• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya fethinin düşündürdükleri

25 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Tuncay K...

Ayasofyanin cami olarak tekrar açılmasının Islâm alemi için anlami çok büyüktür. Inşallah islam aleminin yükselişini göreceğiz.
  • 4 Yıl Önce

Ayasofya ve Bediüzzaman

Kastamonulu Nur talebelerinden Selahaddin Çelebi, Bediüzzaman Hazretlerini ziyaretinde Ayasofya ile alakalı şu hatırayı nakletmektedir. “Üstadı ziyaretimin birinde Ayasofya hakkında düşüncelerini sormuştum. ‘Keçeli, keçeli’ diye güldü. Sonra birden ciddileşerek ‘Ayasofya, Hristiyanlığın, İslamiyete devir ve tesliminin bir abidesidir. Bunun için kilise iken cami olmuştur. Elbette tekrar camiye çevrilecektir.” Cevabını almıştır.
  • 4 Yıl Önce

Osman ve İnsaf

“İnsaf” ismiyle yorum yazıp “Osman” ismiyle kendi yorumunu beğenmek ha. Olabilir mi? Elbette olur. Bunlarda herşey var. Bunlar derken başı ABD’de olan Fitne hareketini kastediyorum. Şimdi yeni bir yorum yazar ayrı kişiler der inkar eder. Ayasofya açılınca çıldırdılar. Oyların Ak P’ye teveccühünü hazmedemiyorlar.
  • 4 Yıl Önce

Takdir-i Hüdâ kuvve-i bâzû ile dönmez! Bir şem’a ki Mevlâ yaka, üflemekle sönmez!

Açılımı: “Mevlâ’nın yaktığı bir meşaleyi ne dünyanın maddî güçleri, ne dünyanın karanlık şeytânî desîseleri söndüremez.” Heveslenme ey Şeytan! Ayasofya meşalesi sönmez. Sönmemiş. Meşaleyi yakan takdir-i Hüdadır. Fatih’ler vesiledir. Ha Fatih ha Recep. Milletin hayır duası ebediyyen onların üstünedir. Elhamdulillah.
  • 4 Yıl Önce

Fetih kılıçla olur diyen çakma

 Türkler İslam’ı kılıç zoruyla mı seçtiler ki Fetih sadece kılıçla olsun. Ayasofya kılıçla fethedildi mürekkeple müze yapıldı. Yeniden Fethi de yine mürekkeple biiznillah vaki oldu. Elhamdülillah haza min fadli rabbi.
  • 4 Yıl Önce

Yıl 1950 Tanrı uludur gitti Allahüekber geri geldi

Menderes bu icraatından sonra girdiği her seçimi kazandı. Yıl 2020. Ayasofya minarelerinden ezan sesleri ve secdeye giden başlar. Millet bunu unutur mu?..
  • 4 Yıl Önce

İşte tarihçinin görüşleri. Buyurun:

Muhafazakâr camianın bu iki konuda (Ezan ve Ayasofya) çektiği azâbı o çevreleri ve düşünce dünyalarını bilmeyenlerin anlayabilmeleri zordur. Talepler siyasî yahut ideolojik değildi, içten gelen hasretlerin ifadesi idiler ve ezanın ardından Ayasofya meselesinin de halli, çok uzaklarda olan ama bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inanılan bir rüya, bir hayal idi. ( Murat Bardakçı Habertürk 11.7.2020)
  • 4 Yıl Önce

Çakma yorumcu

Çakma Fatih diyerek Ayasofya’yı küçümseyen yorumun yazarı!.. Fatih’in ilk icraatı neydi? Ayasofya’yı camiye çevirmek. Dün kılıçla oldu bugün imzayla. Bu imza Yürek ister Cesaret ister İman ister. Bu İmzayı da ancak ve ancak Fatih’in evladı atabilir.
  • 4 Yıl Önce

Çakma Fatih diyerek Reis’i küçümseyen sakil

Ayasofya’nın camiye tebdili bu kadar kolay olsaydı takriben bir asır müze olarak kalır mıydı? Bunca iktidarlar geldi geçti Ayasofya bir tabu olarak niye müze olarak adeta esir kaldı. Bütün Alem-i İslam’ın yeniden fetih dediği bu müthiş hadiseyi küçümseyenler muhtemeldir ki fitnekar şeytanın şakirtleridir. Türk Milletinin ve ümmetin teveccühünden
  • 4 Yıl Önce

Osman Kayi

Insaf adli yorumcu cok guzel belirtmis. Abartmayin cok da. Bunlar ehli siyaset, oy icin yapilan isler.
  • 4 Yıl Önce

Cakma fatihler sizi

Ne kolay fetih yapiyorsunuz hic kursun sikmadan valla helal size. 
  • 4 Yıl Önce

İnsafsız yorumcu veyl sana. El insaf! Haşa sümme haşa böyle yorum olur mu

Hangimiz Peygamberle kimi kıyaslarız ki senin sualinin bir mantığı olsun. Latif Erdoğan’dan bir yaran mı var? Böyle sakil ve mesnetsiz ithamda bulunmuşsun. Tevbe et, helallik dile tertemiz Ayasofya gibi başın dik gönlün Zengin olsun.
  • 4 Yıl Önce

Vatandas sabri

Her kimki ülkemin sularına. Duvarlarına bir tuğla ilave yaptı allah razı olsun.Ayasofya aslına ibadet yapılan mekana döndü. Emeği geçenlerden allah razı olsun. 
  • 4 Yıl Önce

İnsaf

Latif bey, Bunu hangi saik ile söylüyorsunuz bilmem? . Sizin ebeden başkanınız olabilir. Ama ümmeti içine alarak bir genelleme yapmayın lütfen. Ümmetin ve insanlığın ezelen ve ebeden tek lideri vardır. O da Hz. Muhammed Mustafa’dır. Ülkenin belli bir döneminde halkının oyları ile seçilmiş halkına hizmet eden bir siyaset adamını nereye, nasıl konumlandırmanız gerektiğini dahi bilemeyecek kadar ferasetten yoksunsunuz. Böyle davranmakla o başkanınıza da zülüm ediyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

Yamaner!!! Dünya medyası Ayasofya’ya

o kadar ön plana çıkardı ki FETÖ elemanları hariç herkes gördü. Ayasofya nın esaretten kurtulması asrın hadisesidir.
  • 4 Yıl Önce

Mustafa Yamaner

Dünya neleri tartışıyor,ne yöne gidiyor,ne teknolojik gelişmelere sahne oluyor siz de kendi aranızda Ayasofya’yı fethediyorsunuz ya tebrikler size, ver mehteri!!!
  • 4 Yıl Önce

Ne yazar

PKK ile omuz omuza TC’ne savaş açan FETÖ Ayasofya ile çıldırdı. Şeytan sadece ve sadece kötülük düşünür ve ondan beslenir.
  • 4 Yıl Önce

Tarumar! Ayasofya’yı Camiye çevirmek yürek ister

Ne oy hesabı Ne de başka bir saik. Ayasofya’yı açma cesaretine yetmez. Hiristiyan Dünyaya meydan okumadır bu. Mangal gibi yürek içinde iman ve teslimiyet ister. Ancak ve ancak Fatih’lere nasip olur.
  • 4 Yıl Önce

Tarumar abi

Düşündürdükleri tabanda eriten oyları tekrar kazana bilirmiyiz dinine baglı çoğu geçkin ihtiyar potansiyeli şahlandırabilirmiyiz .sizde Allah korkusu olsa. Milketinbhalkınıbgasp efip yolsuzlukların üzerini öetüp vakıflar üzetibden ülkeyi soymazdınızdaha çok şey var ama gerisini seçinden sonra....
  • 4 Yıl Önce

Can

Fetih tam olmadi. O put resimler kazimadikca ve halen necasetli fuhus gibi karma cinsli uygunsuz kiyafetli turist kafileleri fildir fildir gezdirme olayini yasak etmedikce. Diger ülkelerde camiiler turistlere kapali maneviyata saygi var. Moskova ya hangi güvence verildi halka aciklanmali. Turist icin bu kadar mi amudaya gerek var mi.
  • 4 Yıl Önce

Hz İsa AS veya Mehdi-i ahir zaman

sanarak iradesini teslim ettikleri şahıs hizmet için başınızı açın fetvasıyla Kur’an’ın tesettür emrini inkar etmiş ve nihayet Ayasofya klise olmalı diyerek güya takiyye yapmıştır
  • 4 Yıl Önce

Ayasofya Camisi’nin açılması

FETÖ’nün kıyametidir. 15 Temmuz Zaferinin tacı Ayasofya Zaferidir. Fitne hareketi 15 Temmuz’da yaralanıp felç olmuş Ayasofya ile kellesi kesilmiş ve Alem i İslam nazarında esfel i safiline sükut etmiştir.
  • 4 Yıl Önce

Feraset Latif Erdoğan’da ete kemiğe bürünmüştür

Neden mi? Elcevap: Cümle alemin “Hizmet” “Camia” “ Hizmet Hareketi” diyerek omuz verdiği yıllarda malum şahsa üstelik O’nun en güçlü olduğu döneminde hayatı pahasına kılıcını çeken bir Müslüman başka nasıl tarif edilebilir. Erdoğan’dan
  • 4 Yıl Önce

Niyaz

Latif Bey Fetönün yanındakilere Ayasofyayı kendisinin açacağına dair beyanları var mı? Varsa ne zaman ve hangi ortamda bunu söylemiş
  • 4 Yıl Önce

Ayasofya Cami olunca maske düştü Buyurun okuyun:

“Çok şükür, çocukluğumdan bu yana, dini görevlerimi yapmaya çalışan biriyim. Üniversiteyi bitirdikten sonra da namazımı hiç aksatmadım. Ama Ayasofya’da namaz kılmanın benim açımdan manevi değeri pek yoktur. (Bu esere, sadece milli duygularla yaklaşırım.) Şahsen; Eyüp Sultan Hz./Emir Sultan Hz./Mevlana Hz./Şeyh Yahya Efendiyi/Merkez Efendiyi/Sümbül Sinan Hz./Aziz Mahmut Hüdai Hz./İstanbul bağrında yatan Ashab-ı Kiram'ı/Haci Bayram Veli Hz./Akşemseddin Hz./ Somuncu Baba/Üftade Hz./İbrahim Peygamberi ve daha yüzlerce gönül sultanını bağrında misafir eden camilerde namaz kılmayı tercih ederim. Buralarda manevi huzur duyarım. Milli gururumu yenileme ve güçlendirmek istersem, Ayasofya'yı değil Selimiye'yi/Süleymaniye'yi/Sultan Ahmed’i/ Yeni Camii/i/Fatih Camii’ni/Bezm-i Alem Valde Sultan’ı/Bursa'daki Yeşil Camiyi veya Ulu Camiyi ve daha yüzlerce ata yadigârını tercih ederim” ( Eski İBBB Burhan Özfatura)
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23