AKİT MENÜ

Sağlık

Corona virüsten kaç kişi öldü? | Hangi ülkelerde corona virüsü var?

Corona virüsten kaç kişi öldü? Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılmaya başlayan corona virüsünün acı bilançosu artıyor. Milyonlarca kişi "Corona virüs ölümcül mü?" , "Corona virüs hangi ülkelere sıçrar?" , "Corona virüs Türkiye'ye sıçrar mı?" sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, hangi ülkelerde corona virüsü var?

Corona virüsten kaç kişi öldü? Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılmaya başlayan corona virüsünün acı bilançosu artıyor. Milyonlarca kişi "Corona virüs ölümcül mü?" , "Corona virüs hangi ülkelere sıçrar?" , "Corona virüs Türkiye'ye sıçrar mı?" sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, hangi ülkelerde corona virüsü var? 

Corona virüs salgını tüm dünyayı tedirgin ediyor. 30’dan fazla ülkeye sıçrayan virüs nedeniyle herkes panik halinde. Peki, şimdiye kadar corona virüsten kaç kişi öldü?

Corona virüsten kaç kişi öldü?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 592, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19, yayıldığı ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran'da 8, Japonya'da 4, Güney Kore'de 7, İtalya'da 3, Tayvan, Filipinler ve Fransa'da birer kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Virüs bulaşan 77 bin 150 kişi Çin'de

Virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 79 bini geçerken, Çin ana karasında 77 bin 150, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 74 ve Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 28 kişide Kovid-19 tespit edildi.

4 kişide daha tespit edildi

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, İran'ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı. Bahreyn Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'dan dönen bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğu açıklandı.

Yeni Zelanda ve Kuzey Kore'de yeni önlemler alındı

Yeni Zelanda, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok bölgesine yayılan Kovid-19 salgınına karşı Çin'e uygulanan seyahat yasağını 8 gün daha uzattı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Çin'den gelen yabancılara uygulanan ve bu gece sona ermesi planlanan 14 günlük seyahat yasağının 8 gün daha yürürlükte kalacağını açıkladı. Ardern, Yeni Zelanda vatandaşları ve kalıcı oturum izni bulunanların 14 gün boyunca tecrit edilme koşuluyla geri dönebileceklerini ifade ederek, seyahat yasağının sona ermesinin ardından her 48 saatte bir yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

Kuzey Kore, 380 yabancıyı karantina altına aldı

Kuzey Kore'nin de Kovid-19'un Güney Kore'de hızla yayılmasının ardından 380 yabancıyı karantina altına aldığı bildirildi. Yonhap ajansının, Kore Merkezi Yayın İstasyonuna dayandırdığı haberine göre, karantina altına alınan yabancıların büyük bölümünü, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da yaşayan diplomatlar oluşturuyor.

Hangi ülkelerde corona virüsü var?

Ülke      Vaka sayısı          Ölen kişi sayısı

Çin         77345                       2592

Güney Kore       763               7

Diamond Princess   691         7

İtalya                       157         3

Japonya  146                         1

Singapur              89          

Hong Kong         74                2

İran        43                           12

Tayland 35

ABD       35

Tayvan              28                1

Avustralya          22

Malezya              22

Almanya              16

Vietnam              16

İngiltere              13

BAE        12

Fransa  12           1

Kanada10

Macao  10

Filipinler              3                   1

Hindistan            3

Kuveyt3            

İsrail      2

Rusya    2

İspanya 2

Bahreyn              1

Belçika  1

Kamboçya          1

Mısır      1

Finlandiya           1

Lübnan1

Nepal    1

Sri Lanka             1

İsveç     1

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi