buluyorlar domuz gibi yiyorlar yetmiyor yakınlarına yediriyorlar yetmiyor akrabalarına yediriyorlar yetmiyor seçmenlerine yediriyorlar yenenlerin %49zu hadi öyle diyelim başkalarına ait yeterki kamu malı olsun itibarda tasarruf olmaz diyorlar Halbuki Osmanlı ondan battı yiyorlar zehir zıkkım olsun Allah hesabını Tez zamanda sorsun boğaxlarından kudursunlar iyşaallah Duva ile Abdurrahman
  • 5 Yıl Önce

Yedi Uyurlardan Kefeştetayüş

Kapitalist ve tüketimci din/etik/ahlak bir madalyonun iki yüzü gibidir.... Zenginlerin uyduğu birincil emir “yatırım yap!”ken, geri kalanların uyduğu birincil emir “satın al!”dır... Kapitalist tüketimci etik bir başka açıdan da devrimcidir. Daha önceki ahlak sistemlerinin çoğu, insanları çok zor bir seçimle baş başa bırakmıştı; insanlara cennet vadedilmiş ama bu ancak hoşgörü ve şefkat gösterirlerse, arzularını ve öfkelerini bir kenara bırakırlarsa ve kendi bencil isteklerine engel olabilirlerse mümkündü, bu da çoğu insan için çok zordu. Ahlak sistemlerinin tarihi, kimsenin tam olarak uyum sağlayamadığı bir harika idealler dünyasıydı. Yahudilerin çoğu hz. Musa'yı, Hıristiyanlar hz. İsa’yı, Müslüman hz. Muhammed'i, Budistler Buddha’yı takip edemedi, Konfüçyüsçülerin çoğunun yaşamı Konfüçyüs’ü çileden çıkarırdı... __________________________________________ Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens/Yuval Noah Harari
  • 5 Yıl Önce

Mert

Rabbim ömrünüze bereket ihsan eylesin.
  • 5 Yıl Önce

İrfan Özcan

Diyanet Başkanlığı bu yazıyı bütün camilerde cuma hutbesi olarak okutsun.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet ay

Sayin dilipak, seytanin türkiyede zorlandigini hic sanmiyorum. Cünkü cok müsayit ortam var. ...
  • 5 Yıl Önce

yaşar

Bu yazıyı yazan Yazarda dahil herkes aynaya baksın "Dindar adamı şeytan nasıl kandırır!" sorusunu kendine sorsun.
  • 5 Yıl Önce

Omer

Allah razı olsun hocam
  • 5 Yıl Önce

ORHAN İNAN

ELLERİNİZE SAĞLIK..HER ZAMANKİ GİBİ GÜZEL ÖĞÜTLER VERMİŞSİNİZ.ALLAH(CC) ÖĞÜT ALANLARDAN OLMAYI HEPİMİZE NASİP ETSİN İNŞALLAH..DÜN BU ÜLKEDE MÜSLÜMANLAR ÇOK KÖTÜ BİR KONUMDA İDİLER..ŞİMDİ, O GÜNLERE GÖRE ÇOK DAHA İYİLER..SOSYAL KONUM BÖYLE OLUNCA ,DÜNKÜ HAYAT TARZLARINDA DA DEĞİŞİKLİKLER OLDU TABİİ..EVLER VE ARABALAR GÜZELLEŞTİ..KIYAFETLER ÇEŞİTLENDİ VE SAYILARI DA ARTTI..BİLİNMEYEN YAZ TATİLLERİ VE DENİZ HAYATLARINA GİRDİ VE OLMAZSA OLMAZLARDAN OLDU..TABİİ BUNLARIN HEPSİ DÜNKÜ MÜSLÜMANLARDAN DEĞİL..BİR ÇOK YENİLERDE BU KULVARA GİRDİ..ESKİLER YİNE AYNI..PEK FAZLA BİR DEĞİŞİKLİK YOK..ONLARIN YÜREĞİ YİNE DOSDOĞRU ATIYOR..YAPTIKLARINDAN VE YAPAMADIKLARINDAN DOLAYI HÜZÜNLE DOLU,GÖZLERİ YİNE YAŞLI..MESELE ONLARDAN ÇOK YENİ YETMELERDE..DÜNYA SEVGİLERİ ÇOK FAZLA..ANALAR KAPALI,KIZLAR VE TORUNLAR ÇOK DAHA "ÖZGÜR"..TESETTÜRÜ BIRAKIN ,ZERRE MİKTARI DİĞERLERİNDEN FARKLI DEĞİLLER..ALLAH(CC) YARDIM ETSİN..TOPLUMUN BU HALİ DAHA BİR ÖNEMLİ GİBİ..
  • 5 Yıl Önce

osman ilkkurşunlu

Yazar farklı bir kulvara savrulup yumuşadığından bir ara bizi de yumuşatmaya çalıştı. Olmayacağını anladı herhalde şimdi de vaizliği soyundu. Farklı sularda yüzüyor ama biz aptal değiliz.
  • 5 Yıl Önce

Bir okuyucu

Sizde olmasaydınız hangi yazarı okurdum bilmiyorum şu zamanda kimden böyle nasihat mahiyetinde yazılar okuyabilirdim? Bazen karanlikta kayboluyorum yazılarınız çok aydınlatıcı oluyor Allah sizden razı olsun Esselamu aleyküm.
  • 5 Yıl Önce

İman Zaafiyeti

İslam Aleminin en büyük sorunu iman zafiyetidir. İmanı kuvvetlendirecek dersler, sohbetler, vaazlarla ve helal rızıkla bu sorun büyük oranda çözülebilir ve çözülmelidir. Allah, Barış Pınarı Harekatında görev yapan tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza eylesin. En kısa zamanda büyük zaferler ihsan etsin. Amin
  • 5 Yıl Önce

veli

şeytan,,,, kötü birşey mi* hamamcı olmamıza sebep olan şey nedir** geçenlerde hamamcı olmuştum,, bir hafta şeytana teşekkür ettim***
  • 5 Yıl Önce

Mertürk

Müslüman referansı kullanılarak bütün bunlar yapıldığı için en büyük zararı İslamiyet görüyor. İslami fazla bilmeyen ve kalbinde azda olsa İslam duygusu olanlar ,bunları görünce ,bunlar müslüman ise ben müslüman değilim diyor. Bunlar yüzünden gençler arasında deistlik hızla artıyor. Bunların ıslama verdiği zararı tarihte hiçkimse vermemiştir. Bunlar yüzünden, millet islamdan uzaklaştı. Eskiden ,gayri müslimler , müslümanların ,ahlakına adaletine, bakıp müslüman olurlardı. Şimdiler de ,müslüman anne babadan olma ama fazla İslami bilgisi olmayan gençler bile ,bunları görünce islamdan doğuyor. Bütün bunları dile getirenleri de ,bizi fazla eleştirmeyin bak biz gidersek ,din düşmanı CHP gelir, diyorlar. Sizin ı İslama verdiğiniz zararı ,CHP dahil hiçkimse vermemiştir. CHP nin gelip gelmemesi takdiri ilahidir, ama müslüman referansı ile idare edenlerin ,İslam ahlakına aykırı davranışları nedeniyle insanların islamı yanlış anlayıp islamdan soğumalarının vebalini kimse kaldıramaz . İslam önce ahlaklı olmayı gerektirir.
  • 5 Yıl Önce

Bahattin

Negüzel bir yazi keske böyle bilgili ebeveynlerim olsaydi bunlari hep duyabilcegim,yada böyle yazi yazan düsünen ustalarin yaninda cirak olabilseydim. Bunlar olamadi en azindan yazilarinizi okumak nasip oluyor. Bunada cok sükür.
  • 5 Yıl Önce

kaan

Önceki herkes kendi nefsini hesaba çekmeli, Tarikat ve Cemaetlere toplumun manevi direkleridir Anadolu irfanı 1000 yıldır bu topraklarda var.Olmassaydı Şeyh Edebali,Akşemsseddin,İdris Bitlisi,Ebu Suud Efendi,Ali Haydar Efendi, Ne Osman Gazi Ne Fatih Ne Yavuz Ne Kanuni Ne Abdülhamid olurdu.DİYANET herkesi denetlesin .Bütçesi var Personeli var.Şimdi Fitne Zamanı Değil derim.Safları sıkıştırma zamanı. Şu kriptoları,Bazı STK altında vatan hainlerini LGBT yi hedef alın .Yaşam tarzlarını sorgulamak isterneiz onlarınkını sorgulayın Dindarları değil. DAEŞ ve FETO dan yola çıkarak dindarla saldırmaya gerek yok .Bu ülkenin vatan hain oranı ne yüksek olsada bir o kadar Can verecek vatansever var unutmayalım.15 Temmuz da Kimlerin sokakta oldğunu herkes gördü.Doğru Şeytan sizi Allah kandırmasın derken yolumuz SÜNNETİ SENİYYE dir.Akılımızı kiraya vermiyoruz amma TV ler yorum yapan sözde ilahiyaçılar gibi muhkem ayetlerin peşine düşerseniz İman gider. Gün Birlik Günüdür. İlahi Kelimatullaha ulaşmak için.Ummeti Muhammed Ehli Sunnet vel Cematin ayağa kalkmasını bekliyor.İnşallah oda Anadoludan olacak.
  • 5 Yıl Önce

Huseyn Ciftci

futbol şirki ve televizyon (bilhassa dizi film) necaseti, her yeri sarmış durumda
  • 5 Yıl Önce

şükrü onuk

İnsanoğlu hatalarını örtmede ve nefsine uyarak kendini kandırmada pek mahir .Çoğunlukla kendi anlayışıyla hareket ettiğinden her zaman hataya meyyal bir yapıdadır . Her yanlışa vereceği kendince olumlu bir mazereti vardır . bilmez ki gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar , Her olumsuz durumda bunda da bunda bir hayır vardır diyerek Allah’a teslim olmak varken çoğunlukla nefse uyarak gider aksini yapar . İç yüzünü kavrayamadığı bir şeye sabretme imkanı da zor . Hakikati kavrayamayıp teslim olmayanlar , debelenip durdukları halde istediğini de elde edemeden hayal aleminde bir hiç uğruna gezinip dururlar .Yakın bir zamanda tv de define bulurum düşüncesiyle bir yeri öylesine kazmışlardı ki çoğu kişinin define olsa bile yapmayacağı kadar sonu hüsranla sonuçlanan bir çaba ve emek sarf etmişlerdi . İnsanoğlunun kendine yaptığı en büyük kötülüklerden biri temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hesabını vermekte zorlanacağı akçeli işlere bulaşmasıdır . Bilmez ki Allah’ın vermediğini zorla alamayacağı , Allah’ın verdiğini de kimse engelleyemeyeceğini .
  • 5 Yıl Önce

eren35

hocam yüzünü hakka döndüren zaten o bahsettiklerinin birçoğu,kalplerimizi döndüremediğimizden olmasın bu sıkıntılar.
  • 5 Yıl Önce

halid

yazınız çok güzelde ya barış pınarı harekatı
  • 5 Yıl Önce

Maraşlı

Hocam selam bana göre ahir zamanın en şiddetli zamanını yaşıyoruz imansızlık hastalığı acayip yayılmış. Artık şeytana ihtiyaç kalmadı insanlar bunu çok iyi yapıyor. o yüzden yüce kitabımızda insin ve cinnin şerrinden diye bahsedilir. Artık şeytan Yarabbi insanın şerrinden sana sığınırım derse şaşmamak lazım , bırakın batıyı ve ecnebileri yurdum insanının ahlaksızlıkta zirve yapmış vukuatlarını duyunca acaba burası müslüman ülkem diye sorgular oldum. Artık herşey ortada Din bozulmadı insanlar bozuldu ve dinin insanlar üzerinde bir etkisi kalmadı çünkü yaşanmıyor. Herkes kendi fetvasını verecek kadar alim , o yüzden başımıza gelecek bela ve musibetleri bekleyelim bizi anca bu paklar , artık nasihat kar etmez bu topluluğa çünkü onar ıslah edicileriz diyorlar. Allah cc sonumuzu hayreylesin
  • 5 Yıl Önce

Okur

Bahaddin Karakoç'un "ölüme bakan açı lar" şiirini tavsiye ederim. Sayın Dilipak; Müslüman olduğunu beyan eden kişinin ölümden ziyade tekrar dirildiginde ne ile karşılaşacağını mı h gibi aklina kazimali, çünkü müslüman ölümün son olmadığını bilen demektir aynı zamanda... Hani "şeytan bizi aldattı dediğinde, Seytan; Ben Allah'tan korkarim" diyerek insanı yalnız bırakacak ya, müslüman olduğunun bilincine varabilirse kişi, Allah'ın emir ve nehilerine daha fazla dikkat eder. Biz sonradan müslümanlığı tanimayip, müslüman bir aileden ve çevrenin içine doğduğunuz için; Ne kadar da müslümanız desek de iman her zerremize nüfuz etmediğinden, muslumanca bir duruşu ne yazıkki sergiliyemiyoruz. Müslümanlığı; elbise gibi giyinmek yerine, yediğimiz ve kanimiza karışan şu gibi bal gibi kendimize zerk edersek ve hayrı talep edersek, elbette Allah; "şeytanın şerrinden, kötülerin, nefsimizin fisiltilarindan ve kafirlerin kufrunden, zulmünden bizi koruyacaktır. Yani Yunus dili ile "ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Kişi kendin bilmese, ya nice yaşamaktır. Allah bize "oku" derken "namazı dost dogru kılın" derken kast ettiğini anlamayı nasip etsin. Ayrıca gazamiz (barış pınarı) mübarek olsun, bizi müslüman olarak muzaffer kilsin...
  • 5 Yıl Önce

Malkoç

AFEDERSİNİZ , BİZ, IŞİD KOLLEKSİYONCUSUMUYUZ.....???? IŞİDDEN NE HAYR GELMİŞ , BİR ALLAHIN KULU NA.... ÇOK MERAKLI OLAN VARSA , KENDİ EVİNİ , EVLERİNİ, HAN VE HAMAMLARINI AÇSINLAR.... IŞİD, EL NUSRA, HTŞ, BOKO HARAM, AHRARUŞŞAM, CÜBBELİ, MENZİL TÜCCARLARI VE MİLYONLARCA VAHHABİ, SELEFİ SAPIK KENDİLERİNE HAYIRLI OLSUN...
  • 5 Yıl Önce

İşsiz

"Para, makam, güç konusunda hazırlıksız yakalandık." Dilediğiniz hazırlığı(?) yapın, ruhunuz hasta ise hepsi boşa. Sizin de ruhunuz hasta. Ene, ene...
  • 5 Yıl Önce

İLBEYHAN

Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: PARA , MAKAM , KADIN..... Kimimiz bunlara ulaşamayınca bunlara sahip olanları itham ediyordu, demek ki, kimimiz bunlara karşı çıkarken, onları kıskanıyormuş. Bunlara sahip olunca bir anda sapıttılar..... diyor, ABDURRAHMAN DİLİPAK....
  • 5 Yıl Önce

istedigin kadar oku

Doru seyleri yapmak icin dindar veya dinbaz olmak gerekmez. Ahlakli olmak yeterli. Hele birseyden korkmadan veya odul karsiligi olmadan ahlakli olabiliyorsan en iyisi o. Bilmemn ne ayaetini gunde yuzlerce defa okumakla insan ahlaklai olmaz.
  • 5 Yıl Önce

Nuri Karadeniz

Benim ve bizim durumumuz. Güzel bir analiz ve anlatım. Saygılarımla. Saygılarımla
  • 5 Yıl Önce

Gariban

"Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: Para, makam, kadın.. Kimimiz bunlara ulaşamayınca bunlara sahip olanları itham ediyordu, demek ki, kimimiz bunlara karşı çıkarken, onları kıskanıyormuş. Bunlara sahip olunca bir anda sapıttılar." SÜPER BIR YORUM... ACAB GECENLERDE EVINDE KENDINI SILAHLA VURAN (!!!) BAYAN BIZIM MILLETVEKILI ILE NE YAPMIS OLABILIR KI MILLETVEKILIMIZ DELILLERI ORTADAN KALDIRMAK ICIN CABA SARFEDIYOR...
  • 5 Yıl Önce

Naim Yeşil

Bismillah, Allahü me inni eüzü Bike min ebelise ve cünüdihi ilel ebed. Günde en az 3 defa. Bismillah, Allahümme inni eüzü Bike min amaliş şeytan ilel ebed. Günde en az 3 defa. Bismillah, Allahümme, inni eüzü Bike min şerri nefsi ilel ebed. Günde en az 3 defa. Bu dualar hadiste buyrulmuştur. İblisler, nefisler ve şeytanların amallerini bertaraf ederler. Her gün yüzer defa okumazsam kendimi şeytanın avanesi sayarım. Hikmeti çok büyüktür. Keşke iki fakülte bitireceğime hep manevi ilimler tahsil etseydim. Şeyim filan da yoktur. Kur`an ve sağlam hadisler varken şeyhe ne hacet var. Ayda da 2=3 hatim indiririm. Bütün ilimlerin özünü Musaf'ta buldum. Doğru diye öğrendiğim müspet ilimlerin yanlış olduğunu Kur'an gösterdi ve sildi, yerine mutlak doğrusunu yerleştirdi.
  • 5 Yıl Önce

ali dal

bakiyorum saat sekiz henüz yorumlar yok.demekki sarmiyor artık milleti bu nasihatler.herkes politize olmuş demek.bizde o mürtedleri bir ders verilsin istiyoruz .hele o rojava rojava dedikleri yokmu.ama hocanın yazısı yazgünü içilen limonata gibi oldu.
  • 5 Yıl Önce

Adem

S,A Tamda dolandırıcı jet Fadıl akgunduzle çıkar ilişkisi olan siyasi ve hukuki alanda olanlari tanimliyorsunuz binlerce mağdurun ahi onları yakar iflah olmazlar
  • 5 Yıl Önce

Alper

Dilipak siz zaten buydunuz sadece iktidar olmayı bekliyordunuz.
  • 5 Yıl Önce

Şeytan görevden azlini istemis

Sayın Yazar haberiniz yok sanırım ülkem dindarlarıni görünce şeytan görevden affıni istemiş, bunların yapabildikleri, akledebildikleri şeyleri ben 100 milyon geçse hayal dahi edemem bunlar varken bana gerek kalmadı demiş. Bu belki abartı ama esas sorun Turkiye'de dindar var mi ki seytan kandırsin??? Kusura bakmayın dindar niteligine sahip kimse yok ülkemde. Kendisinin dindar oldugunu zannedenler ve dindarmış gibi görünmeye çalisanlar var sadece. Seytan da onlari kandirmakla uğraşmaz bilir ki bu ikisi islama zaten en büyuk zarari verir, niye bosuna emek harcasın. Şu kadar milyon dindar oldugunu iddia edenler gercek dindar olsaydı islam bu halde mi olurdu bugun. Ama belki bunlar başka kitabin dindariysa o başka. Belki onlarin kitabinda yurtdisinda yetim parasiyla bes yil bedavadan doktora yapabilirsin diyorsa şeytan ne yapsın... zaten kitabiniz boyle soyluyorsa seytana yine gerek kalmıyor. Her halükarda şeytanın bu topraklarda görevi kalmamış oluyor. Seytanin avukatligini yapmak da bu demekmiş şimdi anlıyorum ve bana düştü. Kirk yil dusunsem seytani savunmak zorunda kalacagim aklima gelmezdi hemde su muslumanlar yuzunden, pardon sahte muslumanlar diyelim, lawrence'lar. Sadece şekil kismina odaklanip özünü hic anlatmazsaniz dinin olacagi buydu.
  • 5 Yıl Önce

beyhude

Ordu savaşa girmiş, dilipak hocam nifak peşinde. S400 gerilimi devam ediyor sende hocam. Kabul et. Geri verin S400 leri de.
  • 5 Yıl Önce

Mahir Arıcı

Ya Dilipak, şeytana güçlü silah var. Kur'an'ın her ayeti. Günde yüz Felak, NAS okusunlar. Bakalım şeytan aldatabilecek mi? Her sure eritir, kül eder şeytanı. Hayatımda Fatiha, Felak, Nas, İhlas sürelerini birer milyon defa okudum. Şeytan Müslümanların tamamını aldatacak güçte. Herkese her istediğini yaptırıyor. Ancak herkes kabirde şeytana taptığını anlayacak. En iyi Müslüman şeytanın adını bilir kendini bilmez. O melun Müslüman ile nasıl taşak geçeceğini çok iyi bilir.
  • 5 Yıl Önce

Buğra

La ilahe illallah de ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol Allahın selamı ile
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Şeytan neden hep müsĺümanı aldatır.siz hiç bir ateistin şeytana uydum dedığinı gördünüz mü.ama ben müslümanım diyen çalar yakalanınca şeytana uydum der.kendine din alımı denen şahıs her türlü halti yapar suçlusu şeytan.yakalanmasa herhalde uymamış olacak şimdi sormak gerek yapanlar mı şeytan yoksa yaptıran mi.
  • 5 Yıl Önce

Abdülkadir

Dindar adamı şeytan en iyi sağ yanından kandırır. Bu dindar adam kendi şeyhini Allahın yeryüzündeki temsilcisi zanneder ve bunun da islamın bir gereğiymiş gibi yapar. Yani şeyhi onun için Allahın yeryüzündeki tecellisidir. İşte şeytan adamı kandırırsa böyle kandırır. Bunun gibi insanlara çevremizde çok rastlarız.Hatta bazıları tv kanallarında sıkça boy gösteriri. Şeyhini gavs yerine koyanlar,hocaefendisini tüm kainatın imamı yapanlar,efdaller,3 ler 5 ler 7 ler 40 lar 52 ler 300 ler oooo say say bitmez. Valla bu şeytan işini iyi yapıyor.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

Her şey bir imtihandır. Zenginlik de, fakirlik de, makam da, mevkii de... iktidarda olmak da, muhalefette olmak da... "insan için ancak çalıştığı vardır 53/39)"
  • 5 Yıl Önce

Kim Dinler

Çok Doğru sözler beyefendi ama kim dinler.Allah bizlere akıl fikir iman ihlas şuur sabır versin,
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23