AKİT MENÜ

Gündem

Solak medyanın namaz düşmanlığı depreşti

Din karşıtlığının başını çeken Cumhuriyet gazetesi, Halk TV ve karanlık Oda başta olmak üzere birçok solak medya, çocukları namaza teşvik etmek amacıyla Çekmeköy İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen, “Yedi Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” programı kapsamında 300 ilkokul öğrencisi, velileri ile öğle namazı için camiye gidince, yine nefretini kustu.

2020-01-11 10:35:21

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

28 Şubat döneminin tetikçiliğini yapan cuntacı medya, aradan yaklaşık 25 yıl geçmesine rağmen İslam ve namaz düşmanlığına devam ediyor.

“İslâm rahatsızlığının yüze vurmuş halidir”

Söz konusu medyanın 28 Şubat döneminde olduğu gibi, şimdi de dinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, “Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan ülkede, okullarında Din Kültürü dersi olan bir ülkede tabii ki de çocuklara namaz öğretilecek. Okulda çocuklara namaz anlatılırken, camilerde de pratiği yapılıyor.  Bunu eleştirenlerin asıl dertleri, Türkiye’deki inanç konusunda sağlanan gelişmelerdir. Bu gelişmelerden de rahatsızlık duyuyorlar.  Malum bunu geçmiş yıllarda, 28 Şubat döneminde, sonraki dönemde sürekli olarak inançların baskı altına alınması konusunda talepleri olan insanlardı. Bunlar, işin garip tarafı örnek aldıkları Avrupa’ya, Batı’ya baktığımız zaman hemen hepsi laik olan Batı ülkelerinde çocukların neredeyse tamamı kilise okullarında eğitim görmeleri, kiliseye götürülmeleri bunların pek umurunda olmaz. Bunların bütün derdi, Türkiye’de hepimizin dini olan İslam’ın öğrenilmesi konusunda en ufak bir adım atıldığında ciddi şekilde rahatsız olurlar. Bu olup bitenler de bu rahatsızlığın yüze vurması. İnşallah rahatsızlıkları daha çok artar” şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, “Malum medya belli. Çocuklar annesi, babası nezaretinde ise Anayasa’nın 24’üncü maddesine göre bu bir anayasal haktır. Bu maddeye göre de, reşit olmayan çocukların dini eğitim ve terbiyeleri aile büyüğünün tercihine göre din eğitimi verilir. Burada da din eğitimi devlet eliyle verilir. ‘Malum medya’ dediğimiz bu şahıslar, Türkiye’de İslam düşmanlığının ayyuka çıkarıldığı 28 Şubat döneminde olduğu gibi şimdi de aynısı yapıyorlar. Bu çocuklar aileleriyle birlikte gitmiş. Şimdiye kadar yaptıkları da İslam’a, Müslümana hakaret. Amaçları da bu aziz milletin fikri yapısını, düşüncelerini değiştirerek Batı’ya köle etmek. Ahlak ve edep dışı şeyleri medeniyet diye bu millete yutturarak milleti aslında, tarihinden kopararak, Batı emperyalizmine köle etmek istiyorlar. Ben Çekmeköy Müftülüğü’ne teşekkür ediyorum. Yanlış bir şey yok Kimse bunlara itibar etmesin!” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Kamala Harris ABD'yi karıştırdı! "Çekinmem vururum"

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı