AKİT MENÜ

Yaşam

Ekşi mayalı ekmek kaç derecede pişer?

Ekşi mayalı ekmek yapmanın birkaç püf noktası vardır. Hamurun kıvamı, yoğurulma süresi ve pişirilme durumu, ekmeğin nasıl olacağını belirler. Peki ama ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır? Ekşi mayalı ekmek kaç derecede pişer? Ekşi mayalı ekmek kaç dakikada pişer? İşte en güzel ekşi mayalı ekmek yapmanın püf noktaları, malzemeleri ve tarifi...

Ekşi mayalı ekmek yapmanın birkaç püf noktası vardır. Hamurun kıvamı, yoğurulma süresi ve pişirilme durumu, ekmeğin nasıl olacağını belirler. Peki ama ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır? Ekşi mayalı ekmek kaç derecede pişer? Ekşi mayalı ekmek kaç dakikada pişer? İşte en güzel ekşi mayalı ekmek yapmanın püf noktaları, malzemeleri ve tarifi...

Lezzetli bir ekmek yemek istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Dilediğiniz un karışımlarıyla bu tarifle yepyeni ekmek türleri keşfedebilirsiniz.

Malzemeler

400 gram ekmeklik un
300 ml.su
90 gram ekşi maya
2 çay kaşığı tuz

Öncelikle bir kaba suyu aktarın. İçerisine bir gün önceden beslemeye başladığınız ekşi mayayı ekleyin ve karışıtırn.

Un ve tuzu eleyip yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve suyu ilave edin.

Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın ve kıvamını kontrol eidn. Ortalama 10-12 dakika hamur kendini toparlayıncaya kadar yoğurun.

Ele yapışan, cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru elde ettikten sonra üzerini kapatın ve yarım saat bekletin.

Yarım saatin sonunda ilk katlama işleminizi yapın. İlk katlamanın ardından yarım saat daha bekletin. Yarım saat aralıklarla toplam 5 kez katlama işlemi gerçekleştirin.

Katlama işlemlerinin ardından bir tencerenin içine bolca un serpin ve bir bez yerleştirin. Onu da bolca unlayarak hamuru içerisine yerleştirin ve kapağını kapatın.

Hamuru 1 sat boyunca sıcağa yakın ılık bir alanda bekletin.

Fırına içi sıcak su dolu bir kap yerleştirin ve hamurunuzu bu şekilde bir saat daha dinlendirin.

Hamurunuzu şekillendirerek fırınınızı 200 derece ısıtmaya başlayın. Fırınınızın içinde su dolu bir kap durmaya devam etsin.

Fırın ısındığında 40 dakika boyunca ağzını açmadan pişirin. Ardından kontrl edin ve ihtiyaca göre 15-20 dakika daha pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi