AKİT MENÜ

Gündem

Koç’un sapkın kitapları toplatılıp imha edildi

Aile Bakanlığı’nın Koç Grubu’na ait Yapı Kredi Yayınları’nın piyasaya sürdüğü sözde çocuk kitaplarını yargıya taşımasıyla, virüs kadar tehlikeli kitapların kökü kazındı. Basım, dağıtım ve satışı yasaklanan kitaplar, toplatılıp imha edilirken, yayıncıları hakkında iddianame hazırlandı.

2020-03-15 12:31:22

Gazetemiz Akit’in çocuk gelişimini olumsuz yönde etkileyecek nitelikteki yayınlara mercek tuttuğu haberler sonuç vermeye devam ediyor. Akit’in 10 Eylül 2018’de “Koç’un kitaplarını çocuklardan uzak tutun” manşetiyle gündeme getirdiği Yapı Kredi Yayınları’na (YKY) ait iki kitapla ilgili önce Bakanlık soruşturması geldi, ardından hukuki işlem başlatıldığı öğrenildi.

Bakanlık tescilledi

Koç’un YKY’sinin Polonyalı yazar Elisabeth Brami’nin kaleme aldığı çocuk kitaplarını “Kız Çocuk Hakları Bildirgesi” ile “Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi” isimleriyle Türkçe’ye tercüme ederek piyasaya sürdüğü kitap hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu rapor hazırladı. Bakanlık raporunda, çocukların gelişimi iddiasıyla piyasaya sürülen kitabın içerisinde eşcinsellik sapkınlığına özendiren ifade ve görsellere yer verildiği tespit edildi.

Aile Bakanlığının Koç kitaplarıyla ilgili raporunda, kitapların henüz cinsiyet farkındalığı bulunmayan çocuklarda transseksüelliğe, erkek çocukların sergilediği davranışların kız çocukları tarafından sergilenebileceğine yönelik ifadelerin bulunduğu, kitap içerisinde kullanılan fotoğraflarda çıplak kız çocuklarının yer aldığı, iki kız ya da iki erkek çocuğunun fiziksel anlamda yaklaştığı görsellerin paylaşıldığı ve fotoğraf altı metinlerle muzır davranışlara sevk edildiği vurgulandı.

‘Virüslü’ kitaplar

Edinilen bilgilere göre; Aile Bakanlığı’nın raporu üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nınkararıyla, Yapı Kredi Yayınları’na ait söz konusu 2 çocuk kitabına basım, dağıtım ve satış yasağı getirildi. Çocuklar için “İstedikleri kişiyi sevme hakkı vardır, kız ya da erkek (ya da her ikisini de)” gibi eşcinselliğe teşvik ifadelerinin yer aldığı, çıplak kız görüntülerinin bulunduğu kitapların tüm nüshalarının toplatılıp imha edildiği aktarıldı. Başsavcılığın, YKY çevirmeni Burcu Uğuz hakkında “Müstehcen Yayınların Yayılmasına Aracılık Etmek” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırladığı bildirildi. Kitabı Türkçe’ye tercüme ederek yayınlanmasını sağlayan Burcu Uğuz, Asliye Ceza Mahkemesi’ne yargılanacak.

Akit yazdı, önlendi

Aile Bakanlığı daha önce de Akit’in, körpecik zihinlere ahlaksızlık pompaladığını ifşa ettiği “Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler” isimli ahlaksız çocuk kitabını “muzır neşriyat” olarak kara listeye almıştı. Aklî melekeleri henüz gelişmemiş olan çocuklara yönelik yayınlanan kitapta, kendisine kız denilmesini isteyen Coy adlı bir erkeğin annesiyle olan sözde diyaloğu aktarılıyordu. Necis kitapta, bu durumu normal karşılayan ve çocuğunun cinsiyet değiştirme ameliyatı olmasını isteyen anne profili çiziliyor. Annesine “Ne zaman doktora gidip beni kız yapacağız” diye soran sözde ilkokul öğrencisi Coy’a bir doktorun ağzından, “Kendisini erkek gibi hisseden kız çocuklar ile kız gibi hisseden erkek çocuklar vardır. Onlara transseksüel deriz ve Coy da transseksüel bir kız” sözleri kullanılıyordu.

Francesca Cavallo ve Elena Favilli isimli İtalyan yazarların kaleme aldığı, Hep Kitap Yayınevi’nin Türkçeleştirerek satış raflarına koyduğu rezil kitap, Aile Bakanlığı bünyesindeki Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararıyla 27 Eylül 2019 tarihinde “muzır kitap” listesine alındı.

 


FARUK ARSLAN

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay