AKİT MENÜ

Dünya

Çinliler, Suriye'deki Rus hava savunma sistemleri ile ilgili kritik detayı duyurdu

Çin basını, Türkiye ve İsrail'in Suriye'ye yönelik operasyonları sonrası Rus S-300, S-200, SA11 ve Pantsir-S1 sistemlerinin “tamamen faydasız” olduğunu belirterek dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

2020-03-02 12:44:33

Çin'in devletle uyumlu medya kuruluşu Sina.com, Türkiye ve İsrail'in havadan yere füze saldırısından sonra Suriye hava savunma kuvvetlerinin bir parçası olan Rus S-300, S-200, SA11 ve Pantsir-S1 sistemlerinin “tamamen faydasız” olduğunu yazdı.

Çin medyası, Suriye'nin 'başarısız' Rus S-300 ve Pantsir hava savunma sistemlerini (HSS), Çin yapımı FD-2000 kara tabanlı HSS'nin ihracat versiyonu olan Hongqi 9 gibi ile değiştirilmesi gerektiğini yazdı.

Medya kuruluşu bu başarısızlığın sebebinin, Belarus'un sistemi satın aldıktan sonra ABD'nin 1994'ten bu yana S-300'ün tam performans detaylarını ve kilitleme kodlarını alması olduğunu iddia etti.

Ayrıca, ABD'nin savunma ilişkileri güçlü olduğu Kıbrıs, Ukrayna, Yunanistan Mısır gibi ülkeler S-300'e sahip. Bu ülkelerdeki savunma sistemlerinin çalışmış olabileceği ve bilgileri İsrail ile paylaştığı de iddia ediliyor.

Buna ek olarak Eset rejimi, Rus yapımı uçaksavar füzelerinin birçok ölümcül probleminin bulunduğunu da aktarmıştı. Bu problemler; elektronik sistemin geri kalmışlığının kötü anti-parazit kabiliyetlerine yol açtığı, etkili menzilin iddia edilenlerden çok kısa olduğu ve sistemin otomasyon derecesinin çok düşük olduğu gibi.

star.com.tr

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…