AKİT MENÜ

Ekonomi

2012 performansıyla Türkiye tarihe geçti

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, “Türkiye 2012 yılı performansıyla, ekonomik büyüme sınavından başarısız çıkan nice ülkeye karşılık, yumuşak inişi gerçekleştirebilen nadir ülkelerden biri olarak bir kez daha tarihe geçti” dedi.

2013-02-27 21:15:28

GAZİANTEP –  Sever, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen “Güneydoğu Anadolu Bölgesel Değerlendirme Toplantısı”nda, Türkiye’nin birliğini daha da pekiştirmek adına önemli adımların atıldığı bugünlerde, sanayici, yatırımcı ve ihracatçılara düşen sorumluluğun bir kat daha arttığını belirtti.
2012’Yİ REKORLA KAPATTIK
2012 yılını, Cumhuriyet tarihi rekoruyla kapattıklarını kaydeden Sever, şöyle konuştu: “Dış ticaretimizin ve ekonomimizin sürdürebilir ve güçlü bir temele oturtulabilmesi için aldığımız tedbirlerin önemli sonuçlarını elde ettik. 2012, gelişmiş ülkelerin ekonomik resesyon hayaletinden kurtulamadığı, gelişmekte olan ülkeler açısından da tedirginliklerle dolu bir yıl olmasına karşın, Türkiye gösterdiği yüksek performansla sağlıklı ve kontrollü büyümenin örnek ülkesi olmuştur. Türkiye 2012 yılı performansıyla, ekonomik büyüme sınavından başarısız çıkan nice ülkeye karşılık, yumuşak inişi gerçekleştirebilen nadir ülkelerden biri olarak bir kez daha tarihe geçti.”
2013’TE HEDEF SAPMAYACAK
Türkiye’nin ekonomik yavaşlamasını kontrollü ve makro dengeleri sarsmadan gerçekleştirmesinde, geçen yıl yaklaşık 152,6 milyar dolar olan ihracatın önemli bir rol oynadığını vurgulayan Sever, ekonomik büyümenin yeniden Türkiye potansiyeline yakın bir oranda süreceği 2013’de ihracatın 158 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesinin hedeflendiğini belirterek şunları kaydetti:
“Eminim ki, bu hedefler rahatlıkla aşılacaktır. Türkiye’nin yüksek performanslı sürprizleri, geçtiğimiz 10 yılda küresel gündemi epey meşgul etmişti. Gelecek dönemde de bu sürprizlerin gerçekleşeceğinden şüphemiz bulunmamaktadır. AK Parti iktidarı, ilk 10 yılını tamamlamış, artık ikinci 10 yıllık dönemde 2023 Türkiye’sine yaraşır bir Türkiye’yi oluşturmak, onu dünyada hak ettiği konuma taşımak azmindedir. Bugün dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olmak hedefine kenetlenmiş bir şekilde canla başla çalışmaktayız. Hepimizin üzerine bu hedefe ulaşmakta büyük vazifeler düşmektedir.”
-Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ihracatta 8,1 milyar dolara ulaştı-
Sever, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarımın sanayiyle buluştuğu bir büyük bölge olduğunu söyledi.
2002 yılında 690 milyon dolar civarında ihracat yapan bölgenin, 2012 itibarıyla 8,1 milyar dolar ihracat yapar hale geldiğini belirten Sever, “Gaziantepli, Urfalı, Diyarbakırlı sanayicimiz, ihracatçımız ekonomik kalkınma seferberliğimize, ihracat seferberliğimize destek vermişler, bölgeyi hak ettiği yere doğru taşımaya başlamışlardır” diye konuştu.

Yorumlara Git

‘Togg yok’ yalanı boşa çıktı! İşte Jandarma ve emniyete teslim edilen Togg sayısı

Acun Ilıcalı'nın avuntusu çileden çıkardı

TF-2000 Hava Savunma Muhribinin inşası başlıyor!

Anket herkesi şaşırttı: Türk halkı en çok ve az kime güveniyor!

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!